Viola Minerva Virtamo
Teksti ja kuva Viola Minerva Virtamo
Punajuuri-palsternakkagratiini
valmistelu 30 min + 60 min kypsennys . helppo . 9,10 e
6–8 annosta
300 g palsternakkaa
400 g punajuurta
3 dl kuohukermaa
2 dl ranskankermaa
5 valkosipulinkynttä murskattuna
4–5 oksaa rosmariinia
1 sitruunan kuori
½ tl suolaa
(nokare voita voitelemiseen)
1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele laakea uunivuoka.
2. Pese juurekset ja leikkaa kannat pois. Viipaloi sekä punajuuret että palsternakka ohuiksi mandoliinilla. Asettele voideltuun uunivuokaan limittäin ja kerroksittain.
3. Sekoita kerma, ranskankerma, murskatut valkosipulinkynnet ja 2–3 oksaa rosmariinia kattilassa ja kiehauta. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunankuori ja suola.
4. Kaada kermaseos tasaisesti punajuuri-palsternakkavuoan päälle. Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 45 minuuttia. Poista folio ja kypsennä vielä 15–20 minuuttia, jotta gratiini saa hieman väriä.
5. Viimeistele gratiini muutamalla rosmariininoksalla ja tarjoile lämpimänä.
Viola Minerva Virtamo
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.
FABIAN BJORK
Hanna Linnakko
Kirsi-Marja Savola
Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.
FABIAN BJORK
Photography: Reetta Pasanen
Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.
FABIAN BJORK
Photography: Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.