Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden  kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Martti Järvi

Suvi Rüster kuva Mart­ti Jär­vi

9.12.2021

Siirappinen ankanrinta ja ruusu­kaa­li­paistos tuovat juhlan pöytään

Juhlakauden sykäh­dyt­tä­vimpien pääruokien maut on lainattu kiinalaisesta, karibialaisesta ja ranskalaisesta keittiöstä. Hedelmäiset lisukkeet ja mehevä ankka valmistuvat alle tunnissa. Mutta muista paisto­läm­pö­mittari!

Sii­rap­pis­ta ank­kaa, pais­tet­tu­ja ruu­su­kaa­le­ja ja luu­mu­kas­ti­ket­ta

45 min • help­po • 28 e

4 an­nos­ta

2 an­kan rin­ta­fi­lee­tä (à noin 400 g)

1 tl suo­laa

2 rkl sii­rap­pia

2 rkl soi­ja­kas­ti­ket­ta

Pais­te­tut ruu­su­kaa­lit:

1 rs (300 g) ruu­su­kaa­le­ja

2 pää­ry­nää

2 vii­ku­naa

2-3 rkl an­kan pais­to­ras­vaa

1 dl pe­kaa­ni­päh­ki­nöi­tä

2 rkl sii­rap­pia

1 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

½ tl suo­laa

1. Ota an­kan rin­ta­fi­leet huo­neen­läm­pöön puo­li tun­tia en­nen kyp­sen­tä­mis­tä. Pyy­hi rin­ta­fi­lei­den pin­ta kui­vak­si ta­lous­pa­pe­ril­la. Leik­kaa ras­va­puo­lel­le muu­ta­mia viil­to­ja. Nos­ta rin­ta­fi­leet kyl­mäl­le pais­tin­pan­nul­le ras­va­puo­li alas­päin. Kuu­men­na ja pais­ta kes­ki­läm­möl­lä, kun­nes an­kan ras­va­ker­rok­ses­ta noin puo­let on su­la­nut pan­nul­le ja pin­ta on kau­niin rus­kea ja ra­pea, rus­kis­ta myös toi­sel­ta puo­lel­ta 1-2 mi­nuut­tia. Ri­pot­te­le li­ha­puo­lel­le suo­laa. Nos­ta uu­ni­vuo­kaan ras­va­puo­li ylös­päin. Jätä an­kan pais­to­ras­va pan­nul­le li­suk­keen pais­ta­mis­ta var­ten.

2. Se­koi­ta sii­rap­pi ja soi­ja kes­ke­nään ja va­le­le an­kan­rin­ta­fi­leet lie­mel­lä. Kyp­sen­nä fi­leet lop­puun 175-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes fi­leen si­sä­läm­pö­ti­la 55 as­tet­ta. Kää­räi­se rin­ta­fi­leet fo­li­oon li­suk­keen val­mis­ta­mi­sen ajak­si.

3. Huuh­te­le ruu­su­kaa­lit, pois­ta kan­nat ja hal­kai­se. Huuh­te­le pää­ry­nät, kuo­ri tar­vit­ta­es­sa, leik­kaa loh­koik­si ja pois­ta sie­men­ko­dat. Huuh­te­le vii­ku­nat ja leik­kaa loh­koik­si.

4. Kuu­men­na an­kan pais­to­ras­va pan­nul­la. Li­sää ruu­su­kaa­lit ja pää­ry­nät. Pais­ta se­koi­tel­len 6-8 mi­nuut­tia. Li­sää pe­kaa­ni­päh­ki­nät, sii­rap­pi, bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka ja suo­la. Pais­ta vie­lä pari mi­nuut­tia. Se­koi­ta jouk­koon vii­ku­na­loh­kot.

5. Leik­kaa fi­leet vii­pa­leik­si. Nos­ta tar­joi­lu­va­dil­le ruu­su­kaa­li­pais­tos­ta ja ank­kaa. Tar­joi­le li­säk­si luu­mu­kas­ti­ket­ta.

Luu­mu­kas­ti­ke

15 min • help­po • 5 e

4 an­nos­ta

100 g kui­vat­tu­ja luu­mu­ja

2 dl ap­pel­sii­nin­me­hua

½ dl soi­ja­kas­ti­ket­ta

½ dl sii­rap­pia

1 täh­ti­a­nis

1 ka­ne­li­tan­ko

1 tl sec­hu­a­nin­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa

1. Mit­taa kat­ti­laan pil­ko­tut luu­mut, ap­pel­sii­nin­me­hu, soi­ja­kas­ti­ke ja sii­rap­pi. Li­sää maus­teet. Kie­hau­ta ja kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä po­ris­ten 15 mi­nuut­tia. Pois­ta täh­ti­a­nis ja ka­ne­li­tan­ko. So­seu­ta si­le­äk­si kas­tik­keek­si. Mais­ta ja maus­ta tar­vit­ta­es­sa suo­lal­la.

2. Jos nes­tet­tä on haih­tu­nut keit­tä­mi­sen ai­ka­na lii­kaa, ja kas­ti­ke tun­tuu pak­sul­ta, se­koi­ta jouk­koon vet­tä tai ap­pel­sii­ni­me­hua. Tar­joi­le an­kan kas­tik­kee­na.

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden  kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Martti Järvi

Lue Myös

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paahdettu lohifile saa pähki­nä­kuor­ru­tuksen

Reetta Pasanen

Kääretorttu on klassikko: 3 ihastuttavaa ohjetta

Rapea savulohikranssi syntyy valmiista voitaikinasta

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paahdettu lohifile saa pähki­nä­kuor­ru­tuksen

Reetta Pasanen

Kääretorttu on klassikko: 3 ihastuttavaa ohjetta

Rapea savulohikranssi syntyy valmiista voitaikinasta

Photography: Reetta Pasanen

Spritzer mansikoista ja mintusta

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Reetta Pasanen

Italialaisen jouluaterian pääruoka on viikunapossu

Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.

Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.

Reetta Pasanen

Gorgonzola-saksan­päh­ki­nä­pasta on talvinen alku- tai väliruoka

Reetta Pasanen

Lusikoitavat jälkiruoat – 3 herkullista reseptiä

FABIAN BJORK

Zakuskat eli alkupalaherkut venäläiseen tyyliin

Fabian Björk

Raikas pasha-karkkijäätelö

Reetta Pasanen

Lusikoitavat jälkiruoat – 3 herkullista reseptiä

FABIAN BJORK

Zakuskat eli alkupalaherkut venäläiseen tyyliin

Fabian Björk

Raikas pasha-karkkijäätelö

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.