Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Nokkosilla maustetut hyrskypotut
25 min . helppo . 8 e
4 annosta
5 dl nokkosenlehtiä
1 dl hienonnettua rakuunaa
1 kg perunoita
1 prk (120 g) smetanaa
50 g voita
1. Huuhtele nokkoset ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Kaada nokkoset siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja puristele kuiviksi. Hienonna nokkoset ja rakuuna.
2. Pese perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi kattilasta.
3. Lisää kattilaan kuumien perunoiden joukkoon smetana, voi, nokkoset ja rakuuna sekä ripaus suolaa. Peitä kattila kannella ja ravistele sekaisin. Tarjoile esimerkiksi grilliruoan tai savustetun kalan lisukkeena.
Tiesitkö?
Kreikan sana horta tarkoittaa kaikkia villinä kasvavia yrttejä ja vihanneksia. Useimpien villivihannesten nuoret, vasta maasta puskeneet lehdet sopivat erinomaisesti sellaisinaan syötäviksi salaattiin.
Piimä antaa naanleivän makuun ihanaa hapokkuutta, mutta sen voi halutessaan korvata perinteisemmin käytetyllä turkkilaisella jogurtilla. Naanleipä viimeistellään pinnalle sipaistulla voisulalla, jonka voi maustaa yrteillä tai valkosipulilla.
Martti Järvi
Veriappelsiini on mahtavan makuinen myös risotossa. Aavistuksen makea ja hieman kirpeä hedelmä pyöristää risoton upean makuiseksi.
FABIAN BJORK
Piimä antaa naanleivän makuun ihanaa hapokkuutta, mutta sen voi halutessaan korvata perinteisemmin käytetyllä turkkilaisella jogurtilla. Naanleipä viimeistellään pinnalle sipaistulla voisulalla, jonka voi maustaa yrteillä tai valkosipulilla.
Martti Järvi
Veriappelsiini on mahtavan makuinen myös risotossa. Aavistuksen makea ja hieman kirpeä hedelmä pyöristää risoton upean makuiseksi.
FABIAN BJORK
Paahda iso satsi kurpitsaa ja tee siitä monta ruokaa. Nopea arkiherkku syntyy soseuttamalla kurpitsa keitoksi.
Photography: Reetta Pasanen
Photography: Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2