Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Viola Minerva Virtamo

Teks­ti Vi­o­la Mi­ner­va Vir­ta­mo

5.12.2021

Suussasulava porocarpaccio tarjoillaan paahdetun juurisellerin kanssa

Jäinen porofilee leikataan paperinohuiksi viipaleiksi ja nautitaan aromikkaan juurisellerin ja sitruu­nan­kuo­ri­raasten kera. Juhlava alkuruoka valmistuu helposti noin puolessatoista tunnissa.

Po­ro­car­pac­cio ja juu­ri­sel­le­riä

30 min + 1 h jääh­dy­tys . help­po . 28 e

4 an­nos­ta

400 g po­ron si­sä­fi­lee­tä

noin 300 g pala juu­ri­sel­le­riä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

½ sit­ruu­nan kuo­ri hie­no­na raas­tee­na

sor­mi­suo­laa

50 g par­me­saa­nia las­tui­na

kou­ral­li­nen ru­co­laa

Kas­ti­ke:

1 rkl sit­ruu­nan­me­hua

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1. Pois­ta fi­lees­tä tar­vit­ta­es­sa kal­vot. Kää­ri fi­leet tiu­kas­ti muo­vi­kel­muun ja lai­ta pa­kas­ti­meen 1–2 tun­nik­si.

2. Kuu­men­na uu­ni 175 as­tee­seen. Ase­ta juu­ri­sel­le­rin pala uu­ni­vuo­kaan tai lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le ja ri­pot­te­le pääl­le öl­jyä. Paah­da uu­nis­sa noin tun­nin ajan, kun­nes juu­ri­sel­le­ri on peh­me­ää mut­ta kui­ten­kin vie­lä kiin­te­ää. An­na jääh­tyä hie­man.

3. Kuo­ri juu­ri­sel­le­ri ja vii­pa­loi man­do­lii­nil­la ohuik­si sii­vuik­si.

4. Ota liha pa­kas­ti­mes­ta ja pois­ta muo­vi­kel­mu. Leik­kaa fi­lee te­rä­väl­lä veit­sel­lä mah­dol­li­sim­man ohuik­si vii­pa­leik­si. Pai­ne­le sii­vut muo­vi­kel­mun al­la vie­lä ohu­em­mik­si ja aset­te­le sit­ten lau­ta­sel­le yh­dek­si ker­rok­sek­si.

5. Ri­pot­te­le li­han pääl­le raas­tet­tu sit­ruu­nan­kuo­ri ja ri­paus sor­mi­suo­laa.

6. Se­koi­ta kul­hos­sa sit­ruu­nan­me­hu ja olii­vi­öl­jy ja ri­pot­te­le car­pac­ci­on pääl­le. Aset­te­le pääl­le myös juu­ri­sel­le­ri­sii­vut ha­lu­a­maa­si muo­toon. Vii­meis­te­le ru­co­lal­la ja par­me­saa­ni­las­tuil­la. Tar­joi­le heti.

Suo­ma­lais­hen­ki­sen car­pac­ci­on her­kul­li­suu­den sa­lai­suus on laa­duk­kaas­sa riis­ta­li­has­sa ja aro­mik­kaas­sa juu­ri­sel­le­ris­sä. Ohu­ek­si sii­vu­te­tut liha ja juu­ri­sel­le­ri yh­des­sä par­me­saa­nin ja sit­ruu­nan kans­sa ovat suus­sa­su­la­va yh­dis­tel­mä. Po­ron voi ha­lu­tes­saan kor­va­ta jol­la­kin muul­la riis­tal­la.

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Viola Minerva Virtamo

Lue Myös

FABIAN BJORK

Sitruunainen hunaja-mantelikakku on raikas ja makea herkku kahvipöytään

Piparkakku-juustokakku on joulun maukas ja helppo hitti

FABIAN BJORK

Zakuskat eli alkupalaherkut venäläiseen tyyliin

FABIAN BJORK

Sitruunainen hunaja-mantelikakku on raikas ja makea herkku kahvipöytään

Piparkakku-juustokakku on joulun maukas ja helppo hitti

FABIAN BJORK

Zakuskat eli alkupalaherkut venäläiseen tyyliin

FABIAN BJORK

Vodkamarinoidut saslikit grillataan meheviksi

FABIAN BJORK

Jouluinen kirsikkajäädyke

FABIAN BJORK

Punajuuri-graavi­sii­ka­tartar maistuu blinien tai ruisleivän kanssa

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Tee ihanan helppoa ja gluteenitonta nyhtöpullaa

Paras suppi­lo­vah­ve­ro­re­septi x 6

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Tee ihanan helppoa ja gluteenitonta nyhtöpullaa

Paras suppi­lo­vah­ve­ro­re­septi x 6

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.