Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Viola Minerva Virtamo

Teks­ti ja kuva Vi­o­la Mi­ner­va Vir­ta­mo

3.12.2021

Punajuuri-palster­nak­kag­ra­tiini on kermaisen pehmeä juuresvuoka

Uunista kohoaa ihana juuresvuoan tuoksu. Siellä punajuuri ja palsternakka kietoutuvat toistensa muheviin aromeihin. Helppo vuoka kypsyy lähes itsekseen ja sopii loistavasti vaikkapa kalan tai riistan seuraan.

Pu­na­juu­ri-pals­ter­nak­kag­ra­tii­ni

val­mis­te­lu 30 min + 60 min kyp­sen­nys . help­po . 9,10 e

6–8 an­nos­ta

300 g pals­ter­nak­kaa

400 g pu­na­juur­ta

3 dl kuo­hu­ker­maa

2 dl rans­kan­ker­maa

5 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä murs­kat­tu­na

4–5 ok­saa ros­ma­rii­nia

1 sit­ruu­nan kuo­ri

½ tl suo­laa

(no­ka­re voi­ta voi­te­le­mi­seen)

1. Kuu­men­na uu­ni 200-as­tei­sek­si. Voi­te­le laa­kea uu­ni­vuo­ka.

2. Pese juu­rek­set ja leik­kaa kan­nat pois. Vii­pa­loi sekä pu­na­juu­ret et­tä pals­ter­nak­ka ohuik­si man­do­lii­nil­la. Aset­te­le voi­del­tuun uu­ni­vuo­kaan li­mit­täin ja ker­rok­sit­tain.

3. Se­koi­ta ker­ma, rans­kan­ker­ma, murs­ka­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja 2–3 ok­saa ros­ma­rii­nia kat­ti­las­sa ja kie­hau­ta. Nos­ta lie­del­tä ja se­koi­ta jouk­koon sit­ruu­nan­kuo­ri ja suo­la.

4. Kaa­da ker­ma­se­os ta­sai­ses­ti pu­na­juu­ri-pals­ter­nak­ka­vuo­an pääl­le. Pei­tä vuo­ka fo­li­ol­la ja pais­ta uu­nis­sa 45 mi­nuut­tia. Pois­ta fo­lio ja kyp­sen­nä vie­lä 15–20 mi­nuut­tia, jot­ta gra­tii­ni saa hie­man vä­riä.

5. Vii­meis­te­le gra­tii­ni muu­ta­mal­la ros­ma­rii­ni­nok­sal­la ja tar­joi­le läm­pi­mä­nä.

Viola Minerva Virtamo

Lue Myös

FABIAN BJORK

Japanilaiset lihapul­la­nuu­delit haastavat spagetti bolognesen

FABIAN BJORK

Mehevät uunilihapullat tomaat­ti­kas­tik­keessa

Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Raikas manda­rii­ni­rah­ka­pii­rakka on ihana herkku

FABIAN BJORK

Japanilaiset lihapul­la­nuu­delit haastavat spagetti bolognesen

FABIAN BJORK

Mehevät uunilihapullat tomaat­ti­kas­tik­keessa

Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Raikas manda­rii­ni­rah­ka­pii­rakka on ihana herkku

FABIAN BJORK

Broileripulla-kurpitsalasagne on mehevä viikonloppuruoka

Hanna Linnakko

Talven salaatit ovat muhkean ruokaisia: 4 herkullista ohjetta

Kirsi-Marja Savola

Monikäyttöiset pestot ja tahnat – 7 reseptiä täynnä makua

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paahdettu lohifile saa pähki­nä­kuor­ru­tuksen

FABIAN BJORK

Kookostoscalla kuorrutetut omenakakkuset

Photography: Reetta Pasanen

Unikon­sie­men­kakku kruunaa iltapäiväteen

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paahdettu lohifile saa pähki­nä­kuor­ru­tuksen

FABIAN BJORK

Kookostoscalla kuorrutetut omenakakkuset

Photography: Reetta Pasanen

Unikon­sie­men­kakku kruunaa iltapäiväteen

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Kukkivat puut tuovat kevään: valitse sinulle sopivin ja onnistu kasvatuksessa

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Koti ja keittiö on uudistunut!

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Kukkivat puut tuovat kevään: valitse sinulle sopivin ja onnistu kasvatuksessa

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Koti ja keittiö on uudistunut!

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.