Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

31.5.2022

Voikukkavohvelit savusii­ka­täyt­teellä

Alkukesän vohvelitaikina maustetaan tuoreilla voikukanlehdillä. Käytä vain nuoria lehtiä, joissa ei ola paksua lehtiruotia. Pyöreälehtiset voikukanlehdet maistuvat pehmeämmiltä kuin suippokärkiset.

Voi­kuk­ka­voh­ve­lei­ta sa­vu­sii­ka­täyt­teel­lä

30 min + tai­ki­nan tur­vot­ta­mi­nen 30 min . help­po . 12 e

4 an­nos­ta / 8 voh­ve­lia

5 dl voi­ku­kan­leh­tiä

2 ka­nan­mu­naa

5 dl mai­toa

4 dl tat­ta­ri­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl so­ke­ria

1 tl suo­laa

100 g su­la­tet­tua voi­ta

Sa­vu­sii­ka­täy­te:

200 g tuo­re­juus­toa

½ dl hie­non­net­tua til­liä

2 rkl raas­tet­tua pi­par­juur­ta

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 rkl kap­rik­sia

ri­paus suo­laa ja so­ke­ria

300 g sa­vu­sii­kaa

1. Huuh­te­le voi­ku­kan­leh­det. Ryöp­pää leh­tiä kie­hu­vas­sa ve­des­sä pari mi­nuut­tia, va­lu­ta sii­vi­läs­sä ja hie­non­na pie­nek­si sil­puk­si.

2. Se­koi­ta kul­hos­sa ka­nan­mu­nat, mai­to ja voi­ku­kan­leh­ti­silp­pu. Li­sää jau­hot, lei­vin­jau­he, so­ke­ri ja suo­la. An­na tai­ki­nan tur­vo­ta huo­neen­läm­mös­sä puo­li tun­tia.

3. Val­mis­ta täy­te. Se­koi­ta tuo­re­juus­to, til­li, pi­par­juu­ri, sit­ruu­na­me­hu ja kap­rik­set kul­hos­sa. Maus­ta ri­pauk­sel­la suo­laa ja so­ke­ria. Ir­rot­te­le sii­as­ta ruo­dot ja nah­ka, mu­rus­te­le sii­ka ha­lu­tes­sa­si tuo­re­juus­to­se­ok­sen jouk­koon tai tar­joi­le pe­rat­tu sii­ka ja tuo­re­juus­to­tah­na erik­seen. Nos­ta kyl­mään maus­tu­maan sik­si ajak­si, kun pais­tat voh­ve­lit.

4. Se­koi­ta voh­ve­li­tai­ki­naan su­la­tet­tu voi.

5. Kuu­men­na voh­ve­li­rau­ta. Si­pai­se rau­dal­le en­sim­mäis­tä voh­ve­lia pais­ta­es­sa­si vä­hän öl­jyä tai voi­ta. Nos­ta 1 dl tai­ki­naa pais­to­le­vyl­le, an­na hyy­tyä muu­ta­mia se­kun­te­ja en­nen kuin sul­jet kan­nen. Pais­ta 3–4 mi­nuut­tia, kun­nes voh­ve­li on kau­niin rus­kea ja ra­pea.

6. Tar­joi­le voh­ve­lien kans­sa sa­vu­sii­ka­täy­tet­tä. Raas­ta pääl­le ha­lu­tes­sa­si vie­lä pi­par­juur­ta.

Vink­ki!

Jos vie­ras­tat tat­ta­ri­jau­ho­jen ma­kua, voi tat­ta­rin kor­va­ta voh­ve­li­tai­ki­nas­sa spelt­ti­jau­hoil­la tai ta­val­li­sil­la veh­nä­jau­hoil­la.

Lue Myös

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 6 ihanaa ohjetta

Lammasta juhlapöytään: 5 mainiota reseptiä

FABIAN BJORK

Raikkaat avokadoskagenit sopivat alkuruoaksi tai lasillisen kaveriksi

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 6 ihanaa ohjetta

Lammasta juhlapöytään: 5 mainiota reseptiä

FABIAN BJORK

Raikkaat avokadoskagenit sopivat alkuruoaksi tai lasillisen kaveriksi

FABIAN BJORK

Fetalla täytetyt zaatar-hyrrät syntyvät helposti pakas­te­tai­ki­nasta

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Photography: Reetta Pasanen

Kesäkur­pit­sa­voh­velit ja lohitahna

Joulu maistuu piparkakulta: 11 ihanaa reseptiä

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2