Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Joulun ajan illanistujaisiin kootaan helposti valmistuva ja herkullisen hauska pizzakuusi. Sen kanssa tarjotaan joko glögiä tai kylmät ja raikkaat glögispritzerit.

Glö­gisp­rit­zer

5 min • help­po • noin 12 e

8 an­nos­ta

1 pul­lo kyl­mää pu­na­vii­nig­lö­giä (750 ml)

4 dl kuo­hu­vii­niä

2 dl ki­ven­näis­vet­tä

Li­säk­si:

jäi­tä, li­met­tiä, va­del­mia

1. Lai­ta la­sei­hin jäi­tä. Kaa­da pääl­le glögi. Li­sää kuo­hu­vii­ni ja ki­ven­näis­ve­si. Se­koi­ta va­ro­vas­ti lu­si­kal­la. Vii­meis­te­le li­met­ti­loh­koil­la ja va­del­mil­la.

Piz­za­kuu­si

20 min + pais­ta­mi­seen 15 min • help­po • noin 12 e

12 pa­laa

1 pkt (600 g) tuo­re­piz­za­tai­ki­naa to­maat­ti­kas­tik­keen kans­sa

1 pkt (130 g) pep­pe­ro­nia

1 ½ dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

1 dl moz­za­rel­la­raas­tet­ta

1 rkl olii­vi­öl­jyä

2 tl piz­za­maus­tet­ta

1. Kau­li tai­ki­na jau­ho­te­tun lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä hie­man ohu­em­mak­si. Le­vi­tä pääl­le pak­kauk­sen mu­ka­na tul­lut to­maat­ti­kas­ti­ke.

2. Hie­non­na pep­pe­ro­ni kuu­ti­oik­si. Le­vi­tä piz­za­poh­jal­le par­me­saa­nin ja moz­za­rel­lan kans­sa. Sääs­tä hie­man par­me­saa­nia ko­ris­te­luun.

3. Kää­ri rul­lak­si pit­käl­tä si­vul­ta. Leik­kaa 12:een pa­laan.

4. Nos­ta lei­vin­pa­pe­ril­le kuu­sen muo­toon. Le­vi­tä pin­nal­le hie­man öl­jyä. Ri­pot­te­le pääl­le par­me­saa­nia ja piz­za­maus­tet­ta. (Huom. Pais­ta yk­si pala ir­ral­laan muis­ta.)

5. Pais­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia.

Vink­ki: Voit lei­ka­ta rul­lan myös ohu­em­piin pa­loi­hin, jol­loin saat sa­mas­ta tai­ki­nas­ta enem­män pa­lo­ja. Pais­to­ai­ka on täl­löin hie­man ly­hy­em­pi.