Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Nokkosilla maustetut hyrskypotut
25 min . helppo . 8 e
4 annosta
5 dl nokkosenlehtiä
1 dl hienonnettua rakuunaa
1 kg perunoita
1 prk (120 g) smetanaa
50 g voita
1. Huuhtele nokkoset ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Kaada nokkoset siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja puristele kuiviksi. Hienonna nokkoset ja rakuuna.
2. Pese perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi kattilasta.
3. Lisää kattilaan kuumien perunoiden joukkoon smetana, voi, nokkoset ja rakuuna sekä ripaus suolaa. Peitä kattila kannella ja ravistele sekaisin. Tarjoile esimerkiksi grilliruoan tai savustetun kalan lisukkeena.
Tiesitkö?
Kreikan sana horta tarkoittaa kaikkia villinä kasvavia yrttejä ja vihanneksia. Useimpien villivihannesten nuoret, vasta maasta puskeneet lehdet sopivat erinomaisesti sellaisinaan syötäviksi salaattiin.
Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.
Martti Järvi
Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.
Photography: Reetta Pasanen
Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.
Martti Järvi
Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.
Photography: Reetta Pasanen
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
Sommittele syksy pastalautaselle. Paista sieniä timjamin kanssa ja lorota kastikkeeksi valkoviiniä. Päälle vielä kunnon keko parmesaania, niin uskomattoman umaminen pasta on valmis. Tähän pastaan sopivat niin suppikset, kantarellit kuin tatitkin.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.