Artikkeli

FABIAN BJORK

San­na Ke­kä­läi­nen

Jouluinen kirsikkajäädyke

Jouluisessa jäädykkeessä maistuvat kirsikat ja keksinmurut. Herkullisen jälkiruoan voit tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Jou­lui­nen kir­sik­ka­jää­dy­ke

25 min + 4 t • hel­poh­ko • noin 10 e

noin 1 l val­mis­ta jää­te­löä

Tar­vit­set:

2 val­ku­ais­ta

200 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa (esim. Phi­la­delp­hia)

3 kel­tu­ais­ta

2 dl to­mu­so­ke­ria

1 iso purk­ki (0,33 dl) kuo­hu­ker­maa

noin 1 dl so­seu­tet­tu­ja kir­si­koi­ta

200 g kir­si­koi­ta

6 isoa suk­laa­kek­siä

Tar­joi­luun:

Nu­tel­laa

1. Erot­te­le val­ku­ai­set ja kel­tu­ai­set. Vat­kaa ker­ma vaah­dok­si. Pese ja kui­vaa vat­kai­met.

2. Vaah­do­ta val­ku­ai­set.

3. Lai­ta tuo­re­juus­to, kel­tu­ai­set ja so­ke­ri kul­hoon. Vat­kaa ta­sai­sek­si. Se­koi­ta mas­saan ker­ma­vaah­to. Kään­te­le va­ro­vas­ti jouk­koon val­ku­ais­vaah­to.

4. Lai­ta jää­te­lö­mas­saa ker­rok­sit­tain vuo­kaan kek­sin­mu­ru­jen ja kir­sik­ka­so­seen kans­sa. Pei­tä kel­mul­la ja pa­kas­ta noin nel­jä tun­tia.

5. Läm­mi­tä Nu­tel­laa va­ro­vas­ti mik­ros­sa tai ve­si­hau­tees­sa, jol­loin se muut­tuu juok­se­vam­mak­si. Tar­joa ka­kun kans­sa.

FABIAN BJORK

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ