Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Ruo­ka­oh­jeet Suvi Rüster tyy­li Mil­la Kuu­si­nen ku­vat Fa­bi­an Björk

18.7.2019

3 x herkullinen kesätapas

Kata rentoihin kesäjuhliin sormin syötäviä tapaksia. Espanjalaiset pimien­tos­pap­rikat, salaattitacot ja kylmäsavulohella kruunatut dijon-kesäpotut on helppo ja nopea tehdä valmiiksi ennen juhlia.

Ve­si­me­lo­ni-sa­laat­ti­ta­co

4 an­nos­ta

12 pien­tä, ra­pe­aa sa­laa­tin­leh­teä

100 g il­ma­kui­vat­tua pos­sun­nis­kaa tai il­ma-kui­vat­tua kink­kua

50 g fe­ta­juus­toa

Me­lo­ni­sal­sa:

300 g kuo­rit­tua ve­si­me­lo­nia

½ dl hie­non­net­tua vah­vaa mint­tua

1 (2 rkl) li­met­ti­me­hua

2 tl Sri­rac­haa tai muu­ta tu­lis­ta chi­li­kas­ti­ket­ta

1 tl so­ke­ria

1. Val­mis­ta me­lo­ni­sal­sa. Leik­kaa ve­si­me­lo­ni pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Hie­non­na mint­tu. Se­koi­ta kul­hos­sa me­lo­ni­kuu­ti­ot, mint­tu, li­men­me­hu, Sri­rac­ha-kas­ti­ke ja so­ke­ri.

2. Huuh­te­le sa­laa­tin­leh­det ja ta­put­te­le ta­lous­pa­pe­ril­la kui­vik­si. Le­vi­tä sa­laa­tin­leh­det tar­joi­lu­va­dil­le. Lu­si­koi pääl­le me­lo­ni­sal­saa. Li­sää pääl­le il­ma­kui­vat­tua kink­kua ja mu­rus­tel­tua fe­ta­juus­toa.

Val­mis­tu­sai­ka: 15 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 12 e

Di­jon-ke­sä­pot­tu­ja ja kyl­mä­sa­vu­loh­ta

4 an­nos­ta

500 g kei­tet­ty­jä var­hais-pe­ru­noi­ta

100 g kyl­mä­sa­vu­lo­hi­vii­pa­lei­ta

ki­vet­tö­miä ka­la­ma­ta­o­lii­ve­ja tai iso­ja kap­rik­sia

cock­tail­tik­ku­ja

Ma­ri­na­di:

½ dl hie­non­net­tua til­liä

3 rkl ryp­si­öl­jyä

2 rkl sit­ruu­nan­me­hua

2 rkl di­jo­nin­si­nap­pia

1 tl hu­na­jaa

1. Se­koi­ta ma­ri­na­din ai­nek­set kes­ke­nään kul­hos­sa. Leik­kaa tar­vit­ta­es­sa isot var­hais­pe­ru­nat puo­lik­si. Li­sää ma­ri­na­din jouk­koon kei­te­tyt var­hais­pe­ru­nat.

2. Nos­ta pe­ru­nat tar­joi­lu­va­dil­le. Leik­kaa kyl­mä­sa­vu­lo­hi­vii­pa­leet suu­pa­lan ko­koi­sik­si pa­loik­si. Pis­tä cock­tail­ti­kuil­la kyl­mä­sa­vu­lo­hi­pa­lat ja ki­vet­tö­mät olii­vit ma­ri­noi­tui­hin var­hais­pe­ru­noi­hin kiin­ni. Va­lu­ta cock­tail­pa­lo­jen pääl­le kul­hon poh­jal­le jää­nyt­tä ma­ri­na­dia. Jos ha­lu­at, hie­non­na pin­nal­le til­liä.

Val­mis­tu­sai­ka: 5 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 8 e

Gril­lat­tu­ja sa­vu­suo­la-pi­mien­tos-pap­ri­koi­ta

4 an­nos­ta

200 g pi­mien­tos de padrón -pap­ri­koi­ta

3 rkl olii­vi­öl­jyä

2 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

1 tl sa­vus­tet­tua sor­mi­suo­laa

1 dl raas­tet­tua manc­he­go­juus­toa

1. Huuh­te­le pap­ri­kat ja ta­put­te­le ta­lous­pa­pe­ril­la kui­vik­si. Gril­laa pap­ri­koi­ta kuu­mas­sa gril­lis­sä vä­lil­lä kään­nel­len 3–5 mi­nuut­tia, kun­nes ne peh­me­ne­vät ja hie­man rus­kis­tu­vat.

2. Se­koi­ta kul­hos­sa olii­vi­öl­jy, vii­nie­tik­ka ja sa­vus­tet­tu sor­mi­suo­la. Se­koi­ta jouk­koon pap­ri­kat. Kaa­da seos tar­joi­lu­va­dil­le. Raas­ta pääl­le manc­he­go­juus­toa. Tar­joi­le ra­pe­a­kuo­ri­sen maa­lais­lei­vän tai gril­lat­tu­jen pa­ton­ki­vii­pa­lei­den kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 15 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 5 e

Lue Myös

Savoijinkaali-kääryleiden täyte yllättää kreikkalaisilla mauilla. Tuoreella fenkolilla ja fetalla maustettu, sitruunasta kirpsakka risotto lusikoidaan kääryleiden täytteeksi.

Savoijinkaali-kääryleiden täyte yllättää kreikkalaisilla mauilla. Tuoreella fenkolilla ja fetalla maustettu, sitruunasta kirpsakka risotto lusikoidaan kääryleiden täytteeksi.

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

FABIAN BJORK

Mehevät uunilihapullat tomaat­ti­kas­tik­keessa

Savoijinkaali-kääryleiden täyte yllättää kreikkalaisilla mauilla. Tuoreella fenkolilla ja fetalla maustettu, sitruunasta kirpsakka risotto lusikoidaan kääryleiden täytteeksi.

Savoijinkaali-kääryleiden täyte yllättää kreikkalaisilla mauilla. Tuoreella fenkolilla ja fetalla maustettu, sitruunasta kirpsakka risotto lusikoidaan kääryleiden täytteeksi.

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

FABIAN BJORK

Mehevät uunilihapullat tomaat­ti­kas­tik­keessa

Mehevä kirsikkahilloke

Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Mehevä rommiluumu-crumble on syksyn jälkiruoka

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Martti Järvi

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Reetta Pasanen

Kääretorttu on klassikko: 3 ihastuttavaa ohjetta

Hanna Linnakko

Taatelinen suklaa-chiapuuro on vegaaninen aamiaisherkku

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Martti Järvi

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Reetta Pasanen

Kääretorttu on klassikko: 3 ihastuttavaa ohjetta

Hanna Linnakko

Taatelinen suklaa-chiapuuro on vegaaninen aamiaisherkku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Kurpitsainen toscakakku

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Kurpitsainen toscakakku

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2