Artikkeli

FABIAN BJORK

San­na Ke­kä­läi­nen

Raikkaat avokadoskagenit sopivat alkuruoaksi tai lasillisen kaveriksi

Pienet avokadoleivät viimeistellään ruotsalaisella skagen röralla. Avokadoskagenit ovat herkullinen alkupala tai pikkusuolainen lasillisen kaveriksi.

Pie­net avo­ka­dos­ka­ge­nit

20 min • help­po • noin 18 e

8 an­nos­ta

8 vii­pa­let­ta vaa­le­aa lei­pää

2 avo­ka­doa

2 tl sit­ruu­na­me­hua

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Ska­gen:

1 pie­ni pu­na­si­pu­li

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

2 tl sit­ruu­nan kuo­ri­raas­tet­ta

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

400 g su­la­tet­tu­ja kat­ka­ra­pu­ja

noin 3 rkl ma­jo­nee­sia

3 rkl hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia

1. Kuo­ri si­pu­li ja leik­kaa se pie­nen­pie­nik­si pa­loik­si. Lai­ta kul­hoon sit­ruu­na­me­hun ja kuo­ri­raas­teen kans­sa. Li­sää suo­la ja pip­pu­ri. An­na maus­tua vä­hin­tään 5 mi­nuut­tia.

2. Ta­put­te­le kat­ka­ra­vut kui­vik­si. Yh­dis­tä si­pu­lin, ma­jo­nee­sin ja hie­non­ne­tun ruo­ho­si­pu­lin kans­sa. Lai­ta ma­jo­nee­sia vain sen ver­ran, et­tä seos on ta­nak­kaa.

3. Tee ha­lu­tes­sa­si lei­vis­tä pyö­rei­tä tai ir­ro­ta reu­nat. Paah­da lei­vät. Kuo­ri avo­ka­dot ja pois­ta ki­vet. Nos­ta avo­ka­do­vii­pa­lei­ta lei­väl­le. Maus­ta sit­ruu­nal­la, suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Nos­ta pääl­le ska­ge­nia.

FABIAN BJORK