FABIAN BJORK
Suvi Rüster
Lämmin vuohenjuusto ja viikunoita
20 min • helppo • 14 e
4 annosta
300 g vuohenjuustoa
80 g (8 viipaletta) ilmakuivattua kinkkua
2 rkl tuoretta timjamia
½–1dl pekaanipähkinöitä
¾ dl taatelisiirappia
4 tuoretta viikunaa
Lisäksi:
paahdettuja patonkiviipaleita
1. Leikkaa vuohenjuustotanko neljäksi annospalaksi. Kiedo vuohenjuustokiekkojen ympärille kinkkuviipaleet. Nosta juustot leivinpaperille uunipellille. Lisää päälle hienonnettua timjamia ja pekaanipähkinöitä. Valuta päälle taatelisiirappia.
2. Huuhtele viikunat ja leikkaa puoliksi. Laita viikunat uunipellille juustojen viereen. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Tarjoile paahdettujen patonkiviipaleiden kanssa.
Täyteläinen taatelisiirappi
100 g pehmeitä, kuivattuja taateleita
4 dl vettä
½ dl sokeria
½ tl suolaa
1. Mittaa kattilaan taatelit ja vesi. Kiehauta ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.
2. Soseuta siirappi sauvasekoittimella. Puristele seos vielä siivilän läpi kulhoon.
3. Kaada taateliliemi takaisin kattilaan. Lisää sokeri. Kiehauta uudelleen ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista. Mausta sokerilla.
FABIAN BJORK
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2