Viola Minerva Virtamo
Teksti ja kuva Viola Minerva Virtamo
Punajuuri-palsternakkagratiini
valmistelu 30 min + 60 min kypsennys . helppo . 9,10 e
6–8 annosta
300 g palsternakkaa
400 g punajuurta
3 dl kuohukermaa
2 dl ranskankermaa
5 valkosipulinkynttä murskattuna
4–5 oksaa rosmariinia
1 sitruunan kuori
½ tl suolaa
(nokare voita voitelemiseen)
1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele laakea uunivuoka.
2. Pese juurekset ja leikkaa kannat pois. Viipaloi sekä punajuuret että palsternakka ohuiksi mandoliinilla. Asettele voideltuun uunivuokaan limittäin ja kerroksittain.
3. Sekoita kerma, ranskankerma, murskatut valkosipulinkynnet ja 2–3 oksaa rosmariinia kattilassa ja kiehauta. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunankuori ja suola.
4. Kaada kermaseos tasaisesti punajuuri-palsternakkavuoan päälle. Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 45 minuuttia. Poista folio ja kypsennä vielä 15–20 minuuttia, jotta gratiini saa hieman väriä.
5. Viimeistele gratiini muutamalla rosmariininoksalla ja tarjoile lämpimänä.
Viola Minerva Virtamo
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2