Artikkeli

FABIAN BJORK

Oh­jeet ja tyy­li San­na Ke­kä­läi­nen

Suolaiset keksit ja juustokranssi

Kokoa juustotarjotin juhlakauden kunniaksi kranssin muotoon. Yrteillä maustetut juustokeksit sopivat juusto­tar­jot­ti­melle hedelmien, hillojen ja marjojen kera. Voit koota tarjottimelle myös suolaisia antipastoja.

Yr­teil­lä maus­te­tut juus­to­kek­sit

noin 20 kpl

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

½ tl lei­vin­jau­het­ta

½ tl suo­laa

1 tl kui­vat­tua piz­za­maus­tet­ta tai kui­vat­tu­ja yrt­te­jä

muu­ta­ma kier­ros kui­vat­tua chi­liä myl­lys­tä

50 g kyl­mää voi­ta

¾ dl raas­tet­tua, mau­kas­ta juus­toa

1 pie­ni ka­nan­mu­na

¾ dl ker­maa tai mai­toa

Pääl­le:

tuo­ret­ta tai kui­vat­tu­ja yrt­te­jä (esi­mer­kik­si piz­za­maus­tet­ta tai ros­ma­rii­nia), sor­mi­suo­laa, juus­to­raas­tet­ta

1. Yh­dis­tä jau­hot, lei­vin­jau­he ja maus­teet. Nypi jouk­koon kuu­ti­oi­tu voi. Li­sää muna ja ker­ma. Lai­ta jää­kaap­piin noin puo­lek­si tun­nik­si.

2. Kau­li tai­ki­na jau­ho­te­tul­la pöy­däl­lä le­vyk­si. Ota muo­til­la (Ø noin 7 cm) ym­py­röi­tä tai mui­ta ha­lu­a­mi­a­si ku­vi­oi­ta, esi­mer­kik­si täh­tiä. Nos­ta lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le pel­lil­le. Ri­pot­te­le pääl­le ros­ma­rii­nia, suo­laa ja juus­to­raas­tet­ta.

3. Pais­ta 200-as­tees­sa noin 12–15 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

Vink­ki: Kor­vaa osa jau­hois­ta ha­lu­tes­sa­si täys­jy­vä­jau­hoil­la.

Val­mis­tu­sai­ka: 25 min + pais­ta­mi­seen ja jäh­met­ty­mi­seen 45 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 6 e

Näin ko­ko­at juus­tok­rans­sin!

Lei­vo juus­to­jen ka­ve­rik­si suo­lai­sia kek­se­jä. Tar­joa li­säk­si mar­jo­ja, he­del­miä tai hil­loa.

Ruo­kai­sam­man tar­jot­ti­men saat li­sää­mäl­lä kas­vi­san­ti­pas­to­ja tai leik­ke­lei­tä. Ko­ris­te­le krans­si ha­lu­tes­sa­si ros­ma­rii­nil­la.

Va­raa juus­to­ja noin 100–150 g/hen­ki­lö, jos tar­jo­at muu­ta­kin ruo­kaa. Jos juus­tot ovat ai­noa ruo­ka­la­ji, va­raa noin 250–300 g/hen­ki­lö.

FABIAN BJORK

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ