Artikkeli

Fabian Björk

Suolakinuski-suklaamousse on täydellinen jälkiruoka

Tässä ihanassa suolakinuski-suklaamoussessa on makeutta, suolakiteiden pieni puraisu ja marjojen raikkautta.

Suo­la­ki­nus­ki-suk­laa­mous­se

4 an­nos­ta

100 g val­ko­suk­laa­ta

2 luo­mu­ka­nan­mu­naa

1 rkl so­ke­ria

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 ¼ dl dulc­he de lec­heä eli ki­nus­kik­si kei­tet­tyä kon­den­soi­tua mai­toa (esim. Bon­ne Mama tai Törs­lef­fs)

½ tl sor­mi­suo­laa

Tar­joi­luun:

mar­jo­ja, ma­ren­ki­pa­lo­ja

1. Pa­loit­te­le suk­laa. Su­la­ta se ve­si­hau­tees­sa. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si.

2. Erot­te­le mu­nat. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si. Li­sää so­ke­ri ja jat­ka vat­kaa­mis­ta, kun­nes seos on kiil­tä­vää.

3. Vat­kaa toi­ses­sa kul­hos­sa ker­ma ko­vak­si vaah­dok­si.

4. Lai­ta kol­man­teen kul­hoon jääh­ty­nyt suk­laa, mu­nan­kel­tu­ai­set, dulc­he de lec­he ja suo­la. Vat­kaa, kun­nes seos on ta­sais­ta. Kään­te­le val­ku­ais­se­os va­ro­vas­ti jouk­koon. Se­koi­ta lo­puk­si ker­ma va­ro­vai­ses­ti.

5. Lu­si­koi seos nel­jään tar­joi­lu­as­ti­aan. Pei­tä kel­mul­la ja nos­ta vii­le­ään vä­hin­tään kol­mek­si tun­nik­si.

6. Tar­joa mar­jo­jen ja mu­rus­tel­lun ma­ren­gin kans­sa. Myös ker­ma­vaah­to so­pii hy­vin mous­sen ma­ku­maa­il­maan.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min + 3,5 tun­tia jäh­met­ty­mi­seen

Vai­keu­sas­te: hel­poh­ko

Hin­ta: noin 9 e

Fabian Björk