KATRI SCHRÖDER • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 11/2013
noin 20 palaa
1 pkt (450 g) filotaikinaa
Voiteluun:
150 g voita
Täyte:
3 dl pistaasipähkinänsydämiä
2 dl ruskeita manteleita
Kostutusliemi:
2 ½ dl sokeria
2 dl appelsiinimehua
1 sitruunan raastettu kuori ja
puristettu mehu
ripaus jauhettua kardemummaa ja kanelia
½ dl hunajaa
1. Nosta taikina sulamaan leipomista edeltävänä päivänä jääkaappiin. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Tee kostutusliemi. Sekoita kattilassa sokeri, appelsiinimehu, sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä mausteet. Kuumenna seos ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi hunaja ja nosta siirappi jäähtymään.
2. Rouhi pähkinät ja mantelit karkeaksi veitsellä. Sulata voi voitelua varten.
3. Voitele ensin noin 25 x 35 sentin kokoinen uunivuoka. Levitä filotaikinarulla auki leivinpöydälle. Taita yksi taikinalevyistä kaksin kerroin ja nosta vuokaan niin, että se asettuu pohjalle sopivasti. Viillä ylimääräinen taikinapääty tarvittaessa pois. Voitele levy kevyesti voisulalla. Nosta päälle toinen kaksin kerroin taitettu levy. Voitele levy jälleen voilla. Ripottele päälle tasaisesti pähkinä-mantelirouhetta.
4. Aseta vuokaan samanlaiset taikinalevykerrokset ja ripottele päälle jälleen pähkinä-mantelirouhetta. Muista voidella jokainen levy voisulalla. Jatka, kunnes kaikki taikinalevyt on käytetty.
5. Voitele baklavan pinta voisulalla. Leikkaa päällimmäinen levy terävällä veitsellä varovasti neliöiksi. Paista baklavaa uunin keskitasossa 30 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
6. Nosta baklava jäähtymään. Leikkaa neliökuviot pohjaan saakka ja valuta pinnalle siirappi. Anna leivonnaisen vetäytyä hyvin ennen tarjoamista.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2