Sanna Kekäläinen kuvat Reeta Pasanen
Cilbir eli turkkilaiset aamiaismunat
20 min . helppo . noin 12 e
4 annosta
4 dl turkkilaista jogurttia
1 pieni valkosipulinkynsi
⅓ tl suolaa
⅓ tl mustapippuria myllystä
8 kananmunaa
2 l vettä
¾ dl väkiviinaetikkaa
Harissaöljy:
1 tl harissaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
Tarjoiluun: tilliä, kurkkua, chiliviipaleita, paahdettua maalaisleipää
1. Sekoita harissa ja öljy keskenään. Laita hetkeksi sivuun.
2. Mausta jogurtti hienonnetulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Lusikoi jogurtti tarjoilulautasille.
3. Valmista uppomunat. Kuumenna vettä isossa kattilassa kiehuvaksi. Lisää etikka ja pidä vesi juuri ja juuri kiehuvana. Riko munat kuppeihin. Sekoita veteen pyörre ja kaada muna läheltä veden pintaa veteen. Anna munien kypsyä 2–3 minuuttia. (2 minuutissa keltuainen on vielä valuvaa, 3 minuutissa keltuainen on kypsempi.) Nosta reikäkauhalla vedestä talouspaperille valumaan. Valmista kaksi munaa kerrallaan.
4. Nosta jogurttien päälle uppomunat. Viimeistele harissaöljyllä. Koristele halutessasi tillillä, kurkulla ja chilillä. Tarjoa maalaisleivän kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2