Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.
Martti Järvi
Suvi Rüster kuva Martti Järvi
Siirappista ankkaa, paistettuja ruusukaaleja ja luumukastiketta
45 min • helppo • 28 e
4 annosta
2 ankan rintafileetä (à noin 400 g)
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 rkl soijakastiketta
Paistetut ruusukaalit:
1 rs (300 g) ruusukaaleja
2 päärynää
2 viikunaa
2-3 rkl ankan paistorasvaa
1 dl pekaanipähkinöitä
2 rkl siirappia
1 rkl balsamiviinietikkaa
½ tl suolaa
1. Ota ankan rintafileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi rintafileiden pinta kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa rasvapuolelle muutamia viiltoja. Nosta rintafileet kylmälle paistinpannulle rasvapuoli alaspäin. Kuumenna ja paista keskilämmöllä, kunnes ankan rasvakerroksesta noin puolet on sulanut pannulle ja pinta on kauniin ruskea ja rapea, ruskista myös toiselta puolelta 1-2 minuuttia. Ripottele lihapuolelle suolaa. Nosta uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin. Jätä ankan paistorasva pannulle lisukkeen paistamista varten.
2. Sekoita siirappi ja soija keskenään ja valele ankanrintafileet liemellä. Kypsennä fileet loppuun 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes fileen sisälämpötila 55 astetta. Kääräise rintafileet folioon lisukkeen valmistamisen ajaksi.
3. Huuhtele ruusukaalit, poista kannat ja halkaise. Huuhtele päärynät, kuori tarvittaessa, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenkodat. Huuhtele viikunat ja leikkaa lohkoiksi.
4. Kuumenna ankan paistorasva pannulla. Lisää ruusukaalit ja päärynät. Paista sekoitellen 6-8 minuuttia. Lisää pekaanipähkinät, siirappi, balsamiviinietikka ja suola. Paista vielä pari minuuttia. Sekoita joukkoon viikunalohkot.
5. Leikkaa fileet viipaleiksi. Nosta tarjoiluvadille ruusukaalipaistosta ja ankkaa. Tarjoile lisäksi luumukastiketta.
Luumukastike
15 min • helppo • 5 e
4 annosta
100 g kuivattuja luumuja
2 dl appelsiininmehua
½ dl soijakastiketta
½ dl siirappia
1 tähtianis
1 kanelitanko
1 tl sechuaninpippuria
ripaus suolaa
1. Mittaa kattilaan pilkotut luumut, appelsiininmehu, soijakastike ja siirappi. Lisää mausteet. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä poristen 15 minuuttia. Poista tähtianis ja kanelitanko. Soseuta sileäksi kastikkeeksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
2. Jos nestettä on haihtunut keittämisen aikana liikaa, ja kastike tuntuu paksulta, sekoita joukkoon vettä tai appelsiinimehua. Tarjoile ankan kastikkeena.
Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.
Martti Järvi
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2