Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

19.12.2021

Ihana piparipannacotta huipentaa juhla-aterian

Pannacotta maustetaan vaniljalla ja pipar­kak­ku­maus­teella. Päälle keitetään makea piparkakun makuinen kastike.

Pi­pa­ri­pan­na­cot­ta

noin 4,5 t . hel­poh­ko . 11,5 e

6 an­nos­ta

2 lii­va­te­leh­teä

5 dl kuo­hu­ker­maa (kor­vaa ha­lu­tes­sa­si osa mai­dol­la)

¾ dl so­ke­ria

1 va­nil­ja­tan­ko

2 tl pi­par­kak­ku­maus­tet­ta

Pi­pa­ri­kas­ti­ke:

2 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 tl pi­par­kak­ku­maus­tet­ta

Tar­joi­luun:

ma­ren­ke­ja, kui­vat­tu­ja va­del­mia, gra­naat­ti­o­me­nan­sie­me­niä, pi­pa­ri­mu­ru­ja

1. Lai­ta lii­vat­teet kyl­mään ve­teen noin 5 mi­nuu­tik­si.

2. Mit­taa kat­ti­laan ker­ma ja so­ke­ri. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko. Raa­pu­ta sie­me­net kat­ti­laan ja li­sää myös tan­gon­puo­lik­kaat. Kuu­men­na ker­ma kie­hu­vak­si koko ajan se­koit­ta­en. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä. Pois­ta va­nil­ja­tan­ko. Maus­ta seos pi­par­kak­ku­maus­teel­la.

3. Pu­ris­ta lii­vat­teis­ta yli­mää­räi­nen vesi pois. Lai­ta lii­vat­teet kuu­maan ker­ma­se­ok­seen ja se­koi­ta, kun­nes ne liu­ke­ne­vat.

4. Kaa­da seos kuu­teen tar­joi­lu­as­ti­aan. Pei­tä kel­mul­la ja nos­ta vii­le­ään vä­hin­tään 4 tun­nik­si.

5. Tee kas­ti­ke. Mit­taa pie­neen kat­ti­laan so­ke­ri ja ker­ma. Kuu­men­na kie­hu­vak­si. Vä­hen­nä läm­pö. Kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä se­koi­tel­len noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes kas­ti­ke sa­ke­nee. Huom. Kas­ti­ke sa­ke­nee li­sää jääh­ty­es­sään. Maus­ta pi­pa­ri­maus­teel­la. An­na jääh­tyä.

6. Kaa­da la­sei­hin kas­ti­ket­ta. Vii­meis­te­le ma­ren­geil­la, kui­va­tuil­la va­del­mil­la, gra­naat­ti­o­me­nan­sie­me­nil­lä ja pi­pa­ri­mu­ruil­la.

Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Lue Myös

Sticky chicken eli aasialainen tahmakana on mausteinen uuniherkku

Pyörittele japanilaiset teriyakipullat noutopöytään

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Sticky chicken eli aasialainen tahmakana on mausteinen uuniherkku

Pyörittele japanilaiset teriyakipullat noutopöytään

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Fabian Björk

Sitrusliköörissä marinoiduilla hedelmillä maustettu pasha

Mary Berryn sitruunaruudut

Mary Berryn sitruunaruudut

Mary Berryn sitruunaruudut paistetaan uunipellillä

Juustoinen maa-artisokkapiiras on mehevä herkku

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Tee ihanan helppoa ja gluteenitonta nyhtöpullaa

Paras suppi­lo­vah­ve­ro­re­septi x 6

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Tee ihanan helppoa ja gluteenitonta nyhtöpullaa

Paras suppi­lo­vah­ve­ro­re­septi x 6

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.