Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

FABIAN BJORK

Suvi Rüster

10.2.2020

Seesamiahvenet ja lämmin linssi-ruusu­kaa­li­sa­laatti ovat oiva makupari

Paista ahvenet rapeiksi seesa­min­sie­men­lei­vi­tyksen avulla. Mausta paistoon käytetty voi sitruunalla. Tarjoa ahvenet lämpimän linssi-ruusu­kaa­li­sa­laatin kera, jonka viimeistelet ihanalla, hillotusta inkivääristä valmistetulla kastikkeella.

Läm­min lins­si-ruu­su­kaa­li­sa­laat­ti ja hil­lot­tu in­ki­vää­ri­kas­ti­ke

4 an­nos­ta

300 g ruu­su­kaa­lia

1 prk (380 g) kyp­siä vih­rei­tä lins­se­jä

1 prk (390 g) lat­va-ar­ti­so­kan sy­dä­miä suo­la­lie­mes­sä

1 dl tuo­rei­ta hie­non­net­tu­ja yrt­te­jä, esi­mer­kik­si vi­o­let­tia ba­si­li­kaa ja ko­ri­an­te­ria

3 rkl olii­vi­öl­jyä

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 rkl hu­na­jaa

½ tl suo­laa

Hil­lot­tu in­ki­vää­ri­kas­ti­ke:

1 dl ga­ria eli hil­lot­tua in­ki­vää­riä

1 dl soi­ja­kas­ti­ket­ta

1 dl ap­pel­sii­ni­mar­me­la­dia

2 rkl rii­si­vii­nie­tik­kaa

1 rkl ruo­ko­so­ke­ria

1. Val­mis­ta en­sin in­ki­vää­ri­kas­ti­ke. Hie­non­na hil­lot­tu in­ki­vää­ri. Mit­taa kaik­ki ai­nek­set kat­ti­laan ja kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä 10 mi­nuut­tia.

2. Huuh­te­le ruu­su­kaa­lit lä­vi­kös­sä ja leik­kaa isoim­mat puo­lik­si. Esi­kyp­sen­nä ruu­su­kaa­le­ja kie­hu­vas­sa, suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä 3–4 mi­nuut­tia. Va­lu­ta lä­vi­kös­sä. Huuh­te­le lins­sit sii­vi­läs­sä. Va­lu­ta ar­ti­so­kan­sy­dä­met suo­la­lie­mes­tä. Hie­non­na yr­tit.

3. Kuu­men­na olii­vi­öl­jy pais­tin­pan­nul­la. Li­sää ruu­su­kaa­lit. Pais­ta se­koi­tel­len 3–5 mi­nuut­tia, kun­nes ruu­su­kaa­lit ovat hie­man rus­kis­tu­neet. Li­sää ar­ti­so­kat ja lins­sit. Maus­ta sit­ruu­na­me­hul­la, hu­na­jal­la ja suo­lal­la. Se­koi­ta jouk­koon puo­let hil­lo­tus­ta in­ki­vää­ri­kas­tik­kees­ta. Tar­joi­le lo­put kas­tik­kees­ta erik­seen, jol­loin jo­kai­nen voi maus­taa sa­laat­tia mie­lei­sek­seen.

Val­mis­tu­sai­ka: 30 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 15 e

Ra­pe­at see­sa­mi­ah­ve­net

4 an­nos­ta

400 g ah­ven­fi­lei­tä

1 tl suo­laa

noin 6 rkl kuo­rit­tu­ja see­sa­min­sie­me­niä

Pais­ta­mi­seen:

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

50 g voi­ta

1. Pyyh­käi­se ah­ven­fi­lei­den pin­ta kui­vak­si ta­lous­pa­pe­ril­la. Maus­ta suo­lal­la. Pyö­rit­te­le fi­leet see­sa­min­sie­me­nis­sä.

2. Pese sit­ruu­na ja raas­ta sii­tä kuo­ri.

3. Su­la­ta voi pais­tin­pan­nul­la. Li­sää sit­ruu­nan­kuo­ri­raas­te. Nos­ta pan­nul­le ah­ven­fi­leet. Pais­ta 2–3 mi­nuut­tia mo­lem­min puo­lin ah­ven­fi­lei­den pak­suu­des­ta riip­pu­en.

Val­mis­tu­sai­ka: 15 min

Vai­keu­sas­te. help­po

Hin­ta: 15 e

FABIAN BJORK

Lue Myös

FABIAN BJORK

Sitruunainen hunaja-mantelikakku on raikas ja makea herkku kahvipöytään

FABIAN BJORK

Zakuskat eli alkupalaherkut venäläiseen tyyliin

FABIAN BJORK

Vodkamarinoidut saslikit grillataan meheviksi

FABIAN BJORK

Sitruunainen hunaja-mantelikakku on raikas ja makea herkku kahvipöytään

FABIAN BJORK

Zakuskat eli alkupalaherkut venäläiseen tyyliin

FABIAN BJORK

Vodkamarinoidut saslikit grillataan meheviksi

FABIAN BJORK

Jouluinen kirsikkajäädyke

FABIAN BJORK

Punajuuri-graavi­sii­ka­tartar maistuu blinien tai ruisleivän kanssa

FABIAN BJORK

Pehmeä punajuuricaesar haastaa rosollin joulupöydässä

Reetta Pasanen

Parsa on kevään merkki – 4 herkullista parsareseptiä

Hanna Linnakko

Tyylikäs siiderillä maustettu äyriäiskeitto

Voit sekoittaa mokkarahkapuuron illalla jääkaappiin valmiiksi, niin chiansiemenet turpoavat ja tukevoittavat rakenteen.

Voit sekoittaa mokkarahkapuuron illalla jääkaappiin valmiiksi, niin chiansiemenet turpoavat ja tukevoittavat rakenteen.

Kahvilla maustettu mokkarahkabowl on aamupuuron luksusversio

Reetta Pasanen

Parsa on kevään merkki – 4 herkullista parsareseptiä

Hanna Linnakko

Tyylikäs siiderillä maustettu äyriäiskeitto

Voit sekoittaa mokkarahkapuuron illalla jääkaappiin valmiiksi, niin chiansiemenet turpoavat ja tukevoittavat rakenteen.

Voit sekoittaa mokkarahkapuuron illalla jääkaappiin valmiiksi, niin chiansiemenet turpoavat ja tukevoittavat rakenteen.

Kahvilla maustettu mokkarahkabowl on aamupuuron luksusversio

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2021

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Vaate­suun­nit­telija Katri Niskanen: ”Olen minimalisti vaatteiden suhteen, mutta kotona pidän runsaudesta”

Kirsi Koiviston perhe asuu puutalossa. "Ei haittaa, jos vähän vetää, kunhan lattia narisee kotoisasti askelten alla."

Perhe vaihtoi omakotitalon kerrostaloon

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Vanhasta kunnalliskodista remontoitiin kartano kovalla työllä

Näin sisustat keltaisella

Muotoilija Katriina Nuutisen kodissa yhdistyvät kirpputorilöydöt ja designklassikot

Paluu juurille ja opettajan uranvaihto: Keltainen puutalo on nyt koti ja työpaikka

Raikkaat sitruunaruudut

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Pääsiäisen kivat koristeet

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Bloggari Sara Ticklen koti on ilmava kuin loft

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2021

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Vaate­suun­nit­telija Katri Niskanen: ”Olen minimalisti vaatteiden suhteen, mutta kotona pidän runsaudesta”

Kirsi Koiviston perhe asuu puutalossa. "Ei haittaa, jos vähän vetää, kunhan lattia narisee kotoisasti askelten alla."

Perhe vaihtoi omakotitalon kerrostaloon

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Vanhasta kunnalliskodista remontoitiin kartano kovalla työllä

Näin sisustat keltaisella

Muotoilija Katriina Nuutisen kodissa yhdistyvät kirpputorilöydöt ja designklassikot

Paluu juurille ja opettajan uranvaihto: Keltainen puutalo on nyt koti ja työpaikka

Raikkaat sitruunaruudut

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Pääsiäisen kivat koristeet

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Bloggari Sara Ticklen koti on ilmava kuin loft

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.