Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden  kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Martti Järvi

Suvi Rüster kuva Mart­ti Jär­vi

9.12.2021

Siirappinen ankanrinta ja ruusu­kaa­li­paistos tuovat juhlan pöytään

Juhlakauden sykäh­dyt­tä­vimpien pääruokien maut on lainattu kiinalaisesta, karibialaisesta ja ranskalaisesta keittiöstä. Hedelmäiset lisukkeet ja mehevä ankka valmistuvat alle tunnissa. Mutta muista paisto­läm­pö­mittari!

Sii­rap­pis­ta ank­kaa, pais­tet­tu­ja ruu­su­kaa­le­ja ja luu­mu­kas­ti­ket­ta

45 min • help­po • 28 e

4 an­nos­ta

2 an­kan rin­ta­fi­lee­tä (à noin 400 g)

1 tl suo­laa

2 rkl sii­rap­pia

2 rkl soi­ja­kas­ti­ket­ta

Pais­te­tut ruu­su­kaa­lit:

1 rs (300 g) ruu­su­kaa­le­ja

2 pää­ry­nää

2 vii­ku­naa

2-3 rkl an­kan pais­to­ras­vaa

1 dl pe­kaa­ni­päh­ki­nöi­tä

2 rkl sii­rap­pia

1 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

½ tl suo­laa

1. Ota an­kan rin­ta­fi­leet huo­neen­läm­pöön puo­li tun­tia en­nen kyp­sen­tä­mis­tä. Pyy­hi rin­ta­fi­lei­den pin­ta kui­vak­si ta­lous­pa­pe­ril­la. Leik­kaa ras­va­puo­lel­le muu­ta­mia viil­to­ja. Nos­ta rin­ta­fi­leet kyl­mäl­le pais­tin­pan­nul­le ras­va­puo­li alas­päin. Kuu­men­na ja pais­ta kes­ki­läm­möl­lä, kun­nes an­kan ras­va­ker­rok­ses­ta noin puo­let on su­la­nut pan­nul­le ja pin­ta on kau­niin rus­kea ja ra­pea, rus­kis­ta myös toi­sel­ta puo­lel­ta 1-2 mi­nuut­tia. Ri­pot­te­le li­ha­puo­lel­le suo­laa. Nos­ta uu­ni­vuo­kaan ras­va­puo­li ylös­päin. Jätä an­kan pais­to­ras­va pan­nul­le li­suk­keen pais­ta­mis­ta var­ten.

2. Se­koi­ta sii­rap­pi ja soi­ja kes­ke­nään ja va­le­le an­kan­rin­ta­fi­leet lie­mel­lä. Kyp­sen­nä fi­leet lop­puun 175-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes fi­leen si­sä­läm­pö­ti­la 55 as­tet­ta. Kää­räi­se rin­ta­fi­leet fo­li­oon li­suk­keen val­mis­ta­mi­sen ajak­si.

3. Huuh­te­le ruu­su­kaa­lit, pois­ta kan­nat ja hal­kai­se. Huuh­te­le pää­ry­nät, kuo­ri tar­vit­ta­es­sa, leik­kaa loh­koik­si ja pois­ta sie­men­ko­dat. Huuh­te­le vii­ku­nat ja leik­kaa loh­koik­si.

4. Kuu­men­na an­kan pais­to­ras­va pan­nul­la. Li­sää ruu­su­kaa­lit ja pää­ry­nät. Pais­ta se­koi­tel­len 6-8 mi­nuut­tia. Li­sää pe­kaa­ni­päh­ki­nät, sii­rap­pi, bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka ja suo­la. Pais­ta vie­lä pari mi­nuut­tia. Se­koi­ta jouk­koon vii­ku­na­loh­kot.

5. Leik­kaa fi­leet vii­pa­leik­si. Nos­ta tar­joi­lu­va­dil­le ruu­su­kaa­li­pais­tos­ta ja ank­kaa. Tar­joi­le li­säk­si luu­mu­kas­ti­ket­ta.

Luu­mu­kas­ti­ke

15 min • help­po • 5 e

4 an­nos­ta

100 g kui­vat­tu­ja luu­mu­ja

2 dl ap­pel­sii­nin­me­hua

½ dl soi­ja­kas­ti­ket­ta

½ dl sii­rap­pia

1 täh­ti­a­nis

1 ka­ne­li­tan­ko

1 tl sec­hu­a­nin­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa

1. Mit­taa kat­ti­laan pil­ko­tut luu­mut, ap­pel­sii­nin­me­hu, soi­ja­kas­ti­ke ja sii­rap­pi. Li­sää maus­teet. Kie­hau­ta ja kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä po­ris­ten 15 mi­nuut­tia. Pois­ta täh­ti­a­nis ja ka­ne­li­tan­ko. So­seu­ta si­le­äk­si kas­tik­keek­si. Mais­ta ja maus­ta tar­vit­ta­es­sa suo­lal­la.

2. Jos nes­tet­tä on haih­tu­nut keit­tä­mi­sen ai­ka­na lii­kaa, ja kas­ti­ke tun­tuu pak­sul­ta, se­koi­ta jouk­koon vet­tä tai ap­pel­sii­ni­me­hua. Tar­joi­le an­kan kas­tik­kee­na.

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden  kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Martti Järvi

Lue Myös

Sticky chicken eli aasialainen tahmakana on mausteinen uuniherkku

Pyörittele japanilaiset teriyakipullat noutopöytään

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Sticky chicken eli aasialainen tahmakana on mausteinen uuniherkku

Pyörittele japanilaiset teriyakipullat noutopöytään

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Fabian Björk

Sitrusliköörissä marinoiduilla hedelmillä maustettu pasha

Mary Berryn sitruunaruudut

Mary Berryn sitruunaruudut

Mary Berryn sitruunaruudut paistetaan uunipellillä

Juustoinen maa-artisokkapiiras on mehevä herkku

3 x herkullinen kesätapas

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

Fabian Björk

Kermaisan tomaattinen lohichowder on lohisopan eksoottinen serkku

3 x herkullinen kesätapas

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

Fabian Björk

Kermaisan tomaattinen lohichowder on lohisopan eksoottinen serkku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2