Teksti ja kuvausjärjestelyt Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Uunipaahdetut veriappelsiinit
15 min . hieman työläs . 4 e
4 annosta
4 veriappelsiinia
4 rkl hunajaa
Marenki:
2 kananmunan valkuaista
¾ dl sokeria
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Pese ja halkaise veriappelsiinit. Leikkaa veriappelsiinin lohkot irti kuoresta pienellä terävällä veitsellä, jätä lohkot kuoreen. Nosta veriappelsiininpuolikkaat uunivuokaan. Valuta päälle hunajaa.
3. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri valkoiseksi, kovahkoksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa.
4. Paahda veriappelsiineja uunin keskitasolla 5 minuuttia. Lusikoi päälle marenkivaahtoa. Paahda vielä grillivastuksen alla muutama minuutti, kunnes marenki on kauniin ruskea. Voit paahtaa marenkikuoren kypsäksi myös kaasupolttimella.
Ruisjauhoissa pyöritetyistä muikuista tulee rapeita, kun ne paistaa voin ja öljyn sekoituksessa. Paista myös sitruunalohkoja hetken pannulla muikkujen kanssa, niin sitruunat mehustuvat ja maustavat kalan. Dippaile sitruunaisia muikkuja valkosipulikastikkeeseen, joka sekoitetaan majoneesin sijaan täyteläisestä turkkilaisesta jogurtista.
Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.
Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2