Artikkeli

Koti ja keit­ti­ön re­sep­ti­ar­kis­tot

Pikku­na­pos­te­levat pikkujouluihin: 8 inspiroivaa reseptiä

Pikkujouluissa voi aloitella joulumakujen kauden tai sitten voi lähteä rohkeasti ihan muihin makumaailmoihin. Kurkista pienet ja helpot tarjottavat moneen makuun ja tyyliin.

Haus­ka piz­za­kuu­si

Jou­lu­ai­hei­nen piz­za­kuu­si syn­tyy kä­den kään­tees­sä ja mais­tuu kai­kil­le.

Suo­lai­set kek­sit ja juus­tok­rans­si

Ko­koa klas­si­nen juus­to­tar­jo­tin juh­la­kau­den kun­ni­ak­si krans­sin muo­toon. Krans­siin so­pi­vat eri­lai­set juus­tot, mar­jat, he­del­mät sekä hil­lot ja vii­mei­sen si­lauk­sen luo­vat yr­tit.

Pais­tet­tu vuo­hen­juus­to ja vii­ku­nat taa­te­li­sii­ra­pil­la

Il­ma­kui­va­tun kin­kun si­säl­le kää­rit­ty vuo­hen­juus­to pais­tuu uu­nis­sa her­kul­li­sen peh­me­äk­si. Juus­to tar­joil­laan kyp­sen­net­tu­jen vii­ku­noi­den ja ma­ke­an taa­te­li­sii­ra­pin kera.

Pis­taa­si­bak­la­va

Kun ha­lu­at vaih­te­lua jou­lu­ma­kui­hin, va­lit­se pis­taa­si­bak­la­va. Lähi-idän ma­ke­as­sa lei­von­nai­ses­sa bak­la­vas­sa yh­dis­ty­vät ra­peus ja kos­teus.

Man­te­li­set uu­ni­luu­mut

Iha­nat uu­ni­luu­mut val­mis­te­taan uu­ni­o­me­noi­den ta­paan ja nii­den si­säl­tä löy­tyy man­te­li­nen yl­lä­tys.

Jou­lui­nen kir­sik­ka­jää­dy­ke

Tä­män her­kul­li­sen jäl­ki­ruo­an voi val­mis­taa hy­vis­sä ajoin etu­kä­teen. Jää­dyk­kees­sä mais­tu­vat kir­si­kat ja kek­sin­mu­rut.

Do­nit­se­ja esp­res­so­kuor­rut­teel­la

Kuka ei ra­kas­tai­si do­nit­se­ja myös jou­lu­na! Kah­vi­kis­san pik­ku­ma­kea syn­tyy munk­ki­rin­ke­leis­tä ja esp­res­so­kuor­rut­tees­ta.

Ma­ke­an maus­tei­set pret­ze­lit

Ka­ne­lil­la ja va­nil­jal­la maus­te­tut ma­ke­at pret­ze­lit so­pi­vat hy­vin pik­ku­jou­lui­hin, jois­sa on oh­jel­maa. Om­pe­le pret­ze­leil­le voi­ma­pa­pe­ris­ta pus­su­kat ja jaa ne osal­lis­tu­jil­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ