Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Voikukkavohveleita savusiikatäytteellä
30 min + taikinan turvottaminen 30 min . helppo . 12 e
4 annosta / 8 vohvelia
5 dl voikukanlehtiä
2 kananmunaa
5 dl maitoa
4 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
1 tl suolaa
100 g sulatettua voita
Savusiikatäyte:
200 g tuorejuustoa
½ dl hienonnettua tilliä
2 rkl raastettua piparjuurta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl kapriksia
ripaus suolaa ja sokeria
300 g savusiikaa
1. Huuhtele voikukanlehdet. Ryöppää lehtiä kiehuvassa vedessä pari minuuttia, valuta siivilässä ja hienonna pieneksi silpuksi.
2. Sekoita kulhossa kananmunat, maito ja voikukanlehtisilppu. Lisää jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puoli tuntia.
3. Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto, tilli, piparjuuri, sitruunamehu ja kaprikset kulhossa. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria. Irrottele siiasta ruodot ja nahka, murustele siika halutessasi tuorejuustoseoksen joukkoon tai tarjoile perattu siika ja tuorejuustotahna erikseen. Nosta kylmään maustumaan siksi ajaksi, kun paistat vohvelit.
4. Sekoita vohvelitaikinaan sulatettu voi.
5. Kuumenna vohvelirauta. Sipaise raudalle ensimmäistä vohvelia paistaessasi vähän öljyä tai voita. Nosta 1 dl taikinaa paistolevylle, anna hyytyä muutamia sekunteja ennen kuin suljet kannen. Paista 3–4 minuuttia, kunnes vohveli on kauniin ruskea ja rapea.
6. Tarjoile vohvelien kanssa savusiikatäytettä. Raasta päälle halutessasi vielä piparjuurta.
Vinkki!
Jos vierastat tattarijauhojen makua, voi tattarin korvata vohvelitaikinassa spelttijauhoilla tai tavallisilla vehnäjauhoilla.
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.
Photography: Reetta Pasanen
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2