Heviosaston bataattisose toimii loistavasti pikasämpylätaikinan nesteenä ja tekee sämpylöistä kostean meheviä ja hieman makeita. Koska sämpylät leivotaan gluteenittomista jauhoista, taikinan joukkoon sekoitetaan psylliumia, joka tekee rakenteesta vähemmän murenevaisen. Nämä pikasämpylät maistuvat ehdottomasti parhailta vastapaistettuina.
Suvi Rüster kuva Martti Järvi
Pika-bataattisämpylät
40 minuuttia . helppo . 6 e
8 kpl
1 pötkö (500 g) valmista bataattisosetta
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa tai siirappia
1 rkl psylliumia
2 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
Pinnalle:
erilaisia siemeniä tai kaurahiutaleita
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa bataattisose, öljy, hunaja ja psylliumjauhe. Anna turvota noin 10 minuuttia.
3. Lisää joukkoon jauhoseos, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoiset palat muffinipellin koloihin. Jaa taikina tasaisesti kahdeksaan koloon. Tasoita pinta. Voitele kevyesti vedellä ja ripottele päälle siemeniä tai kaurahiutaleita.
5. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja tuntuvat pohjasta napakoilta.
Heviosaston bataattisose toimii loistavasti pikasämpylätaikinan nesteenä ja tekee sämpylöistä kostean meheviä ja hieman makeita. Koska sämpylät leivotaan gluteenittomista jauhoista, taikinan joukkoon sekoitetaan psylliumia, joka tekee rakenteesta vähemmän murenevaisen. Nämä pikasämpylät maistuvat ehdottomasti parhailta vastapaistettuina.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2