Artikkeli

FABIAN BJORK

Suvi Rüster

Porkka­na­raa­ka­kakku on mehevä herkku

Hyvän olon raakakakku tehdään porkkanoista, omenoista, taateleista ja pähkinöistä.

Me­he­vä pork­ka­na­raa­ka­kak­ku

8 an­nos­ta

Poh­ja:

5 dl raas­tet­tua pork­ka­naa

1 ha­pah­ko ome­na, esi­mer­kik­si Gran­ny Smith

1 ps (200 g) peh­mei­tä ja kui­vat­tu­ja taa­te­lei­ta

100 g pe­kaa­ni­päh­ki­nöi­tä

1 tl ka­ne­lia

1 tl raas­tet­tua ap­pel­sii­nin­kuor­ta

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

5 rkl su­la­tet­tua koo­kos­man­naa tai koo­kos­ras­vaa

Kuor­ru­tus:

1 ps (150 g) cas­hew­päh­ki­nöi­tä

1 dl koo­kos­man­naa tai koo­kos­ras­vaa

2 rkl hu­na­jaa tai vaah­te­ra­sii­rap­pia

1 dl vas­ta­pu­ris­tet­tua ap­pel­sii­ni­me­hua

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

3 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Ko­ris­teek­si:

1 dl kui­vat­tu­ja man­go­vii­pa­lei­ta

½ dl so­ke­roi­tu­ja in­ki­vää­re­jä

½ dl paah­det­tu­ja koo­kos­las­tu­ja

1. Lai­ta kuor­ru­tuk­sen cas­hew­päh­ki­nät li­ko­a­maan kyl­mään ve­teen 6 tun­nik­si.

2. Kuo­ri ja raas­ta pork­ka­nat ja ome­na. Mit­taa mo­ni­toi­mi­ko­neen kul­hoon taa­te­lit ja päh­ki­nät. So­seu­ta tah­nak­si. Li­sää jouk­koon pork­ka­na- ja ome­na­raas­te, ka­ne­li, ap­pel­sii­nin­kuo­ri­raas­te, va­nil­ja­so­ke­ri ja su­la­tet­tu koo­kos­man­na. Pyö­räy­tä ta­sai­sek­si.

3. Kiin­ni­tä lei­vin­pa­pe­ri ir­to­poh­ja­vuo­an (Ø 18 cm) poh­jan ja reu­no­jen vä­liin. Ta­put­te­le taa­te­li­se­os vuo­an poh­jal­le.

4. Va­lu­ta li­o­te­tut cas­hew­päh­ki­nät sii­vi­läs­sä. Su­la­ta koo­kos­ras­va. Pu­ris­ta ap­pel­sii­nis­ta ja sit­ruu­nas­ta me­hut. So­seu­ta mo­ni­toi­mi­ko­neel­la cas­hew­päh­ki­nät, koo­kos­ras­va, ap­pel­sii­ni- ja sit­ruu­na­me­hu ja va­nil­ja­so­ke­ri si­le­äk­si. Le­vi­tä seos taa­te­li­poh­jan pääl­le. Nos­ta jää­kaap­piin te­key­ty­mään 4 tun­nik­si.

5. Vedä muo­vi­las­tal­la ka­kun reu­nat ir­ti ir­to­poh­ja­vuo­an reu­noil­ta. Avaa ir­to­poh­ja­vuo­ka. Nos­ta kak­ku tar­joi­lu­lau­ta­sel­le. Vedä lei­vin­pa­pe­ri poh­jan al­ta pois. Ko­ris­te­le kak­ku kui­va­tul­la man­gol­la, so­ke­roi­dul­la in­ki­vää­ril­lä ja paah­de­tuil­la koo­kos­las­tuil­la.

Val­mis­tu­sai­ka: 30 min + te­key­ty­mi­nen 4 tun­tia + päh­ki­nöi­den li­o­tus 6 h

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 15 e

FABIAN BJORK