Heviosaston bataattisose toimii loistavasti pikasämpylätaikinan nesteenä ja tekee sämpylöistä kostean meheviä ja hieman makeita. Koska sämpylät leivotaan gluteenittomista jauhoista, taikinan joukkoon sekoitetaan psylliumia, joka tekee rakenteesta vähemmän murenevaisen. Nämä pikasämpylät maistuvat ehdottomasti parhailta vastapaistettuina.
Suvi Rüster kuva Martti Järvi
Pika-bataattisämpylät
40 minuuttia . helppo . 6 e
8 kpl
1 pötkö (500 g) valmista bataattisosetta
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa tai siirappia
1 rkl psylliumia
2 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
Pinnalle:
erilaisia siemeniä tai kaurahiutaleita
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa bataattisose, öljy, hunaja ja psylliumjauhe. Anna turvota noin 10 minuuttia.
3. Lisää joukkoon jauhoseos, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoiset palat muffinipellin koloihin. Jaa taikina tasaisesti kahdeksaan koloon. Tasoita pinta. Voitele kevyesti vedellä ja ripottele päälle siemeniä tai kaurahiutaleita.
5. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja tuntuvat pohjasta napakoilta.
Heviosaston bataattisose toimii loistavasti pikasämpylätaikinan nesteenä ja tekee sämpylöistä kostean meheviä ja hieman makeita. Koska sämpylät leivotaan gluteenittomista jauhoista, taikinan joukkoon sekoitetaan psylliumia, joka tekee rakenteesta vähemmän murenevaisen. Nämä pikasämpylät maistuvat ehdottomasti parhailta vastapaistettuina.
Pasta alla Norma eli munakoisopasta tomaattikastikkeessa on kotoisin Sisiliasta. Munakoiso antaa mukavan täyteläisen maun kastikkeeseen.
Pasta alla Norma eli munakoisopasta tomaattikastikkeessa on kotoisin Sisiliasta. Munakoiso antaa mukavan täyteläisen maun kastikkeeseen.
Photography: Reetta Pasanen
Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.
Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2