Suvi Rüster
Sitruunainen hollandaisekastike
25 min . hieman haastava . 30 e
4 annosta
5 rkl valkoviiniä
1 rkl valkoviinietikkaa
½ tl valkopippuria
1 laakerinlehti
4 keltuaista
200 g voita
1 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunan kuoriraastetta
Paistetut ahvenet:
400 g ahvenfileitä
2 rkl voita
⅔ tl suolaa
Lisäksi:
1 pkt (250 g) vihreää (luomu)tankoparsaa
1. Mittaa kattilaan valkoviini, valkoviinietikka, valkopippurit ja laakerinlehti. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 2–3 minuuttia, kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Siivilöi liemi ja jäähdytä. Sekoita mausteliemi ja keltuaiset teräskulhossa.
2. Sulata voi.
3. Pese parsat ja leikkaa lastuiksi kuorimaveitsellä. Nostele parsalastut annoslautasille.
4. Paista ahvenfileitä pannulla voissa noin 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla. Nosta parsalastujen viereen lautasille.
5. Aseta keltuaiskulho vesihauteeseen kattilan päälle, ja kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee ja kuohkeutuu. Nosta kulho vesihauteesta. Kaada joukkoon voisula ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten esimerkiksi sauvasekoittimella. Mausta kastike sitruunan mehulla ja hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella. Kaada kastiketta paistettujen ahvenfileiden ja parsalastujen päälle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2