Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

25.11.2021

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Joulun ajan illanistujaisiin kootaan helposti valmistuva ja herkullisen hauska pizzakuusi. Sen kanssa tarjotaan joko glögiä tai kylmät ja raikkaat glögispritzerit.

Glö­gisp­rit­zer

5 min • help­po • noin 12 e

8 an­nos­ta

1 pul­lo kyl­mää pu­na­vii­nig­lö­giä (750 ml)

4 dl kuo­hu­vii­niä

2 dl ki­ven­näis­vet­tä

Li­säk­si:

jäi­tä, li­met­tiä, va­del­mia

1. Lai­ta la­sei­hin jäi­tä. Kaa­da pääl­le glögi. Li­sää kuo­hu­vii­ni ja ki­ven­näis­ve­si. Se­koi­ta va­ro­vas­ti lu­si­kal­la. Vii­meis­te­le li­met­ti­loh­koil­la ja va­del­mil­la.

Piz­za­kuu­si

20 min + pais­ta­mi­seen 15 min • help­po • noin 12 e

12 pa­laa

1 pkt (600 g) tuo­re­piz­za­tai­ki­naa to­maat­ti­kas­tik­keen kans­sa

1 pkt (130 g) pep­pe­ro­nia

1 ½ dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

1 dl moz­za­rel­la­raas­tet­ta

1 rkl olii­vi­öl­jyä

2 tl piz­za­maus­tet­ta

1. Kau­li tai­ki­na jau­ho­te­tun lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä hie­man ohu­em­mak­si. Le­vi­tä pääl­le pak­kauk­sen mu­ka­na tul­lut to­maat­ti­kas­ti­ke.

2. Hie­non­na pep­pe­ro­ni kuu­ti­oik­si. Le­vi­tä piz­za­poh­jal­le par­me­saa­nin ja moz­za­rel­lan kans­sa. Sääs­tä hie­man par­me­saa­nia ko­ris­te­luun.

3. Kää­ri rul­lak­si pit­käl­tä si­vul­ta. Leik­kaa 12:een pa­laan.

4. Nos­ta lei­vin­pa­pe­ril­le kuu­sen muo­toon. Le­vi­tä pin­nal­le hie­man öl­jyä. Ri­pot­te­le pääl­le par­me­saa­nia ja piz­za­maus­tet­ta. (Huom. Pais­ta yk­si pala ir­ral­laan muis­ta.)

5. Pais­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia.

Vink­ki: Voit lei­ka­ta rul­lan myös ohu­em­piin pa­loi­hin, jol­loin saat sa­mas­ta tai­ki­nas­ta enem­män pa­lo­ja. Pais­to­ai­ka on täl­löin hie­man ly­hy­em­pi.

Lue Myös

FABIAN BJÖRK

Suussasulava suklaakakku – 5 herkullista reseptiä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Grillatut muikut aasialaisittain

FABIAN BJÖRK

Suussasulava suklaakakku – 5 herkullista reseptiä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Grillatut muikut aasialaisittain

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Puurosta päivä paranee: 5 herkullista puuroreseptiä

Grillattu kuha tarjoillaan tomaattisen salsa verden kera

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2