FABIAN BJORK
Suvi Rüster
Mehevä porkkanaraakakakku
8 annosta
Pohja:
5 dl raastettua porkkanaa
1 hapahko omena, esimerkiksi Granny Smith
1 ps (200 g) pehmeitä ja kuivattuja taateleita
100 g pekaanipähkinöitä
1 tl kanelia
1 tl raastettua appelsiininkuorta
1 tl vaniljasokeria
5 rkl sulatettua kookosmannaa tai kookosrasvaa
Kuorrutus:
1 ps (150 g) cashewpähkinöitä
1 dl kookosmannaa tai kookosrasvaa
2 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
1 dl vastapuristettua appelsiinimehua
2 rkl sitruunamehua
3 tl vaniljasokeria
Koristeeksi:
1 dl kuivattuja mangoviipaleita
½ dl sokeroituja inkiväärejä
½ dl paahdettuja kookoslastuja
1. Laita kuorrutuksen cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen 6 tunniksi.
2. Kuori ja raasta porkkanat ja omena. Mittaa monitoimikoneen kulhoon taatelit ja pähkinät. Soseuta tahnaksi. Lisää joukkoon porkkana- ja omenaraaste, kaneli, appelsiininkuoriraaste, vaniljasokeri ja sulatettu kookosmanna. Pyöräytä tasaiseksi.
3. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 18 cm) pohjan ja reunojen väliin. Taputtele taateliseos vuoan pohjalle.
4. Valuta liotetut cashewpähkinät siivilässä. Sulata kookosrasva. Purista appelsiinista ja sitruunasta mehut. Soseuta monitoimikoneella cashewpähkinät, kookosrasva, appelsiini- ja sitruunamehu ja vaniljasokeri sileäksi. Levitä seos taatelipohjan päälle. Nosta jääkaappiin tekeytymään 4 tunniksi.
5. Vedä muovilastalla kakun reunat irti irtopohjavuoan reunoilta. Avaa irtopohjavuoka. Nosta kakku tarjoilulautaselle. Vedä leivinpaperi pohjan alta pois. Koristele kakku kuivatulla mangolla, sokeroidulla inkiväärillä ja paahdetuilla kookoslastuilla.
Valmistusaika: 30 min + tekeytyminen 4 tuntia + pähkinöiden liotus 6 h
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 15 e
FABIAN BJORK
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ