Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Mahtavan makuiset ravistetut kesäpotut maustetaan uuden sadon nokkosilla.

Nok­ko­sil­la maus­te­tut hyrs­ky­po­tut

25 min . help­po . 8 e

4 an­nos­ta

5 dl nok­ko­sen­leh­tiä

1 dl hie­non­net­tua ra­kuu­naa

1 kg pe­ru­noi­ta

1 prk (120 g) sme­ta­naa

50 g voi­ta

1. Huuh­te­le nok­ko­set ja ryöp­pää kie­hu­vas­sa ve­des­sä 5 mi­nuut­tia. Kaa­da nok­ko­set sii­vi­lään, huuh­te­le kyl­mäl­lä ve­del­lä ja pu­ris­te­le kui­vik­si. Hie­non­na nok­ko­set ja ra­kuu­na.

2. Pese pe­ru­nat ja kei­tä suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä kyp­sik­si. Kaa­da vesi kat­ti­las­ta.

3. Li­sää kat­ti­laan kuu­mien pe­ru­noi­den jouk­koon sme­ta­na, voi, nok­ko­set ja ra­kuu­na sekä ri­paus suo­laa. Pei­tä kat­ti­la kan­nel­la ja ra­vis­te­le se­kai­sin. Tar­joi­le esi­mer­kik­si gril­li­ruo­an tai sa­vus­te­tun ka­lan li­suk­kee­na.

Tie­sit­kö?

Krei­kan sana hor­ta tar­koit­taa kaik­kia vil­li­nä kas­va­via yrt­te­jä ja vi­han­nek­sia. Useim­pien vil­li­vi­han­nes­ten nuo­ret, vas­ta maas­ta pus­ke­neet leh­det so­pi­vat eri­no­mai­ses­ti sel­lai­si­naan syö­tä­vik­si sa­laat­tiin.