Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

5.3.2020

Iltapäiväteen klassikot: sitruunaskonssit ja mustikka-karde­mum­ma­hilloke

Mehevät skonssit ovat parhaimmillaan vasta­pais­tet­tuina. Niiden kanssa tarjotaan marjaisaa hilloketta ja double cream -vaahtoa. Sitruuna antaa skonseille ihanan raikkaan maun.

Sit­ruu­nas­kons­sit ja mus­tik­ka-kar­de­mum­ma­hil­lo­ke

8 skons­sia

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

½ tl suo­laa

¾ dl so­ke­ria

50 g kyl­mää voi­ta

2 dl kuo­hu- tai ruo­ka­ker­maa

2 tl sit­ruu­na­me­hua

2 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

Voi­te­luun:

1 ka­nan­mu­na

Tar­joi­luun:

1 prk doub­le cre­a­mia (Va­lio)

1 an­nos mus­tik­ka­kar­de­mum­ma­hil­lo­ket­ta

1. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään. Nypi jouk­koon kuu­ti­oi­tu, kyl­mä voi. Li­sää ker­ma, sit­ruu­na­me­hu ja kuo­ri­raas­te. Se­koi­ta mah­dol­li­sim­man no­pe­as­ti tai­ki­nak­si, et­tei sii­hen muo­dos­tu sit­koa.

2. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta ke­vy­es­ti jau­ho­te­tul­le lei­vin­pa­pe­ril­le levy. Ota muo­til­la (esi­mer­kik­si kah­vi­kup­pi) ym­py­röi­tä. Voi­te­le ne ke­vy­es­ti vat­ka­tul­la ka­nan­mu­nal­la.

3. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 10 mi­nuut­tia. Jos skons­sin poh­ja on kau­niin rus­kea ja tun­tuu ko­vah­kol­ta, niin lei­von­nai­nen on val­mis.

4. Vaah­do­ta doub­le cream -ker­ma. Maus­ta ha­lu­tes­sa­si to­mu­so­ke­ril­la. Tar­joa skons­sien ja mus­tik­kai­sen hil­lok­keen kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 15 min + 10 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 12 e

Mus­tik­ka­kar­de­mum­ma­hil­lo­ke

8 an­nos­ta

1 dl pa­kas­te­mus­ti­koi­ta

½ tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

2 tl sit­ruu­nan­kuo­ri­raas­tet­ta

2 dl mus­tik­ka­hil­loa

1. Yh­dis­tä jäi­set mus­ti­kat, kar­de­mum­ma, sit­ruu­nan­kuo­ri ja hil­lo. Tar­joa skons­sien kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 5 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 2,5 e

Photography: Reetta Pasanen

Photography: Reetta Pasanen

Eng­lan­ti­lai­nen tee-eti­ket­ti

Pe­rin­tei­ses­ti il­ta­päi­vä­tee tar­joil­laan kel­lo 15 ja 17 vä­lil­lä.

Klas­si­nen tapa naut­tia il­ta­päi­vä­tees­tä on koo­ta tar­jot­ta­vat ker­ros­va­dil­le. Syö­mis­jär­jes­tys on al­haal­ta ylös­päin: en­sin suo­lai­set, sit­ten skons­sit ja lo­puk­si ylä­ker­ran ma­ke­at hou­ku­tuk­set.

Yleen­sä il­ta­päi­vä­teel­lä tar­joil­laan As­sam-, Dar­jee­ling- tai Earl Grey -tee­tä.

Teen kans­sa tar­joil­laan mai­toa, so­ke­ria ja sit­ruu­naa. Sa­maan kup­piin lai­te­taan joko mai­toa tai sit­ruu­naa.

Lue Myös

Labneh-jogurttikulho tarjotaan paahdettujen rypäleiden ja karamellisoidun greipin kanssa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden  kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Martti Järvi

Siirappinen ankanrinta ja ruusu­kaa­li­paistos tuovat juhlan pöytään

Labneh-jogurttikulho tarjotaan paahdettujen rypäleiden ja karamellisoidun greipin kanssa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden  kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Martti Järvi

Siirappinen ankanrinta ja ruusu­kaa­li­paistos tuovat juhlan pöytään

Voikukkavohvelit savusii­ka­täyt­teellä

Arto Vuohelainen

Gnocchit – perusohje ja 2 ihanan tuhtia paistosta

Valmista juhlapöytään helppo rapu-perunapelti

Vegaaninen raparperibrita on kesän herkku

3 x herkullinen kesätapas

Sticky chicken eli aasialainen tahmakana on mausteinen uuniherkku

Vegaaninen raparperibrita on kesän herkku

3 x herkullinen kesätapas

Sticky chicken eli aasialainen tahmakana on mausteinen uuniherkku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.