Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.
Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Rårakor eli ruotsalaiset perunaletut
45 min . helpohko . 9,5 e
4–6 annosta
1 kg perunoita
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria myllystä
Paistamiseen:
voi-rypsiöljyseosta
Lisäksi:
1 salottisipuli
8 dl puhdistettuja suppilovahveroita
1 prk (120 g) smetanaa
4 rkl hienonnettua ruohosipulia
(mätiä, kylmäsavulohta)
1. Kuori perunat ja raasta ne karkealla terällä. Sekoita raasteeseen suola ja mustapippuri.
2. Kuumenna lettupannussa nokare voita ja tilkka rypsiöljyä. Nostele perunaseosta lettupannun koloihin ja paina lastalla tai lusikalla tasaiseksi ohueksi letuksi.
3. Alenna lämpöä hieman ja paista 6–8 minuuttia, kunnes paistopinta on kauniin värinen ja rapea. Käännä ja paista vielä 6–8 minuuttia toiselta puolelta. Paista samoin loput perunaseoksesta. Laita letut leivinpaperilla päällystetylle pellille 80-asteiseen uuniin sitä mukaa kuin ne valmistuvat, niin ne pysyvät lämpiminä.
4. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei irtoa nestettä. Lisää sipulit ja öljy. Paista muutama minuutti.
5. Tarjoa lämpimät perunaletut paistettujen sienten, smetanan ja ruohosipulin kanssa. Voit halutessasi tarjota niiden kanssa kylmäsavulohta ja mätiä.
Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.
Reetta Pasanen
Kolmen raaka-aineen sitruunarahkajäätelö saa olla huoneenlämmössä vartin verran ennen tarjoilua, niin maut ovat lempeästi sovussa ja hileinen rakenne pehmenee.
Martti Järvi
Voit sekoittaa mokkarahkapuuron illalla jääkaappiin valmiiksi, niin chiansiemenet turpoavat ja tukevoittavat rakenteen.
Kolmen raaka-aineen sitruunarahkajäätelö saa olla huoneenlämmössä vartin verran ennen tarjoilua, niin maut ovat lempeästi sovussa ja hileinen rakenne pehmenee.
Martti Järvi
Voit sekoittaa mokkarahkapuuron illalla jääkaappiin valmiiksi, niin chiansiemenet turpoavat ja tukevoittavat rakenteen.
Fabian Björk
Ilman rasvaa leivotusta kakkutaikinasta tulee mehevä, kun osa jauhoista korvataan jauhetuilla pähkinöillä. Lempeää makeutta ja kosteutta antaa hunaja. Paksusta turkkilaisesta jogurtista ja hunajasta sekoitettu kastike ja kauden ihanat hedelmät viimeistelevät kakkunautinnon.
FABIAN BJORK
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2