Artikkeli

Re­sep­tit ja ku­vat Koti ja keit­ti­ön ar­kis­tot

Sitruuna maustaa sekä suolaiset että makeat herkut! 9 raikasta reseptiä

Kun elämä antaa sitruunoita, kokkaa. Kirpeän raikas sitruuna sopii suolaisiin ja makeisiin ruokiin alkupaloista jälkiruokiin sekä ihaniin leivonnaisiin. Kokeile!

Sit­rus-in­ki­vää­rig­raa­vat­tu sii­ka

Al­ku­pa­lak­si tar­jo­taan lime-in­ki­vää­rig­raa­vat­tua sii­kaa, yrt­ti-si­nap­pi­si­la­koi­ta ja pu­na­si­pu­li­sil­liä mauk­kai­den ruis­las­tu­jen kera. Li­men si­jaan voit käyt­tää myös sit­ruu­naa ka­lan kyp­sen­nyk­seen.

Sit­ruu­nai­nen ka­na­ta­gi­ne kyp­syy uu­nis­sa

Hel­pos­ti val­mis­tu­van ka­na­ta­gi­nen huu­maa­vat aro­mit tu­le­vat ha­ris­sas­ta ja säi­lö­tyis­tä sit­ruu­nois­ta.

Sit­ruu­na-ba­si­li­ka­ri­sot­to

Yk­sin­ker­tai­seen, raik­kaa­seen ri­sot­toon käy­te­tään sit­ruu­na kuo­ri­neen. Kos­ka sit­ruu­na hyö­dyn­ne­tään ko­ko­naan, va­lit­se luo­mu­sit­ruu­na.

Kam­pa­sim­pu­kat ja rai­kas sit­rus­sa­laat­ti

Hu­na­jal­la ka­ra­mel­li­soi­dut kam­pa­sim­pu­kat ja rai­kas sit­rus­sa­laat­ti mais­tu­vat ele­gant­ti­na al­ku­ruo­ka­na. Se­koi­ta pääl­le hie­nos­tu­nut samp­pan­ja­vi­neg­ret­ti.

Help­po sit­ruu­na­rah­ka­jää­te­lö on pir­teä pro­tei­i­ni­pom­mi

Rah­ka­jää­te­lö mais­tuu raik­kaa­na jäl­ki­ruo­ka­na tai lu­val­li­sen her­kul­li­se­na vä­li­pa­la­na. Val­mis­ta jää­te­lö etu­kä­teen ja an­na sen jäh­met­tyä pa­kas­ti­mes­sa nel­jän tun­nin ajan.

Iha­na sit­ruu­na-koo­kos­kak­ku

Ma­ke­an­kir­peä sit­ruu­na-koo­kos­kak­ku on täy­del­li­nen herk­ku juh­liin tai kah­vi­pöy­tään. Se on myös help­po val­mis­taa.

Mary Ber­ryn sit­ruu­na­ruu­dut pais­te­taan uu­ni­pel­lil­lä

Koko Bri­tan­nia lei­poo -sar­jan ihas­tut­ta­va tuo­ma­ri Mary Ber­ry tie­tää, mi­ten pie­neen pa­laan saa mah­tu­maan pal­jon ma­kua. Hä­nen me­he­vis­sä kak­ku­ruu­duis­saan on sit­ruu­naa sekä tai­ki­nas­sa et­tä kuor­ru­tuk­ses­sa.

Il­ta­päi­vä­teen klas­si­kot: sit­ruu­nas­kons­sit ja mus­tik­ka-kar­de­mum­ma­hil­lo­ke

Me­he­vät skons­sit ovat par­haim­mil­laan vas­ta­pais­tet­tui­na. Nii­den kans­sa tar­jo­taan mar­jai­saa hil­lo­ket­ta ja doub­le cream -vaah­toa. Sit­ruu­na an­taa skons­seil­le iha­nan raik­kaan maun.

Le­mon curd-va­del­ma­täy­te­kak­ku on näyt­tä­vä ja rai­kas

Raik­kaan sit­ruk­si­nen ja va­del­mai­nen täy­te­kak­ku on näyt­tä­vä tar­jot­ta­va, kun kuor­ru­tat sen ita­li­a­lai­sel­la ma­ren­gil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ