Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Voikukkavohveleita savusiikatäytteellä
30 min + taikinan turvottaminen 30 min . helppo . 12 e
4 annosta / 8 vohvelia
5 dl voikukanlehtiä
2 kananmunaa
5 dl maitoa
4 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
1 tl suolaa
100 g sulatettua voita
Savusiikatäyte:
200 g tuorejuustoa
½ dl hienonnettua tilliä
2 rkl raastettua piparjuurta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl kapriksia
ripaus suolaa ja sokeria
300 g savusiikaa
1. Huuhtele voikukanlehdet. Ryöppää lehtiä kiehuvassa vedessä pari minuuttia, valuta siivilässä ja hienonna pieneksi silpuksi.
2. Sekoita kulhossa kananmunat, maito ja voikukanlehtisilppu. Lisää jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puoli tuntia.
3. Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto, tilli, piparjuuri, sitruunamehu ja kaprikset kulhossa. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria. Irrottele siiasta ruodot ja nahka, murustele siika halutessasi tuorejuustoseoksen joukkoon tai tarjoile perattu siika ja tuorejuustotahna erikseen. Nosta kylmään maustumaan siksi ajaksi, kun paistat vohvelit.
4. Sekoita vohvelitaikinaan sulatettu voi.
5. Kuumenna vohvelirauta. Sipaise raudalle ensimmäistä vohvelia paistaessasi vähän öljyä tai voita. Nosta 1 dl taikinaa paistolevylle, anna hyytyä muutamia sekunteja ennen kuin suljet kannen. Paista 3–4 minuuttia, kunnes vohveli on kauniin ruskea ja rapea.
6. Tarjoile vohvelien kanssa savusiikatäytettä. Raasta päälle halutessasi vielä piparjuurta.
Vinkki!
Jos vierastat tattarijauhojen makua, voi tattarin korvata vohvelitaikinassa spelttijauhoilla tai tavallisilla vehnäjauhoilla.
Fabian Björk
Kolmen raaka-aineen sitruunarahkajäätelö saa olla huoneenlämmössä vartin verran ennen tarjoilua, niin maut ovat lempeästi sovussa ja hileinen rakenne pehmenee.
Martti Järvi
Fabian Björk
Kolmen raaka-aineen sitruunarahkajäätelö saa olla huoneenlämmössä vartin verran ennen tarjoilua, niin maut ovat lempeästi sovussa ja hileinen rakenne pehmenee.
Martti Järvi
Mehevän kantarelligaleten salaisuus on gruyerejuustossa, jota sekoitetaan pohjataikinaan ja täytteeseen. Juuston ansiosta pohjasta tulee maukas ja rasvaisen rapea. Rouskuva fenkoli tuo täytteeseen anismaista makua, joka sopii erinomaisesti kantarelliin.
Voit sekoittaa mokkarahkapuuron illalla jääkaappiin valmiiksi, niin chiansiemenet turpoavat ja tukevoittavat rakenteen.
Fabian Björk
Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.
Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2