Artikkeli
Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.

Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.

Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

Rårakor eli ruotsalaiset perunaletut sopivat sienien ja kylmäsavulohen seuraksi

Lainaa päivällisvinkki ruotsalaisilta ja paista rårakor eli perunaiset letun ja paistikkaan välimuodot. Viimeistele ne esimerkiksi suppi­lo­vah­ve­roilla ja lisää halutessasi annokseen mätiä tai kylmäsavulohta.

Rå­ra­kor eli ruot­sa­lai­set pe­ru­na­le­tut

45 min . hel­poh­ko . 9,5 e

4–6 an­nos­ta

1 kg pe­ru­noi­ta

1 tl suo­laa

¼ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Pais­ta­mi­seen:

voi-ryp­si­öl­jy­se­os­ta

Li­säk­si:

1 sa­lot­ti­si­pu­li

8 dl puh­dis­tet­tu­ja sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta

1 prk (120 g) sme­ta­naa

4 rkl hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia

(mä­tiä, kyl­mä­sa­vu­loh­ta)

1. Kuo­ri pe­ru­nat ja raas­ta ne kar­ke­al­la te­räl­lä. Se­koi­ta raas­tee­seen suo­la ja mus­ta­pip­pu­ri.

2. Kuu­men­na let­tu­pan­nus­sa no­ka­re voi­ta ja tilk­ka ryp­si­öl­jyä. Nos­te­le pe­ru­na­se­os­ta let­tu­pan­nun ko­loi­hin ja pai­na las­tal­la tai lu­si­kal­la ta­sai­sek­si ohu­ek­si le­tuk­si.

3. Alen­na läm­pöä hie­man ja pais­ta 6–8 mi­nuut­tia, kun­nes pais­to­pin­ta on kau­niin vä­ri­nen ja ra­pea. Kään­nä ja pais­ta vie­lä 6–8 mi­nuut­tia toi­sel­ta puo­lel­ta. Pais­ta sa­moin lo­put pe­ru­na­se­ok­ses­ta. Lai­ta le­tut lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le pel­lil­le 80-as­tei­seen uu­niin sitä mu­kaa kuin ne val­mis­tu­vat, niin ne py­sy­vät läm­pi­mi­nä.

4. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Kuul­lo­ta sie­niä kui­val­la, kuu­mal­la pan­nul­la, kun­nes niis­tä ei ir­toa nes­tet­tä. Li­sää si­pu­lit ja öl­jy. Pais­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti.

5. Tar­joa läm­pi­mät pe­ru­na­le­tut pais­tet­tu­jen sien­ten, sme­ta­nan ja ruo­ho­si­pu­lin kans­sa. Voit ha­lu­tes­sa­si tar­jo­ta nii­den kans­sa kyl­mä­sa­vu­loh­ta ja mä­tiä.

Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.

Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.

Reetta Pasanen