Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

25.11.2021

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Joulun ajan illanistujaisiin kootaan helposti valmistuva ja herkullisen hauska pizzakuusi. Sen kanssa tarjotaan joko glögiä tai kylmät ja raikkaat glögispritzerit.

Glö­gisp­rit­zer

5 min • help­po • noin 12 e

8 an­nos­ta

1 pul­lo kyl­mää pu­na­vii­nig­lö­giä (750 ml)

4 dl kuo­hu­vii­niä

2 dl ki­ven­näis­vet­tä

Li­säk­si:

jäi­tä, li­met­tiä, va­del­mia

1. Lai­ta la­sei­hin jäi­tä. Kaa­da pääl­le glögi. Li­sää kuo­hu­vii­ni ja ki­ven­näis­ve­si. Se­koi­ta va­ro­vas­ti lu­si­kal­la. Vii­meis­te­le li­met­ti­loh­koil­la ja va­del­mil­la.

Piz­za­kuu­si

20 min + pais­ta­mi­seen 15 min • help­po • noin 12 e

12 pa­laa

1 pkt (600 g) tuo­re­piz­za­tai­ki­naa to­maat­ti­kas­tik­keen kans­sa

1 pkt (130 g) pep­pe­ro­nia

1 ½ dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

1 dl moz­za­rel­la­raas­tet­ta

1 rkl olii­vi­öl­jyä

2 tl piz­za­maus­tet­ta

1. Kau­li tai­ki­na jau­ho­te­tun lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä hie­man ohu­em­mak­si. Le­vi­tä pääl­le pak­kauk­sen mu­ka­na tul­lut to­maat­ti­kas­ti­ke.

2. Hie­non­na pep­pe­ro­ni kuu­ti­oik­si. Le­vi­tä piz­za­poh­jal­le par­me­saa­nin ja moz­za­rel­lan kans­sa. Sääs­tä hie­man par­me­saa­nia ko­ris­te­luun.

3. Kää­ri rul­lak­si pit­käl­tä si­vul­ta. Leik­kaa 12:een pa­laan.

4. Nos­ta lei­vin­pa­pe­ril­le kuu­sen muo­toon. Le­vi­tä pin­nal­le hie­man öl­jyä. Ri­pot­te­le pääl­le par­me­saa­nia ja piz­za­maus­tet­ta. (Huom. Pais­ta yk­si pala ir­ral­laan muis­ta.)

5. Pais­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia.

Vink­ki: Voit lei­ka­ta rul­lan myös ohu­em­piin pa­loi­hin, jol­loin saat sa­mas­ta tai­ki­nas­ta enem­män pa­lo­ja. Pais­to­ai­ka on täl­löin hie­man ly­hy­em­pi.

Lue Myös

Raikas mansikkarahka Marianne-karkkirouheella

Hanna Linnakko

Meksikolainen suklaamousse saa potkua chilistä

Hanna Linnakko

Pistaa­si­päh­ki­näinen suklaa­ga­nac­he­piiras valmistuu ilman uunia

Raikas mansikkarahka Marianne-karkkirouheella

Hanna Linnakko

Meksikolainen suklaamousse saa potkua chilistä

Hanna Linnakko

Pistaa­si­päh­ki­näinen suklaa­ga­nac­he­piiras valmistuu ilman uunia

Hanna Linnakko

Ihana suklaalasagne kätkee sisäänsä keksejä, mascarponea ja suklaata

Ruusukaalista syntyy mehevä salaatti

Kokeile iki-ihanan feta-pinaattipiiraan sijaan vaihteeksi kreikkalaista parsakaalipiirakkaa.

Kokeile iki-ihanan feta-pinaattipiiraan sijaan vaihteeksi kreikkalaista parsakaalipiirakkaa.

Feta-parsakaalipiiras on täyteläinen herkku

Photography: Reetta Pasanen

Kurkkuleivät, muna-krassileivät ja sipuliset tarte tatinit tekevät iltapäiväteestä ruokaisan

Reetta Pasanen

Parsa on kevään merkki – 4 herkullista parsareseptiä

Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Raikas manda­rii­ni­rah­ka­pii­rakka on ihana herkku

Photography: Reetta Pasanen

Kurkkuleivät, muna-krassileivät ja sipuliset tarte tatinit tekevät iltapäiväteestä ruokaisan

Reetta Pasanen

Parsa on kevään merkki – 4 herkullista parsareseptiä

Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Raikas manda­rii­ni­rah­ka­pii­rakka on ihana herkku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Värejä & vehreyttä 50-luvun asunnossa

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Kukkivat puut tuovat kevään: valitse sinulle sopivin ja onnistu kasvatuksessa

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Koti ja keittiö on uudistunut!

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Värejä & vehreyttä 50-luvun asunnossa

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Kukkivat puut tuovat kevään: valitse sinulle sopivin ja onnistu kasvatuksessa

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Koti ja keittiö on uudistunut!

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.