Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Teks­ti ja kuva Vi­o­la Mi­ner­va Vir­ta­mo

3.12.2021

Paahdettu lohifile saa pähki­nä­kuor­ru­tuksen

Paistettu lohi on rentoa juhlaruokaa, joka valmistuu puolessa tunnissa. Tarjoa lohi kotimaisten juuresten kanssa.

Loh­ta päh­ki­nä-yrt­ti­kuor­rut­teel­la

35 min . help­po . 34 e

4–5 an­nos­ta

3 rkl olii­vi­öl­jyä

800 g lo­hi­fi­lee (ruo­dot­to­ma­na)

½ tl suo­laa

Pääl­le:

1 pu­na­si­pu­li

1 ruuk­ku leh­ti­per­sil­jaa

1 ruuk­ku mint­tua

50 g man­te­lei­ta

50 g sak­san­päh­ki­nöi­tä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

2 dl turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä murs­kat­tu­na

2 tl di­jo­nin­si­nap­pia

½ sit­ruu­nan mehu

(gra­naat­ti­o­me­nan sie­me­niä)

1. Kuu­men­na öl­jy isos­sa pais­tin­pan­nus­sa. Ase­ta lo­hi­fi­lee pan­nul­le nah­ka­puo­li ylös­päin. Pais­ta noin 5–8 mi­nuu­tin ajan, kun­nes lo­hen pin­ta on saa­nut kau­niin rus­ke­an sä­vyn. Kään­nä nah­ka­puo­li alas­päin ja pais­ta mie­dol­la läm­möl­lä 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes lohi on mel­kein kyp­sää, mut­ta si­sus on vie­lä hie­man kuul­ta­van pu­ner­ta­va.

2. Val­mis­te­le päh­ki­nä­kuor­ru­te lo­hen kyp­sy­es­sä. Kuo­ri ja leik­kaa pu­na­si­pu­li hie­nok­si sil­puk­si. Silp­pua myös yr­tit ja se­koi­ta kul­hos­sa si­pu­lin kans­sa. Murs­kaa päh­ki­nät kar­ke­ak­si rou­heek­si. Li­sää päh­ki­nät ja öl­jy yrt­tien se­kaan ja se­koi­ta.

3. Se­koi­ta toi­ses­sa kul­hos­sa jo­gurt­ti, murs­ka­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net, si­nap­pi ja sit­ruu­nan­me­hu.

4. Nos­ta lohi tar­joi­lu­va­dil­le. Maus­ta ri­pauk­sel­la suo­laa.

5. Le­vi­tä jo­gurt­ti­kas­ti­ke lo­hen pin­nal­le. Ri­pot­te­le pääl­le päh­ki­nä-yrt­ti­se­os. Voit vii­meis­tel­lä an­nok­sen ha­lu­tes­sa­si gra­naat­ti­o­me­nan sie­me­nil­lä. Tar­joi­le heti.

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Lo­hen li­sä­nä voit tar­joil­la esi­mer­kik­si pu­na­juu­ri-pals­ter­nak­kag­ra­tii­nia, jon­ka oh­jeen löy­dät Koti ja keit­ti­ön re­sep­ti­haul­la.

Lue Myös

Ilman rasvaa leivotusta kakkutaikinasta tulee mehevä, kun osa jauhoista korvataan jauhetuilla pähkinöillä. Lempeää makeutta ja kosteutta antaa hunaja. Paksusta turkkilaisesta jogurtista ja hunajasta sekoitettu kastike ja kauden ihanat hedelmät viimeistelevät kakkunautinnon.

Ilman rasvaa leivotusta kakkutaikinasta tulee mehevä, kun osa jauhoista korvataan jauhetuilla pähkinöillä. Lempeää makeutta ja kosteutta antaa hunaja. Paksusta turkkilaisesta jogurtista ja hunajasta sekoitettu kastike ja kauden ihanat hedelmät viimeistelevät kakkunautinnon.

Mehevä, gluteeniton macada­mi­a­päh­ki­nä­kakku saa kylkeensä raikkaita hedelmiä ja hunaja­jo­gurt­ti­kas­tikkeen

FABIAN BJORK

Japanilaiset lihapul­la­nuu­delit haastavat spagetti bolognesen

Hanna Linnakko

Ranskalainen siideri-dijonin­si­nap­pib­roileri

Ilman rasvaa leivotusta kakkutaikinasta tulee mehevä, kun osa jauhoista korvataan jauhetuilla pähkinöillä. Lempeää makeutta ja kosteutta antaa hunaja. Paksusta turkkilaisesta jogurtista ja hunajasta sekoitettu kastike ja kauden ihanat hedelmät viimeistelevät kakkunautinnon.

Ilman rasvaa leivotusta kakkutaikinasta tulee mehevä, kun osa jauhoista korvataan jauhetuilla pähkinöillä. Lempeää makeutta ja kosteutta antaa hunaja. Paksusta turkkilaisesta jogurtista ja hunajasta sekoitettu kastike ja kauden ihanat hedelmät viimeistelevät kakkunautinnon.

Mehevä, gluteeniton macada­mi­a­päh­ki­nä­kakku saa kylkeensä raikkaita hedelmiä ja hunaja­jo­gurt­ti­kas­tikkeen

FABIAN BJORK

Japanilaiset lihapul­la­nuu­delit haastavat spagetti bolognesen

Hanna Linnakko

Ranskalainen siideri-dijonin­si­nap­pib­roileri

FABIAN BJORK

Mehevät uunilihapullat tomaat­ti­kas­tik­keessa

Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Raikas manda­rii­ni­rah­ka­pii­rakka on ihana herkku

FABIAN BJORK

Broileripulla-kurpitsalasagne on mehevä viikonloppuruoka

FABIAN BJORK

Kookostoscalla kuorrutetut omenakakkuset

Photography: Reetta Pasanen

Unikon­sie­men­kakku kruunaa iltapäiväteen

Tacos al pastor eli possu-ananastacot tirisevät vartaassa hitaasti meheviksi

FABIAN BJORK

Kookostoscalla kuorrutetut omenakakkuset

Photography: Reetta Pasanen

Unikon­sie­men­kakku kruunaa iltapäiväteen

Tacos al pastor eli possu-ananastacot tirisevät vartaassa hitaasti meheviksi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Kukkivat puut tuovat kevään: valitse sinulle sopivin ja onnistu kasvatuksessa

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Koti ja keittiö on uudistunut!

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Kukkivat puut tuovat kevään: valitse sinulle sopivin ja onnistu kasvatuksessa

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Koti ja keittiö on uudistunut!

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.