Artikkeli

Suvi Rüster

Täyteläinen tryffelikastike kruunaa kala- ja kasvisaterian

Tryffelin ja rakuunan hienostuneet vivahteet saavat parmesaanin ja dijonsinapin kanssa aikaan ihanan pehmeän kastikkeen, joka nostaa kalan tai uuden sadon kasvikset uusiin ulottuvuuksiin.

Täy­te­läi­nen tryf­fe­li­kas­ti­ke

10 min + maus­tu­mi­nen 15 min . help­po . 6 e

4 an­nos­ta

1 prk (200 g) rans­kan­ker­maa

½ dl par­me­saa­ni­raas­tet­ta

1 rkl vii­nie­tik­kaa

1 tl di­jo­nin­si­nap­pia

1 tl so­ke­ria

½tl suo­laa

3 rkl tryf­fe­li­öl­jyä

1 dl tuo­ret­ta hie­non­net­tua ra­kuu­naa

1. Se­koi­ta rans­kan­ker­ma, par­me­saa­ni­raas­te, vii­nie­tik­ka, di­jo­nin­si­nap­pi, so­ke­ri ja suo­la kul­hos­sa. Li­sää 2 rkl tryf­fe­li­öl­jyä ja hie­non­net­tu ra­kuu­na (jätä hie­man ko­ris­te­luun). Nos­ta jää­kaap­piin maus­tu­maan var­tik­si.

2. Kaa­da kas­ti­ke tar­joi­lu­kul­hoon. Vii­meis­te­le ruo­ka­lu­si­kal­li­sel­la tryf­fe­li­öl­jyä ja ra­kuu­nal­la.

3. Tryf­fe­li­kas­ti­ke mais­tuu iha­nal­ta paah­det­tu­jen pa­ton­ki­vii­pa­lei­den, en­dii­vien ja kei­tet­ty­jen ar­ti­so­kan­leh­tien kans­sa. Kas­ti­ke so­pii hy­vin myös ka­lan ja paah­det­tu­jen uu­ni­kas­vis­ten kas­tik­keek­si.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ