Suvi Rüster
Täyteläinen tryffelikastike
10 min + maustuminen 15 min . helppo . 6 e
4 annosta
1 prk (200 g) ranskankermaa
½ dl parmesaaniraastetta
1 rkl viinietikkaa
1 tl dijoninsinappia
1 tl sokeria
½tl suolaa
3 rkl tryffeliöljyä
1 dl tuoretta hienonnettua rakuunaa
1. Sekoita ranskankerma, parmesaaniraaste, viinietikka, dijoninsinappi, sokeri ja suola kulhossa. Lisää 2 rkl tryffeliöljyä ja hienonnettu rakuuna (jätä hieman koristeluun). Nosta jääkaappiin maustumaan vartiksi.
2. Kaada kastike tarjoilukulhoon. Viimeistele ruokalusikallisella tryffeliöljyä ja rakuunalla.
3. Tryffelikastike maistuu ihanalta paahdettujen patonkiviipaleiden, endiivien ja keitettyjen artisokanlehtien kanssa. Kastike sopii hyvin myös kalan ja paahdettujen uunikasvisten kastikkeeksi.
FABIAN BJORK
Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.
Reetta Pasanen
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2