Ruokaohjeet Suvi Rüster tyyli Milla Kuusinen kuvat Fabian Björk
Vesimeloni-salaattitaco
4 annosta
12 pientä, rapeaa salaatinlehteä
100 g ilmakuivattua possunniskaa tai ilma-kuivattua kinkkua
50 g fetajuustoa
Melonisalsa:
300 g kuorittua vesimelonia
½ dl hienonnettua vahvaa minttua
1 (2 rkl) limettimehua
2 tl Srirachaa tai muuta tulista chilikastiketta
1 tl sokeria
1. Valmista melonisalsa. Leikkaa vesimeloni pieniksi kuutioiksi. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa melonikuutiot, minttu, limenmehu, Sriracha-kastike ja sokeri.
2. Huuhtele salaatinlehdet ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Levitä salaatinlehdet tarjoiluvadille. Lusikoi päälle melonisalsaa. Lisää päälle ilmakuivattua kinkkua ja murusteltua fetajuustoa.
Valmistusaika: 15 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 12 e
Dijon-kesäpottuja ja kylmäsavulohta
4 annosta
500 g keitettyjä varhais-perunoita
100 g kylmäsavulohiviipaleita
kivettömiä kalamataoliiveja tai isoja kapriksia
cocktailtikkuja
Marinadi:
½ dl hienonnettua tilliä
3 rkl rypsiöljyä
2 rkl sitruunanmehua
2 rkl dijoninsinappia
1 tl hunajaa
1. Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa. Leikkaa tarvittaessa isot varhaisperunat puoliksi. Lisää marinadin joukkoon keitetyt varhaisperunat.
2. Nosta perunat tarjoiluvadille. Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet suupalan kokoisiksi paloiksi. Pistä cocktailtikuilla kylmäsavulohipalat ja kivettömät oliivit marinoituihin varhaisperunoihin kiinni. Valuta cocktailpalojen päälle kulhon pohjalle jäänyttä marinadia. Jos haluat, hienonna pinnalle tilliä.
Valmistusaika: 5 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 8 e
Grillattuja savusuola-pimientos-paprikoita
4 annosta
200 g pimientos de padrón -paprikoita
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl savustettua sormisuolaa
1 dl raastettua manchegojuustoa
1. Huuhtele paprikat ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Grillaa paprikoita kuumassa grillissä välillä käännellen 3–5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja hieman ruskistuvat.
2. Sekoita kulhossa oliiviöljy, viinietikka ja savustettu sormisuola. Sekoita joukkoon paprikat. Kaada seos tarjoiluvadille. Raasta päälle manchegojuustoa. Tarjoile rapeakuorisen maalaisleivän tai grillattujen patonkiviipaleiden kanssa.
Valmistusaika: 15 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 5 e
Savoijinkaali-kääryleiden täyte yllättää kreikkalaisilla mauilla. Tuoreella fenkolilla ja fetalla maustettu, sitruunasta kirpsakka risotto lusikoidaan kääryleiden täytteeksi.
FABIAN BJORK
Savoijinkaali-kääryleiden täyte yllättää kreikkalaisilla mauilla. Tuoreella fenkolilla ja fetalla maustettu, sitruunasta kirpsakka risotto lusikoidaan kääryleiden täytteeksi.
FABIAN BJORK
Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2