Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Teks­ti ja kuva Vi­o­la Mi­ner­va Vir­ta­mo

3.12.2021

Paahdettu lohifile saa pähki­nä­kuor­ru­tuksen

Paistettu lohi on rentoa juhlaruokaa, joka valmistuu puolessa tunnissa. Tarjoa lohi kotimaisten juuresten kanssa.

Loh­ta päh­ki­nä-yrt­ti­kuor­rut­teel­la

35 min . help­po . 34 e

4–5 an­nos­ta

3 rkl olii­vi­öl­jyä

800 g lo­hi­fi­lee (ruo­dot­to­ma­na)

½ tl suo­laa

Pääl­le:

1 pu­na­si­pu­li

1 ruuk­ku leh­ti­per­sil­jaa

1 ruuk­ku mint­tua

50 g man­te­lei­ta

50 g sak­san­päh­ki­nöi­tä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

2 dl turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä murs­kat­tu­na

2 tl di­jo­nin­si­nap­pia

½ sit­ruu­nan mehu

(gra­naat­ti­o­me­nan sie­me­niä)

1. Kuu­men­na öl­jy isos­sa pais­tin­pan­nus­sa. Ase­ta lo­hi­fi­lee pan­nul­le nah­ka­puo­li ylös­päin. Pais­ta noin 5–8 mi­nuu­tin ajan, kun­nes lo­hen pin­ta on saa­nut kau­niin rus­ke­an sä­vyn. Kään­nä nah­ka­puo­li alas­päin ja pais­ta mie­dol­la läm­möl­lä 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes lohi on mel­kein kyp­sää, mut­ta si­sus on vie­lä hie­man kuul­ta­van pu­ner­ta­va.

2. Val­mis­te­le päh­ki­nä­kuor­ru­te lo­hen kyp­sy­es­sä. Kuo­ri ja leik­kaa pu­na­si­pu­li hie­nok­si sil­puk­si. Silp­pua myös yr­tit ja se­koi­ta kul­hos­sa si­pu­lin kans­sa. Murs­kaa päh­ki­nät kar­ke­ak­si rou­heek­si. Li­sää päh­ki­nät ja öl­jy yrt­tien se­kaan ja se­koi­ta.

3. Se­koi­ta toi­ses­sa kul­hos­sa jo­gurt­ti, murs­ka­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net, si­nap­pi ja sit­ruu­nan­me­hu.

4. Nos­ta lohi tar­joi­lu­va­dil­le. Maus­ta ri­pauk­sel­la suo­laa.

5. Le­vi­tä jo­gurt­ti­kas­ti­ke lo­hen pin­nal­le. Ri­pot­te­le pääl­le päh­ki­nä-yrt­ti­se­os. Voit vii­meis­tel­lä an­nok­sen ha­lu­tes­sa­si gra­naat­ti­o­me­nan sie­me­nil­lä. Tar­joi­le heti.

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Lo­hen li­sä­nä voit tar­joil­la esi­mer­kik­si pu­na­juu­ri-pals­ter­nak­kag­ra­tii­nia, jon­ka oh­jeen löy­dät Koti ja keit­ti­ön re­sep­ti­haul­la.

Lue Myös

Uunipaahdetut veriappelsiinit kuorrutetaan marengilla

Laskiaispullat mantelimassalla ja vadelmavaahdolla

Fabian Björk

Suolakinuski-suklaamousse on täydellinen jälkiruoka

Uunipaahdetut veriappelsiinit kuorrutetaan marengilla

Laskiaispullat mantelimassalla ja vadelmavaahdolla

Fabian Björk

Suolakinuski-suklaamousse on täydellinen jälkiruoka

Fabian Björk

Taivaallisen ihana valkosuklainen tiramisu

Savusärki-näkkäritapas maistuu kesän juhlapöydässä

fabian björk

Koivunlehdillä maustettu graavilohi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Photography: Reetta Pasanen

Paista herkullinen lohipizza grillissä

Hanna Linnakko

Siiderinen karitsapata

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Photography: Reetta Pasanen

Paista herkullinen lohipizza grillissä

Hanna Linnakko

Siiderinen karitsapata

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2