Piimä antaa naanleivän makuun ihanaa hapokkuutta, mutta sen voi halutessaan korvata perinteisemmin käytetyllä turkkilaisella jogurtilla. Naanleipä viimeistellään pinnalle sipaistulla voisulalla, jonka voi maustaa yrteillä tai valkosipulilla.
Martti Järvi
Suvi Rüster kuva Martti Järvi
Pannu-naanleipä
20 minuuttia . helppo . 3 e
8 kpl
9–10 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
5 dl piimää
3 rkl oliiviöljyä
Paistamiseen:
rypsi- tai oliiviöljyä
Päälle:
25 g sulatettua voita
1 pieni murskattu valkosipulinkynsi tai 1 rkl hienonnettua rosmariinia
1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää piimä ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Jaa taikina jauhotetulla pöydällä kahdeksaan palaan. Muotoile palat soikeiksi leipäsiksi.
3. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla. Lisää pannun koosta riippuen 1–2 leipästä kerrallaan. Paista 2–3 minuuttia molemmin puolin.
4. Murskaa sulatetun voin joukkoon valkosipulinkynsi tai hienonnettu rosmariini. Sivele valmiit naanleivät maustetulla voisulalla.
Piimä antaa naanleivän makuun ihanaa hapokkuutta, mutta sen voi halutessaan korvata perinteisemmin käytetyllä turkkilaisella jogurtilla. Naanleipä viimeistellään pinnalle sipaistulla voisulalla, jonka voi maustaa yrteillä tai valkosipulilla.
Martti Järvi
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2