Fabian Björk
Suolakinuski-suklaamousse
4 annosta
100 g valkosuklaata
2 luomukananmunaa
1 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl dulche de lecheä eli kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa (esim. Bonne Mama tai Törsleffs)
½ tl sormisuolaa
Tarjoiluun:
marjoja, marenkipaloja
1. Paloittele suklaa. Sulata se vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
2. Erottele munat. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kiiltävää.
3. Vatkaa toisessa kulhossa kerma kovaksi vaahdoksi.
4. Laita kolmanteen kulhoon jäähtynyt suklaa, munankeltuaiset, dulche de leche ja suola. Vatkaa, kunnes seos on tasaista. Kääntele valkuaisseos varovasti joukkoon. Sekoita lopuksi kerma varovaisesti.
5. Lusikoi seos neljään tarjoiluastiaan. Peitä kelmulla ja nosta viileään vähintään kolmeksi tunniksi.
6. Tarjoa marjojen ja murustellun marengin kanssa. Myös kermavaahto sopii hyvin moussen makumaailmaan.
Valmistusaika: 20 min + 3,5 tuntia jähmettymiseen
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 9 e
Fabian Björk
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2