Teksti ja kuvausjärjestelyt Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Uunipaahdetut veriappelsiinit
15 min . hieman työläs . 4 e
4 annosta
4 veriappelsiinia
4 rkl hunajaa
Marenki:
2 kananmunan valkuaista
¾ dl sokeria
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Pese ja halkaise veriappelsiinit. Leikkaa veriappelsiinin lohkot irti kuoresta pienellä terävällä veitsellä, jätä lohkot kuoreen. Nosta veriappelsiininpuolikkaat uunivuokaan. Valuta päälle hunajaa.
3. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri valkoiseksi, kovahkoksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa.
4. Paahda veriappelsiineja uunin keskitasolla 5 minuuttia. Lusikoi päälle marenkivaahtoa. Paahda vielä grillivastuksen alla muutama minuutti, kunnes marenki on kauniin ruskea. Voit paahtaa marenkikuoren kypsäksi myös kaasupolttimella.
FABIAN BJORK
Hanna Linnakko
FABIAN BJORK
Hanna Linnakko
Hanna Linnakko
Arjen luksusherkku syntyy todella vaivattomasti vartissa. Gnocchien keitinveden kiehuessa paloitellaan parsakaalit, jotka keitetään yhdessä gnocchien kanssa. Kastikkeeksi valmispestoa ja päälle parmesaania.
Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.
Photography: Reetta Pasanen
Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.
Photography: Reetta Pasanen
Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.
Photography: Reetta Pasanen
Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.
Photography: Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.