Artikkeli
Heviosaston bataattisose toimii loistavasti pikasämpylätaikinan nesteenä ja tekee sämpylöistä kostean meheviä ja hieman makeita. Koska sämpylät leivotaan gluteenittomista jauhoista, taikinan joukkoon sekoitetaan psylliumia, joka tekee rakenteesta vähemmän murenevaisen. Nämä pikasämpylät maistuvat ehdottomasti parhailta vastapaistettuina.

Heviosaston bataattisose toimii loistavasti pikasämpylätaikinan nesteenä ja tekee sämpylöistä kostean meheviä ja hieman makeita. Koska sämpylät leivotaan gluteenittomista jauhoista, taikinan joukkoon sekoitetaan psylliumia, joka tekee rakenteesta vähemmän murenevaisen. Nämä pikasämpylät maistuvat ehdottomasti parhailta vastapaistettuina.

Suvi Rüster kuva Mart­ti Jär­vi

Gluteenittomat pika-bataattisämpylät

Pikasämpylöitä ei tarvitse vaivata eikä nostattaa pitkään. Bataattisose antaa muhevuutta ja makua muffinipellillä paistettaviin sämpylöihin.

Pika-ba­taat­ti­säm­py­lät

40 mi­nuut­tia . help­po . 6 e

8 kpl

1 pöt­kö (500 g) val­mis­ta ba­taat­ti­so­set­ta

3 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl hu­na­jaa tai sii­rap­pia

1 rkl psyl­liu­mia

2 dl glu­tee­ni­ton­ta tum­maa jau­ho­se­os­ta

1 dl glu­tee­nit­to­mia kau­ra­hiu­ta­lei­ta

1 rkl lei­vin­jau­het­ta

¾ tl suo­laa

Pin­nal­le:

eri­lai­sia sie­me­niä tai kau­ra­hiu­ta­lei­ta

1. Kuu­men­na uu­ni 225 as­tee­seen.

2. Se­koi­ta kul­hos­sa ba­taat­ti­so­se, öl­jy, hu­na­ja ja psyl­lium­jau­he. An­na tur­vo­ta noin 10 mi­nuut­tia.

3. Li­sää jouk­koon jau­ho­se­os, kau­ra­hiu­ta­leet, lei­vin­jau­he ja suo­la. Se­koi­ta ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

4. Leik­kaa lei­vin­pa­pe­ris­ta so­pi­van ko­koi­set pa­lat muf­fi­ni­pel­lin ko­loi­hin. Jaa tai­ki­na ta­sai­ses­ti kah­dek­saan ko­loon. Ta­soi­ta pin­ta. Voi­te­le ke­vy­es­ti ve­del­lä ja ri­pot­te­le pääl­le sie­me­niä tai kau­ra­hiu­ta­lei­ta.

5. Pais­ta säm­py­löi­tä uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes ne ovat kau­niin rus­kei­ta ja tun­tu­vat poh­jas­ta na­pa­koil­ta.

Heviosaston bataattisose toimii loistavasti pikasämpylätaikinan nesteenä ja tekee sämpylöistä kostean meheviä ja hieman makeita. Koska sämpylät leivotaan gluteenittomista jauhoista, taikinan joukkoon sekoitetaan psylliumia, joka tekee rakenteesta vähemmän murenevaisen. Nämä pikasämpylät maistuvat ehdottomasti parhailta vastapaistettuina.

Heviosaston bataattisose toimii loistavasti pikasämpylätaikinan nesteenä ja tekee sämpylöistä kostean meheviä ja hieman makeita. Koska sämpylät leivotaan gluteenittomista jauhoista, taikinan joukkoon sekoitetaan psylliumia, joka tekee rakenteesta vähemmän murenevaisen. Nämä pikasämpylät maistuvat ehdottomasti parhailta vastapaistettuina.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ