Sanna Kekäläinen kuvat Reeta Pasanen
Labneh-kulho
15 min + 4 t valumiseen . helppo . noin 7 e
4 annosta
500 g turkkilaista jogurttia
1 tl vaniljasokeria
Tarjoiluun: paahdettuja rypäleitä, juoksevaa hunajaa, rouhittuja pähkinöitä
1. Mausta jogurtti vaniljasokerilla. Laita jogurtti valumaan siivilään, joka on vuorattu suodatinpusseilla tai kylmällä vedellä kostutetulla harsokankaalla. Anna valua jääkaapissa noin neljä tuntia, kunnes jogurtti tiivistyy.
2. Lusikoi jogurtti tarjoilukulhoihin. Nosta päälle paahdettuja rypäleitä, juoksevaa hunajaa ja pähkinöitä
Paahdetut rypäleet
5 min + uunissa 25 min . helppo. noin 3,90 e
1 rs (500 g) tummia viinirypäleitä
1 rkl sokeria
1 rkl rypsiöljyä
1. Huuhtaise viinirypäleet ja taputtele kuiviksi talouspaperilla. Nosta rypäleet leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan.
2. Valuta päälle öljyä ja ripottele sokeria. Paahda 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
Vinkki! Laita rypäleiden joukkoon uuniin rosmariinia.
Karamellisoitu greippi
15 min . helppo . noin 2,50 e
4 annosta
2 verigreippiä
6 rkl sokeria
1. Halkaise greipit. Laita puolikkaat uunivuokaan. Ripottele päälle sokeria.
2. Paista greippejä 250-asteisen uunin grillivastuksen alla, kunnes sokeri paahtuu tai paahda tohottimella kaunis väri pintaan.
.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2