Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Piparipannacotta
noin 4,5 t . helpohko . 11,5 e
6 annosta
2 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa (korvaa halutessasi osa maidolla)
¾ dl sokeria
1 vaniljatanko
2 tl piparkakkumaustetta
Piparikastike:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1 tl piparkakkumaustetta
Tarjoiluun:
marenkeja, kuivattuja vadelmia, granaattiomenansiemeniä, piparimuruja
1. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
2. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko. Raaputa siemenet kattilaan ja lisää myös tangonpuolikkaat. Kuumenna kerma kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä. Poista vaniljatanko. Mausta seos piparkakkumausteella.
3. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Laita liivatteet kuumaan kermaseokseen ja sekoita, kunnes ne liukenevat.
4. Kaada seos kuuteen tarjoiluastiaan. Peitä kelmulla ja nosta viileään vähintään 4 tunniksi.
5. Tee kastike. Mittaa pieneen kattilaan sokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpö. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Huom. Kastike sakenee lisää jäähtyessään. Mausta piparimausteella. Anna jäähtyä.
6. Kaada laseihin kastiketta. Viimeistele marengeilla, kuivatuilla vadelmilla, granaattiomenansiemenillä ja piparimuruilla.
Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Täyteläinen punaviinikastike maistuu karitsankyljysten kanssa.
Martti Järvi
Yhden astian reseptit ovat kiireisen pelastus. Paista lohi, perunat ja parsat samassa vuoassa uunissa ja tarjoa kyytipoikana skagenröraa. Toimii myös juhlavalla aterialla!
Täyteläinen punaviinikastike maistuu karitsankyljysten kanssa.
Martti Järvi
Yhden astian reseptit ovat kiireisen pelastus. Paista lohi, perunat ja parsat samassa vuoassa uunissa ja tarjoa kyytipoikana skagenröraa. Toimii myös juhlavalla aterialla!
Orzo eli kreikkalainen riisinmuotoinen pasta on omiaan parsan kanssa. Keitä pasta ja parsa näppärästi samassa kattilassa ja surauta joukkoon pistaasilla aateloitu pesto.
Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Viola Minerva Virtamo
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2