Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Ree­ta Pa­sa­nen

Labneh-jogurttikulho tarjotaan paahdettujen rypäleiden ja karamellisoidun greipin kanssa

Tuunaa aamujogurtti uusiksi! Valuta turkkilainen jogurtti paksuksi labnehiksi. Tarjoa uunissa paahdettujen rypäleiden, hunajan ja pähkinöiden kanssa. Kesytä greippi karamel­li­soi­malla pinta makeaksi.

Lab­neh-kul­ho

15 min + 4 t va­lu­mi­seen . help­po . noin 7 e

4 an­nos­ta

500 g turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Tar­joi­luun: paah­det­tu­ja ry­pä­lei­tä, juok­se­vaa hu­na­jaa, rou­hit­tu­ja päh­ki­nöi­tä

1. Maus­ta jo­gurt­ti va­nil­ja­so­ke­ril­la. Lai­ta jo­gurt­ti va­lu­maan sii­vi­lään, joka on vuo­rat­tu suo­da­tin­pus­seil­la tai kyl­mäl­lä ve­del­lä kos­tu­te­tul­la har­so­kan­kaal­la. An­na va­lua jää­kaa­pis­sa noin nel­jä tun­tia, kun­nes jo­gurt­ti tii­vis­tyy.

2. Lu­si­koi jo­gurt­ti tar­joi­lu­kul­hoi­hin. Nos­ta pääl­le paah­det­tu­ja ry­pä­lei­tä, juok­se­vaa hu­na­jaa ja päh­ki­nöi­tä

Paah­de­tut ry­pä­leet

5 min + uu­nis­sa 25 min . help­po. noin 3,90 e

1 rs (500 g) tum­mia vii­ni­ry­pä­lei­tä

1 rkl so­ke­ria

1 rkl ryp­si­öl­jyä

1. Huuh­tai­se vii­ni­ry­pä­leet ja ta­put­te­le kui­vik­si ta­lous­pa­pe­ril­la. Nos­ta ry­pä­leet lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­tet­tyyn uu­ni­vuo­kaan.

2. Va­lu­ta pääl­le öl­jyä ja ri­pot­te­le so­ke­ria. Paah­da 200 as­tei­ses­sa uu­nis­sa 20-25 mi­nuut­tia.

Vink­ki! Lai­ta ry­pä­lei­den jouk­koon uu­niin ros­ma­rii­nia.

Ka­ra­mel­li­soi­tu greip­pi

15 min . help­po . noin 2,50 e

4 an­nos­ta

2 ve­rig­reip­piä

6 rkl so­ke­ria

1. Hal­kai­se grei­pit. Lai­ta puo­lik­kaat uu­ni­vuo­kaan. Ri­pot­te­le pääl­le so­ke­ria.

2. Pais­ta greip­pe­jä 250-as­tei­sen uu­nin gril­li­vas­tuk­sen al­la, kun­nes so­ke­ri paah­tuu tai paah­da to­hot­ti­mel­la kau­nis väri pin­taan.

.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ