Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Teks­ti ja kuva Vi­o­la Mi­ner­va Vir­ta­mo

3.12.2021

Paahdettu lohifile saa pähki­nä­kuor­ru­tuksen

Paistettu lohi on rentoa juhlaruokaa, joka valmistuu puolessa tunnissa. Tarjoa lohi kotimaisten juuresten kanssa.

Loh­ta päh­ki­nä-yrt­ti­kuor­rut­teel­la

35 min . help­po . 34 e

4–5 an­nos­ta

3 rkl olii­vi­öl­jyä

800 g lo­hi­fi­lee (ruo­dot­to­ma­na)

½ tl suo­laa

Pääl­le:

1 pu­na­si­pu­li

1 ruuk­ku leh­ti­per­sil­jaa

1 ruuk­ku mint­tua

50 g man­te­lei­ta

50 g sak­san­päh­ki­nöi­tä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

2 dl turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä murs­kat­tu­na

2 tl di­jo­nin­si­nap­pia

½ sit­ruu­nan mehu

(gra­naat­ti­o­me­nan sie­me­niä)

1. Kuu­men­na öl­jy isos­sa pais­tin­pan­nus­sa. Ase­ta lo­hi­fi­lee pan­nul­le nah­ka­puo­li ylös­päin. Pais­ta noin 5–8 mi­nuu­tin ajan, kun­nes lo­hen pin­ta on saa­nut kau­niin rus­ke­an sä­vyn. Kään­nä nah­ka­puo­li alas­päin ja pais­ta mie­dol­la läm­möl­lä 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes lohi on mel­kein kyp­sää, mut­ta si­sus on vie­lä hie­man kuul­ta­van pu­ner­ta­va.

2. Val­mis­te­le päh­ki­nä­kuor­ru­te lo­hen kyp­sy­es­sä. Kuo­ri ja leik­kaa pu­na­si­pu­li hie­nok­si sil­puk­si. Silp­pua myös yr­tit ja se­koi­ta kul­hos­sa si­pu­lin kans­sa. Murs­kaa päh­ki­nät kar­ke­ak­si rou­heek­si. Li­sää päh­ki­nät ja öl­jy yrt­tien se­kaan ja se­koi­ta.

3. Se­koi­ta toi­ses­sa kul­hos­sa jo­gurt­ti, murs­ka­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net, si­nap­pi ja sit­ruu­nan­me­hu.

4. Nos­ta lohi tar­joi­lu­va­dil­le. Maus­ta ri­pauk­sel­la suo­laa.

5. Le­vi­tä jo­gurt­ti­kas­ti­ke lo­hen pin­nal­le. Ri­pot­te­le pääl­le päh­ki­nä-yrt­ti­se­os. Voit vii­meis­tel­lä an­nok­sen ha­lu­tes­sa­si gra­naat­ti­o­me­nan sie­me­nil­lä. Tar­joi­le heti.

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Lo­hen li­sä­nä voit tar­joil­la esi­mer­kik­si pu­na­juu­ri-pals­ter­nak­kag­ra­tii­nia, jon­ka oh­jeen löy­dät Koti ja keit­ti­ön re­sep­ti­haul­la.

Lue Myös

Photography: Reetta Pasanen

Iltapäiväteen klassikot: sitruunaskonssit ja mustikka-karde­mum­ma­hilloke

Lemon curd-vadel­ma­täy­te­kakku on näyttävä ja raikas

Pyöritä ihanat piparkakkupallot

Photography: Reetta Pasanen

Iltapäiväteen klassikot: sitruunaskonssit ja mustikka-karde­mum­ma­hilloke

Lemon curd-vadel­ma­täy­te­kakku on näyttävä ja raikas

Pyöritä ihanat piparkakkupallot

Keikauskakku on ihana ja helppo juhlaherkku

Pasta alla Norma eli munakoisopasta tomaattikastikkeessa on kotoisin Sisiliasta. Munakoiso antaa mukavan täyteläisen maun kastikkeeseen.

Pasta alla Norma eli munakoisopasta tomaattikastikkeessa on kotoisin Sisiliasta. Munakoiso antaa mukavan täyteläisen maun kastikkeeseen.

Pasta alla Norma eli munakoisopasta tulee Sisiliasta

Paras suppi­lo­vah­ve­ro­re­septi x 6

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Britakääretorttu paistuu marenkipeiton alla kevyeksi ja saa kermaisen mangotäytteen

Hanna Linnakko

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Britakääretorttu paistuu marenkipeiton alla kevyeksi ja saa kermaisen mangotäytteen

Hanna Linnakko

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.