Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Viola Minerva Virtamo
Teksti Viola Minerva Virtamo
Porocarpaccio ja juuriselleriä
30 min + 1 h jäähdytys . helppo . 28 e
4 annosta
400 g poron sisäfileetä
noin 300 g pala juuriselleriä
2 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan kuori hienona raasteena
sormisuolaa
50 g parmesaania lastuina
kourallinen rucolaa
Kastike:
1 rkl sitruunanmehua
2 rkl oliiviöljyä
1. Poista fileestä tarvittaessa kalvot. Kääri fileet tiukasti muovikelmuun ja laita pakastimeen 1–2 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Aseta juurisellerin pala uunivuokaan tai leivinpaperille uunipellille ja ripottele päälle öljyä. Paahda uunissa noin tunnin ajan, kunnes juuriselleri on pehmeää mutta kuitenkin vielä kiinteää. Anna jäähtyä hieman.
3. Kuori juuriselleri ja viipaloi mandoliinilla ohuiksi siivuiksi.
4. Ota liha pakastimesta ja poista muovikelmu. Leikkaa filee terävällä veitsellä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Painele siivut muovikelmun alla vielä ohuemmiksi ja asettele sitten lautaselle yhdeksi kerrokseksi.
5. Ripottele lihan päälle raastettu sitruunankuori ja ripaus sormisuolaa.
6. Sekoita kulhossa sitruunanmehu ja oliiviöljy ja ripottele carpaccion päälle. Asettele päälle myös juurisellerisiivut haluamaasi muotoon. Viimeistele rucolalla ja parmesaanilastuilla. Tarjoile heti.
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Viola Minerva Virtamo
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2