Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Mausteinen joulukakku
25 min + paistamiseen ja jäähtymiseen 1 t 45 min • helpohko • noin 9 e
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
1 rkl raastettua appelsiininkuorta
Kuorrutus:
50 g voita
3 dl tomusokeria
3 rkl espressoa
2 rkl kaakaojauhetta
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele ne seokseen appelsiininkuoren kanssa. Kaada taikina pinnoitettuun vuokaan.
2. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on juuri ja juuri kypsä. Älä paista liikaa, ettei kakku kuivu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Tee kuorrutus. Mittaa aineet kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna seoksen kiehahtaa, sillä se vaikeuttaa kuorrutteen jähmettymistä. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia tai kunnes kuorrutus paksuuntuu hieman. Kaada kuorrutus kakun päälle. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki: Lisää halutessasi 1 dl rouhittua suklaata tai rouhittuja pähkinöitä kakkutaikinaan.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2