Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Ruo­ka­oh­jeet Suvi Rüster tyy­li Mil­la Kuu­si­nen ku­vat Fa­bi­an Björk

18.7.2019

3 x herkullinen kesätapas

Kata rentoihin kesäjuhliin sormin syötäviä tapaksia. Espanjalaiset pimien­tos­pap­rikat, salaattitacot ja kylmäsavulohella kruunatut dijon-kesäpotut on helppo ja nopea tehdä valmiiksi ennen juhlia.

Ve­si­me­lo­ni-sa­laat­ti­ta­co

4 an­nos­ta

12 pien­tä, ra­pe­aa sa­laa­tin­leh­teä

100 g il­ma­kui­vat­tua pos­sun­nis­kaa tai il­ma-kui­vat­tua kink­kua

50 g fe­ta­juus­toa

Me­lo­ni­sal­sa:

300 g kuo­rit­tua ve­si­me­lo­nia

½ dl hie­non­net­tua vah­vaa mint­tua

1 (2 rkl) li­met­ti­me­hua

2 tl Sri­rac­haa tai muu­ta tu­lis­ta chi­li­kas­ti­ket­ta

1 tl so­ke­ria

1. Val­mis­ta me­lo­ni­sal­sa. Leik­kaa ve­si­me­lo­ni pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Hie­non­na mint­tu. Se­koi­ta kul­hos­sa me­lo­ni­kuu­ti­ot, mint­tu, li­men­me­hu, Sri­rac­ha-kas­ti­ke ja so­ke­ri.

2. Huuh­te­le sa­laa­tin­leh­det ja ta­put­te­le ta­lous­pa­pe­ril­la kui­vik­si. Le­vi­tä sa­laa­tin­leh­det tar­joi­lu­va­dil­le. Lu­si­koi pääl­le me­lo­ni­sal­saa. Li­sää pääl­le il­ma­kui­vat­tua kink­kua ja mu­rus­tel­tua fe­ta­juus­toa.

Val­mis­tu­sai­ka: 15 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 12 e

Di­jon-ke­sä­pot­tu­ja ja kyl­mä­sa­vu­loh­ta

4 an­nos­ta

500 g kei­tet­ty­jä var­hais-pe­ru­noi­ta

100 g kyl­mä­sa­vu­lo­hi­vii­pa­lei­ta

ki­vet­tö­miä ka­la­ma­ta­o­lii­ve­ja tai iso­ja kap­rik­sia

cock­tail­tik­ku­ja

Ma­ri­na­di:

½ dl hie­non­net­tua til­liä

3 rkl ryp­si­öl­jyä

2 rkl sit­ruu­nan­me­hua

2 rkl di­jo­nin­si­nap­pia

1 tl hu­na­jaa

1. Se­koi­ta ma­ri­na­din ai­nek­set kes­ke­nään kul­hos­sa. Leik­kaa tar­vit­ta­es­sa isot var­hais­pe­ru­nat puo­lik­si. Li­sää ma­ri­na­din jouk­koon kei­te­tyt var­hais­pe­ru­nat.

2. Nos­ta pe­ru­nat tar­joi­lu­va­dil­le. Leik­kaa kyl­mä­sa­vu­lo­hi­vii­pa­leet suu­pa­lan ko­koi­sik­si pa­loik­si. Pis­tä cock­tail­ti­kuil­la kyl­mä­sa­vu­lo­hi­pa­lat ja ki­vet­tö­mät olii­vit ma­ri­noi­tui­hin var­hais­pe­ru­noi­hin kiin­ni. Va­lu­ta cock­tail­pa­lo­jen pääl­le kul­hon poh­jal­le jää­nyt­tä ma­ri­na­dia. Jos ha­lu­at, hie­non­na pin­nal­le til­liä.

Val­mis­tu­sai­ka: 5 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 8 e

Gril­lat­tu­ja sa­vu­suo­la-pi­mien­tos-pap­ri­koi­ta

4 an­nos­ta

200 g pi­mien­tos de padrón -pap­ri­koi­ta

3 rkl olii­vi­öl­jyä

2 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

1 tl sa­vus­tet­tua sor­mi­suo­laa

1 dl raas­tet­tua manc­he­go­juus­toa

1. Huuh­te­le pap­ri­kat ja ta­put­te­le ta­lous­pa­pe­ril­la kui­vik­si. Gril­laa pap­ri­koi­ta kuu­mas­sa gril­lis­sä vä­lil­lä kään­nel­len 3–5 mi­nuut­tia, kun­nes ne peh­me­ne­vät ja hie­man rus­kis­tu­vat.

2. Se­koi­ta kul­hos­sa olii­vi­öl­jy, vii­nie­tik­ka ja sa­vus­tet­tu sor­mi­suo­la. Se­koi­ta jouk­koon pap­ri­kat. Kaa­da seos tar­joi­lu­va­dil­le. Raas­ta pääl­le manc­he­go­juus­toa. Tar­joi­le ra­pe­a­kuo­ri­sen maa­lais­lei­vän tai gril­lat­tu­jen pa­ton­ki­vii­pa­lei­den kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 15 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 5 e

Lue Myös

Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Reetta Pasanen

Suppilovahvero-mascar­po­ne­ri­sotto maustetaan kirpeällä sitruunalla

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Reetta Pasanen

Muhkeat suppi­lo­vah­ve­ro­pyö­rykät paistuvat pannulla tai uunissa

Mansikka-cookiespaistos on ihana jälkiruoka jäätelön kera

Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Reetta Pasanen

Suppilovahvero-mascar­po­ne­ri­sotto maustetaan kirpeällä sitruunalla

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Reetta Pasanen

Muhkeat suppi­lo­vah­ve­ro­pyö­rykät paistuvat pannulla tai uunissa

Mansikka-cookiespaistos on ihana jälkiruoka jäätelön kera

Maukas sienilasagne suppi­lo­vah­ve­roista

Ihanat karpalot ja puolukat! 18 herkullista ohjetta

Sekoita raikas mansikka-basilikadrinkki

Vegaaninen raparperibrita on kesän herkku

Sticky chicken eli aasialainen tahmakana on mausteinen uuniherkku

Raikas mansikkarahka Marianne-karkkirouheella

Vegaaninen raparperibrita on kesän herkku

Sticky chicken eli aasialainen tahmakana on mausteinen uuniherkku

Raikas mansikkarahka Marianne-karkkirouheella

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.