Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Piparipannacotta
noin 4,5 t . helpohko . 11,5 e
6 annosta
2 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa (korvaa halutessasi osa maidolla)
¾ dl sokeria
1 vaniljatanko
2 tl piparkakkumaustetta
Piparikastike:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1 tl piparkakkumaustetta
Tarjoiluun:
marenkeja, kuivattuja vadelmia, granaattiomenansiemeniä, piparimuruja
1. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
2. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko. Raaputa siemenet kattilaan ja lisää myös tangonpuolikkaat. Kuumenna kerma kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä. Poista vaniljatanko. Mausta seos piparkakkumausteella.
3. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Laita liivatteet kuumaan kermaseokseen ja sekoita, kunnes ne liukenevat.
4. Kaada seos kuuteen tarjoiluastiaan. Peitä kelmulla ja nosta viileään vähintään 4 tunniksi.
5. Tee kastike. Mittaa pieneen kattilaan sokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpö. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Huom. Kastike sakenee lisää jäähtyessään. Mausta piparimausteella. Anna jäähtyä.
6. Kaada laseihin kastiketta. Viimeistele marengeilla, kuivatuilla vadelmilla, granaattiomenansiemenillä ja piparimuruilla.
Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2