Artikkeli

FABIAN BJORK

Suvi Rüster

Paistettu vuohenjuusto ja viikunat taate­li­sii­ra­pilla ovat juhlakauden herkku

Vuohenjuusto paistuu uunissa herkullisen pehmeäksi ja pysyy kasassa, kun se kääräistään ilmakuivatun kinkun sisälle. Juusto tarjotaan kypsennettyjen viikunoiden ja makean taatelisiirapin kera.

Läm­min vuo­hen­juus­to ja vii­ku­noi­ta

20 min • help­po • 14 e

4 an­nos­ta

300 g vuo­hen­juus­toa

80 g (8 vii­pa­let­ta) il­ma­kui­vat­tua kink­kua

2 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia

½–1dl pe­kaa­ni­päh­ki­nöi­tä

¾ dl taa­te­li­sii­rap­pia

4 tuo­ret­ta vii­ku­naa

Li­säk­si:

paah­det­tu­ja pa­ton­ki­vii­pa­lei­ta

1. Leik­kaa vuo­hen­juus­to­tan­ko nel­jäk­si an­nos­pa­lak­si. Kie­do vuo­hen­juus­to­kiek­ko­jen ym­pä­ril­le kink­ku­vii­pa­leet. Nos­ta juus­tot lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le. Li­sää pääl­le hie­non­net­tua tim­ja­mia ja pe­kaa­ni­päh­ki­nöi­tä. Va­lu­ta pääl­le taa­te­li­sii­rap­pia.

2. Huuh­te­le vii­ku­nat ja leik­kaa puo­lik­si. Lai­ta vii­ku­nat uu­ni­pel­lil­le juus­to­jen vie­reen. Kyp­sen­nä 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 10 mi­nuut­tia. Tar­joi­le paah­det­tu­jen pa­ton­ki­vii­pa­lei­den kans­sa.

Täy­te­läi­nen taa­te­li­sii­rap­pi

100 g peh­mei­tä, kui­vat­tu­ja taa­te­lei­ta

4 dl vet­tä

½ dl so­ke­ria

½ tl suo­laa

1. Mit­taa kat­ti­laan taa­te­lit ja vesi. Kie­hau­ta ja kei­tä hil­jal­leen noin 10 mi­nuut­tia.

2. So­seu­ta sii­rap­pi sau­va­se­koit­ti­mel­la. Pu­ris­te­le seos vie­lä sii­vi­län läpi kul­hoon.

3. Kaa­da taa­te­li­lie­mi ta­kai­sin kat­ti­laan. Li­sää so­ke­ri. Kie­hau­ta uu­del­leen ja kei­tä noin 5 mi­nuut­tia, kun­nes seos on sii­rap­pi­mais­ta. Maus­ta so­ke­ril­la.

FABIAN BJORK

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ