Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

31.5.2022

Voikukkavohvelit savusii­ka­täyt­teellä

Alkukesän vohvelitaikina maustetaan tuoreilla voikukanlehdillä. Käytä vain nuoria lehtiä, joissa ei ola paksua lehtiruotia. Pyöreälehtiset voikukanlehdet maistuvat pehmeämmiltä kuin suippokärkiset.

Voi­kuk­ka­voh­ve­lei­ta sa­vu­sii­ka­täyt­teel­lä

30 min + tai­ki­nan tur­vot­ta­mi­nen 30 min . help­po . 12 e

4 an­nos­ta / 8 voh­ve­lia

5 dl voi­ku­kan­leh­tiä

2 ka­nan­mu­naa

5 dl mai­toa

4 dl tat­ta­ri­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl so­ke­ria

1 tl suo­laa

100 g su­la­tet­tua voi­ta

Sa­vu­sii­ka­täy­te:

200 g tuo­re­juus­toa

½ dl hie­non­net­tua til­liä

2 rkl raas­tet­tua pi­par­juur­ta

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 rkl kap­rik­sia

ri­paus suo­laa ja so­ke­ria

300 g sa­vu­sii­kaa

1. Huuh­te­le voi­ku­kan­leh­det. Ryöp­pää leh­tiä kie­hu­vas­sa ve­des­sä pari mi­nuut­tia, va­lu­ta sii­vi­läs­sä ja hie­non­na pie­nek­si sil­puk­si.

2. Se­koi­ta kul­hos­sa ka­nan­mu­nat, mai­to ja voi­ku­kan­leh­ti­silp­pu. Li­sää jau­hot, lei­vin­jau­he, so­ke­ri ja suo­la. An­na tai­ki­nan tur­vo­ta huo­neen­läm­mös­sä puo­li tun­tia.

3. Val­mis­ta täy­te. Se­koi­ta tuo­re­juus­to, til­li, pi­par­juu­ri, sit­ruu­na­me­hu ja kap­rik­set kul­hos­sa. Maus­ta ri­pauk­sel­la suo­laa ja so­ke­ria. Ir­rot­te­le sii­as­ta ruo­dot ja nah­ka, mu­rus­te­le sii­ka ha­lu­tes­sa­si tuo­re­juus­to­se­ok­sen jouk­koon tai tar­joi­le pe­rat­tu sii­ka ja tuo­re­juus­to­tah­na erik­seen. Nos­ta kyl­mään maus­tu­maan sik­si ajak­si, kun pais­tat voh­ve­lit.

4. Se­koi­ta voh­ve­li­tai­ki­naan su­la­tet­tu voi.

5. Kuu­men­na voh­ve­li­rau­ta. Si­pai­se rau­dal­le en­sim­mäis­tä voh­ve­lia pais­ta­es­sa­si vä­hän öl­jyä tai voi­ta. Nos­ta 1 dl tai­ki­naa pais­to­le­vyl­le, an­na hyy­tyä muu­ta­mia se­kun­te­ja en­nen kuin sul­jet kan­nen. Pais­ta 3–4 mi­nuut­tia, kun­nes voh­ve­li on kau­niin rus­kea ja ra­pea.

6. Tar­joi­le voh­ve­lien kans­sa sa­vu­sii­ka­täy­tet­tä. Raas­ta pääl­le ha­lu­tes­sa­si vie­lä pi­par­juur­ta.

Vink­ki!

Jos vie­ras­tat tat­ta­ri­jau­ho­jen ma­kua, voi tat­ta­rin kor­va­ta voh­ve­li­tai­ki­nas­sa spelt­ti­jau­hoil­la tai ta­val­li­sil­la veh­nä­jau­hoil­la.

Lue Myös

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.

Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.

Martti Järvi

Omena­ruu­su­pii­ra­kassa maistuu mantelimassa

fabian björk

Sitruuna-kermapasta on raikas ja helppo ruoka

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.

Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.

Martti Järvi

Omena­ruu­su­pii­ra­kassa maistuu mantelimassa

fabian björk

Sitruuna-kermapasta on raikas ja helppo ruoka

FABIAN BJORK

Kinuskinen omena-ohrauunipuuro

Pasta on parasta arkiruokaa: 8 uutta reseptiä

FABIAN BJORK

Kookostoscalla kuorrutetut omenakakkuset

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Photography: Reetta Pasanen

Kesäkur­pit­sa­voh­velit ja lohitahna

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Photography: Reetta Pasanen

Kermamuhennetut perunat on ruotsalaisten kesäherkku

Mansikkainen victoria sponge sopii kesäisiin herkut­te­lu­hetkiin

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Photography: Reetta Pasanen

Kesäkur­pit­sa­voh­velit ja lohitahna

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Photography: Reetta Pasanen

Kermamuhennetut perunat on ruotsalaisten kesäherkku

Mansikkainen victoria sponge sopii kesäisiin herkut­te­lu­hetkiin

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Sisusta olohuone ulos!

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesäkoti kukkii: Ihastu ihanaan pikku­kuk­ka­kuosiin!

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Sisusta olohuone ulos!

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesäkoti kukkii: Ihastu ihanaan pikku­kuk­ka­kuosiin!

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.