Artikkeli

Teks­ti Kat­ri Schrö­der

Ku­vat Riit­ta Pa­sa­nen

Koti ja keit­tiö 1-2/2012

Donitsit espres­so­kuor­rut­teella

Kahvikissan pikkumakea syntyy munkki­rin­ke­leistä ja espres­so­kuor­rut­teesta.

n. 20 kap­pa­let­ta

1 an­nos pul­la­tai­ki­naa

Kyp­sen­tä­mi­seen:

öl­jyä tai munk­ki­ras­vaa

Kuor­ru­tus:

3 dl to­mu­so­ke­ria

1 pus­si (12,5 g)

val­mis­ta esp­res­so­jau­het­ta

noin 2 rkl vet­tä

Pin­nal­le:

suk­laa­kas­ti­ket­ta

1. Val­mis­ta pul­la­tai­ki­na ja an­na sen ko­ho­ta pei­tet­ty­nä noin puo­li tun­tia.

2. Kau­li ko­hon­nut pul­la­tai­ki­na noin sen­tin pak­sui­sek­si le­vyk­si. Pai­na le­vys­tä pyö­ry­löi­tä juo­ma­la­sil­la tai me­tal­li­muo­til­la, jon­ka hal­kai­si­ja on noin 9 cm. Nos­ta pyö­ry­lät lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le.

3. Pai­na jo­kai­seen pul­la­le­vyyn rei­kä kor­kil­la tai me­tal­li­muo­til­la, jon­ka hal­kai­si­ja on noin 2 cm. An­na pul­la­rin­ke­lei­den ko­ho­ta pei­tet­tyi­nä noin 20 mi­nuut­tia.

4. Kyp­sen­nä pul­la­rin­ke­lit kuu­mas­sa ras­vas­sa mo­lem­min puo­lin kau­niin rus­keik­si. Nos­ta rei­kä­kau­hal­la va­lu­maan ta­lous­pa­pe­rin pääl­le.

5. Se­koi­ta kuor­ru­tus to­mu­so­ke­ris­ta, esp­res­so­jau­hees­ta ja ve­des­tä. Va­lu­ta kuor­ru­te jääh­ty­nei­den munk­ki­rin­ke­lei­den pääl­le ja an­na ko­vet­tua. Ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si suk­laa­kas­tik­keel­la.

Kat­so myös:

Näin munk­kien up­po­pais­ta­mi­nen on­nis­tuu

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ