Teksti ja kuvausjärjestelyt Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Uunipaahdetut veriappelsiinit
15 min . hieman työläs . 4 e
4 annosta
4 veriappelsiinia
4 rkl hunajaa
Marenki:
2 kananmunan valkuaista
¾ dl sokeria
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Pese ja halkaise veriappelsiinit. Leikkaa veriappelsiinin lohkot irti kuoresta pienellä terävällä veitsellä, jätä lohkot kuoreen. Nosta veriappelsiininpuolikkaat uunivuokaan. Valuta päälle hunajaa.
3. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri valkoiseksi, kovahkoksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa.
4. Paahda veriappelsiineja uunin keskitasolla 5 minuuttia. Lusikoi päälle marenkivaahtoa. Paahda vielä grillivastuksen alla muutama minuutti, kunnes marenki on kauniin ruskea. Voit paahtaa marenkikuoren kypsäksi myös kaasupolttimella.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2