Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Viola Minerva Virtamo

Teks­ti Vi­o­la Mi­ner­va Vir­ta­mo

5.12.2021

Suussasulava porocarpaccio tarjoillaan paahdetun juurisellerin kanssa

Jäinen porofilee leikataan paperinohuiksi viipaleiksi ja nautitaan aromikkaan juurisellerin ja sitruu­nan­kuo­ri­raasten kera. Juhlava alkuruoka valmistuu helposti noin puolessatoista tunnissa.

Po­ro­car­pac­cio ja juu­ri­sel­le­riä

30 min + 1 h jääh­dy­tys . help­po . 28 e

4 an­nos­ta

400 g po­ron si­sä­fi­lee­tä

noin 300 g pala juu­ri­sel­le­riä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

½ sit­ruu­nan kuo­ri hie­no­na raas­tee­na

sor­mi­suo­laa

50 g par­me­saa­nia las­tui­na

kou­ral­li­nen ru­co­laa

Kas­ti­ke:

1 rkl sit­ruu­nan­me­hua

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1. Pois­ta fi­lees­tä tar­vit­ta­es­sa kal­vot. Kää­ri fi­leet tiu­kas­ti muo­vi­kel­muun ja lai­ta pa­kas­ti­meen 1–2 tun­nik­si.

2. Kuu­men­na uu­ni 175 as­tee­seen. Ase­ta juu­ri­sel­le­rin pala uu­ni­vuo­kaan tai lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le ja ri­pot­te­le pääl­le öl­jyä. Paah­da uu­nis­sa noin tun­nin ajan, kun­nes juu­ri­sel­le­ri on peh­me­ää mut­ta kui­ten­kin vie­lä kiin­te­ää. An­na jääh­tyä hie­man.

3. Kuo­ri juu­ri­sel­le­ri ja vii­pa­loi man­do­lii­nil­la ohuik­si sii­vuik­si.

4. Ota liha pa­kas­ti­mes­ta ja pois­ta muo­vi­kel­mu. Leik­kaa fi­lee te­rä­väl­lä veit­sel­lä mah­dol­li­sim­man ohuik­si vii­pa­leik­si. Pai­ne­le sii­vut muo­vi­kel­mun al­la vie­lä ohu­em­mik­si ja aset­te­le sit­ten lau­ta­sel­le yh­dek­si ker­rok­sek­si.

5. Ri­pot­te­le li­han pääl­le raas­tet­tu sit­ruu­nan­kuo­ri ja ri­paus sor­mi­suo­laa.

6. Se­koi­ta kul­hos­sa sit­ruu­nan­me­hu ja olii­vi­öl­jy ja ri­pot­te­le car­pac­ci­on pääl­le. Aset­te­le pääl­le myös juu­ri­sel­le­ri­sii­vut ha­lu­a­maa­si muo­toon. Vii­meis­te­le ru­co­lal­la ja par­me­saa­ni­las­tuil­la. Tar­joi­le heti.

Suo­ma­lais­hen­ki­sen car­pac­ci­on her­kul­li­suu­den sa­lai­suus on laa­duk­kaas­sa riis­ta­li­has­sa ja aro­mik­kaas­sa juu­ri­sel­le­ris­sä. Ohu­ek­si sii­vu­te­tut liha ja juu­ri­sel­le­ri yh­des­sä par­me­saa­nin ja sit­ruu­nan kans­sa ovat suus­sa­su­la­va yh­dis­tel­mä. Po­ron voi ha­lu­tes­saan kor­va­ta jol­la­kin muul­la riis­tal­la.

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Viola Minerva Virtamo

Lue Myös

Hanna Linnakko

Meksikolainen suklaamousse saa potkua chilistä

Hanna Linnakko

Pistaa­si­päh­ki­näinen suklaa­ga­nac­he­piiras valmistuu ilman uunia

Hanna Linnakko

Ihana suklaalasagne kätkee sisäänsä keksejä, mascarponea ja suklaata

Hanna Linnakko

Meksikolainen suklaamousse saa potkua chilistä

Hanna Linnakko

Pistaa­si­päh­ki­näinen suklaa­ga­nac­he­piiras valmistuu ilman uunia

Hanna Linnakko

Ihana suklaalasagne kätkee sisäänsä keksejä, mascarponea ja suklaata

Ruusukaalista syntyy mehevä salaatti

Arjen luksusherkku syntyy todella vaivattomasti vartissa. Gnocchien keitin­veden kiehuessa paloitellaan parsakaalit, jotka keitetään yhdessä gnocchien kanssa. Kastikkeeksi valmispestoa ja päälle parmesaania.

Arjen luksusherkku syntyy todella vaivattomasti vartissa. Gnocchien keitin­veden kiehuessa paloitellaan parsakaalit, jotka keitetään yhdessä gnocchien kanssa. Kastikkeeksi valmispestoa ja päälle parmesaania.

Vartissa valmistuva gnocchi-herkku

Kokeile iki-ihanan feta-pinaattipiiraan sijaan vaihteeksi kreikkalaista parsakaalipiirakkaa.

Kokeile iki-ihanan feta-pinaattipiiraan sijaan vaihteeksi kreikkalaista parsakaalipiirakkaa.

Feta-parsakaalipiiras on täyteläinen herkku

Vegaaninen raparperibrita on kesän herkku

Photography: Reetta Pasanen

Kesäkurpitsa-juustoquiche on maukas piiras

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Photography: Reetta Pasanen

Kesäkur­pit­sa­voh­velit ja lohitahna

Vegaaninen raparperibrita on kesän herkku

Photography: Reetta Pasanen

Kesäkurpitsa-juustoquiche on maukas piiras

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Photography: Reetta Pasanen

Kesäkur­pit­sa­voh­velit ja lohitahna

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Taiteilijan paratiisi maalla: Kerstin Enbom ei säikähdä rosoja sisustuksessa eikä elämässä

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Tunnelmallinen lyhty x 5

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Lyylin ja Aleksin hiottua tyyliä Kallion kolmiossa

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Taiteilijan paratiisi maalla: Kerstin Enbom ei säikähdä rosoja sisustuksessa eikä elämässä

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Tunnelmallinen lyhty x 5

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Lyylin ja Aleksin hiottua tyyliä Kallion kolmiossa

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.