Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.
Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Rårakor eli ruotsalaiset perunaletut
45 min . helpohko . 9,5 e
4–6 annosta
1 kg perunoita
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria myllystä
Paistamiseen:
voi-rypsiöljyseosta
Lisäksi:
1 salottisipuli
8 dl puhdistettuja suppilovahveroita
1 prk (120 g) smetanaa
4 rkl hienonnettua ruohosipulia
(mätiä, kylmäsavulohta)
1. Kuori perunat ja raasta ne karkealla terällä. Sekoita raasteeseen suola ja mustapippuri.
2. Kuumenna lettupannussa nokare voita ja tilkka rypsiöljyä. Nostele perunaseosta lettupannun koloihin ja paina lastalla tai lusikalla tasaiseksi ohueksi letuksi.
3. Alenna lämpöä hieman ja paista 6–8 minuuttia, kunnes paistopinta on kauniin värinen ja rapea. Käännä ja paista vielä 6–8 minuuttia toiselta puolelta. Paista samoin loput perunaseoksesta. Laita letut leivinpaperilla päällystetylle pellille 80-asteiseen uuniin sitä mukaa kuin ne valmistuvat, niin ne pysyvät lämpiminä.
4. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei irtoa nestettä. Lisää sipulit ja öljy. Paista muutama minuutti.
5. Tarjoa lämpimät perunaletut paistettujen sienten, smetanan ja ruohosipulin kanssa. Voit halutessasi tarjota niiden kanssa kylmäsavulohta ja mätiä.
Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.
Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2