Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

19.12.2021

Ihana piparipannacotta huipentaa juhla-aterian

Pannacotta maustetaan vaniljalla ja pipar­kak­ku­maus­teella. Päälle keitetään makea piparkakun makuinen kastike.

Pi­pa­ri­pan­na­cot­ta

noin 4,5 t . hel­poh­ko . 11,5 e

6 an­nos­ta

2 lii­va­te­leh­teä

5 dl kuo­hu­ker­maa (kor­vaa ha­lu­tes­sa­si osa mai­dol­la)

¾ dl so­ke­ria

1 va­nil­ja­tan­ko

2 tl pi­par­kak­ku­maus­tet­ta

Pi­pa­ri­kas­ti­ke:

2 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 tl pi­par­kak­ku­maus­tet­ta

Tar­joi­luun:

ma­ren­ke­ja, kui­vat­tu­ja va­del­mia, gra­naat­ti­o­me­nan­sie­me­niä, pi­pa­ri­mu­ru­ja

1. Lai­ta lii­vat­teet kyl­mään ve­teen noin 5 mi­nuu­tik­si.

2. Mit­taa kat­ti­laan ker­ma ja so­ke­ri. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko. Raa­pu­ta sie­me­net kat­ti­laan ja li­sää myös tan­gon­puo­lik­kaat. Kuu­men­na ker­ma kie­hu­vak­si koko ajan se­koit­ta­en. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä. Pois­ta va­nil­ja­tan­ko. Maus­ta seos pi­par­kak­ku­maus­teel­la.

3. Pu­ris­ta lii­vat­teis­ta yli­mää­räi­nen vesi pois. Lai­ta lii­vat­teet kuu­maan ker­ma­se­ok­seen ja se­koi­ta, kun­nes ne liu­ke­ne­vat.

4. Kaa­da seos kuu­teen tar­joi­lu­as­ti­aan. Pei­tä kel­mul­la ja nos­ta vii­le­ään vä­hin­tään 4 tun­nik­si.

5. Tee kas­ti­ke. Mit­taa pie­neen kat­ti­laan so­ke­ri ja ker­ma. Kuu­men­na kie­hu­vak­si. Vä­hen­nä läm­pö. Kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä se­koi­tel­len noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes kas­ti­ke sa­ke­nee. Huom. Kas­ti­ke sa­ke­nee li­sää jääh­ty­es­sään. Maus­ta pi­pa­ri­maus­teel­la. An­na jääh­tyä.

6. Kaa­da la­sei­hin kas­ti­ket­ta. Vii­meis­te­le ma­ren­geil­la, kui­va­tuil­la va­del­mil­la, gra­naat­ti­o­me­nan­sie­me­nil­lä ja pi­pa­ri­mu­ruil­la.

Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Lue Myös

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden  kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Martti Järvi

Siirappinen ankanrinta ja ruusu­kaa­li­paistos tuovat juhlan pöytään

Arto Vuohelainen

Gnocchit – perusohje ja 2 ihanan tuhtia paistosta

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden  kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Martti Järvi

Siirappinen ankanrinta ja ruusu­kaa­li­paistos tuovat juhlan pöytään

Arto Vuohelainen

Gnocchit – perusohje ja 2 ihanan tuhtia paistosta

Valmista juhlapöytään helppo rapu-perunapelti

Vege-wellingtonin taikinakuoren alla kypsyy myskikurpitsa-metsäsienitäyte

Pyöräytä piirakka: 8 suolaista piirasreseptiä

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paahdettu lohifile saa pähki­nä­kuor­ru­tuksen

FABIAN BJORK

Kookostoscalla kuorrutetut omenakakkuset

Photography: Reetta Pasanen

Unikon­sie­men­kakku kruunaa iltapäiväteen

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paahdettu lohifile saa pähki­nä­kuor­ru­tuksen

FABIAN BJORK

Kookostoscalla kuorrutetut omenakakkuset

Photography: Reetta Pasanen

Unikon­sie­men­kakku kruunaa iltapäiväteen

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Kukkivat puut tuovat kevään: valitse sinulle sopivin ja onnistu kasvatuksessa

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Koti ja keittiö on uudistunut!

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Kukkivat puut tuovat kevään: valitse sinulle sopivin ja onnistu kasvatuksessa

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Koti ja keittiö on uudistunut!

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.