Artikkeli

Ruo­ka­oh­jeet Suvi Rüster tyy­li Mil­la Kuu­si­nen ku­vat Fa­bi­an Björk

3 x herkullinen kesätapas

Kata rentoihin kesäjuhliin sormin syötäviä tapaksia. Espanjalaiset pimien­tos­pap­rikat, salaattitacot ja kylmäsavulohella kruunatut dijon-kesäpotut on helppo ja nopea tehdä valmiiksi ennen juhlia.

Ve­si­me­lo­ni-sa­laat­ti­ta­co

4 an­nos­ta

12 pien­tä, ra­pe­aa sa­laa­tin­leh­teä

100 g il­ma­kui­vat­tua pos­sun­nis­kaa tai il­ma-kui­vat­tua kink­kua

50 g fe­ta­juus­toa

Me­lo­ni­sal­sa:

300 g kuo­rit­tua ve­si­me­lo­nia

½ dl hie­non­net­tua vah­vaa mint­tua

1 (2 rkl) li­met­ti­me­hua

2 tl Sri­rac­haa tai muu­ta tu­lis­ta chi­li­kas­ti­ket­ta

1 tl so­ke­ria

1. Val­mis­ta me­lo­ni­sal­sa. Leik­kaa ve­si­me­lo­ni pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Hie­non­na mint­tu. Se­koi­ta kul­hos­sa me­lo­ni­kuu­ti­ot, mint­tu, li­men­me­hu, Sri­rac­ha-kas­ti­ke ja so­ke­ri.

2. Huuh­te­le sa­laa­tin­leh­det ja ta­put­te­le ta­lous­pa­pe­ril­la kui­vik­si. Le­vi­tä sa­laa­tin­leh­det tar­joi­lu­va­dil­le. Lu­si­koi pääl­le me­lo­ni­sal­saa. Li­sää pääl­le il­ma­kui­vat­tua kink­kua ja mu­rus­tel­tua fe­ta­juus­toa.

Val­mis­tu­sai­ka: 15 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 12 e

Di­jon-ke­sä­pot­tu­ja ja kyl­mä­sa­vu­loh­ta

4 an­nos­ta

500 g kei­tet­ty­jä var­hais-pe­ru­noi­ta

100 g kyl­mä­sa­vu­lo­hi­vii­pa­lei­ta

ki­vet­tö­miä ka­la­ma­ta­o­lii­ve­ja tai iso­ja kap­rik­sia

cock­tail­tik­ku­ja

Ma­ri­na­di:

½ dl hie­non­net­tua til­liä

3 rkl ryp­si­öl­jyä

2 rkl sit­ruu­nan­me­hua

2 rkl di­jo­nin­si­nap­pia

1 tl hu­na­jaa

1. Se­koi­ta ma­ri­na­din ai­nek­set kes­ke­nään kul­hos­sa. Leik­kaa tar­vit­ta­es­sa isot var­hais­pe­ru­nat puo­lik­si. Li­sää ma­ri­na­din jouk­koon kei­te­tyt var­hais­pe­ru­nat.

2. Nos­ta pe­ru­nat tar­joi­lu­va­dil­le. Leik­kaa kyl­mä­sa­vu­lo­hi­vii­pa­leet suu­pa­lan ko­koi­sik­si pa­loik­si. Pis­tä cock­tail­ti­kuil­la kyl­mä­sa­vu­lo­hi­pa­lat ja ki­vet­tö­mät olii­vit ma­ri­noi­tui­hin var­hais­pe­ru­noi­hin kiin­ni. Va­lu­ta cock­tail­pa­lo­jen pääl­le kul­hon poh­jal­le jää­nyt­tä ma­ri­na­dia. Jos ha­lu­at, hie­non­na pin­nal­le til­liä.

Val­mis­tu­sai­ka: 5 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 8 e

Gril­lat­tu­ja sa­vu­suo­la-pi­mien­tos-pap­ri­koi­ta

4 an­nos­ta

200 g pi­mien­tos de padrón -pap­ri­koi­ta

3 rkl olii­vi­öl­jyä

2 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

1 tl sa­vus­tet­tua sor­mi­suo­laa

1 dl raas­tet­tua manc­he­go­juus­toa

1. Huuh­te­le pap­ri­kat ja ta­put­te­le ta­lous­pa­pe­ril­la kui­vik­si. Gril­laa pap­ri­koi­ta kuu­mas­sa gril­lis­sä vä­lil­lä kään­nel­len 3–5 mi­nuut­tia, kun­nes ne peh­me­ne­vät ja hie­man rus­kis­tu­vat.

2. Se­koi­ta kul­hos­sa olii­vi­öl­jy, vii­nie­tik­ka ja sa­vus­tet­tu sor­mi­suo­la. Se­koi­ta jouk­koon pap­ri­kat. Kaa­da seos tar­joi­lu­va­dil­le. Raas­ta pääl­le manc­he­go­juus­toa. Tar­joi­le ra­pe­a­kuo­ri­sen maa­lais­lei­vän tai gril­lat­tu­jen pa­ton­ki­vii­pa­lei­den kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 15 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 5 e