Kokeile iki-ihanan feta-pinaattipiiraan sijaan vaihteeksi kreikkalaista parsakaalipiirakkaa.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Parsakaali-fetapiiras
20 min + 1 t . helpohko . 16 e
noin 8 palaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
75 g kylmää voita
1 keltuainen
noin 1 rkl kylmää vettä
Täyte:
250 g broccoliinia tai fiorinaa
150 g fetajuustoa
150 g maukasta juustoa raasteena
3 kananmunaa
3 dl kuohukermaa
1 rkl raastettua sitruunankuorta
½ tl mustapippuria myllystä
Päälle:
paahdettuja pinjansiemeniä, tuoretta oreganoa
1. Tee ensin pohja. Nypi jauhot, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
3. Leikkaa broccoliinit pienemmiksi paloiksi. Murustele feta. Jätä odottamaan.
4. Raasta juusto kulhoon. Sekoita kananmunat ja kerma juustoraasteeseen. Mausta sitruunankuorella ja pippurilla. Kaada seos piiraspohjalle. Asettele feta ja broccolinit pinnalle.
5. Vähennä uunin lämpötila 175 asteeseen. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia. Jos piiras tummuu liikaa, laita päälle folio.
6. Anna quichen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä ja oreganolla.
Kokeile iki-ihanan feta-pinaattipiiraan sijaan vaihteeksi kreikkalaista parsakaalipiirakkaa.
Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.
Martti Järvi
Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.
Martti Järvi
Arto Vuohelainen
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2