Artikkeli

FABIAN BJORK

Suvi Rüster

Hunajalla karamellisoidut kampasimpukat ja raikas sitrussalaatti

Hunajalla karamellisoidut kampasimpukat ja raikas sitrussalaatti maistuvat eleganttina alkuruokana. Sekoita päälle hienostunut samppan­ja­vi­neg­retti.

Ka­ra­mel­li­soi­dut kam­pa­sim­pu­kat ja sit­rus­sa­laat­ti

20 min • help­po • 20 e

4 an­nos­ta

300 g kam­pa­sim­pu­koi­ta

2 rkl voi­ta

2 rkl hu­na­jaa

¾ tl suo­laa

Sit­rus­sa­laat­ti:

2 ap­pel­sii­nia

2 man­da­rii­nia

1 gra­naat­ti­o­me­na

1 dl pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä

1 ra­sia (70 g) mi­ni­ver­so­sa­laat­tia

Samp­pan­ja­vi­neg­ret­ti:

3 rkl öl­jyä

2 rkl samp­pan­ja­vii­nie­tik­kaa

1 rkl hu­na­jaa

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

ri­paus suo­laa

1. Ota kam­pa­sim­pu­kat pak­kauk­ses­taan ja an­na su­laa huo­neen­läm­mös­sä noin tun­ti, kun­nes sim­pu­kat ovat su­la­neet. Pyy­hi kam­pa­sim­pu­koi­den pin­ta kui­vak­si ta­lous­pa­pe­ril­la.

2. Leik­kaa ap­pel­sii­ni ja man­da­rii­nit kuo­ret­to­mik­si ja kal­vot­to­mik­si, kuu­ti­oi he­del­mä­li­ha ja pois­ta mah­dol­li­set sie­me­net. Leik­kaa gra­naat­ti­o­me­na loh­koik­si ja ir­rot­te­le sie­me­net. Rou­hi pis­taa­si­päh­ki­nät.

3. Se­koi­ta samp­pan­ja­vi­neg­re­tin ai­nek­set la­sis­sa.

4. Le­vi­tä an­nos­lau­ta­sil­le mi­ni­ver­so­sa­laat­tia, ap­pel­sii­ni- ja man­da­rii­ni­kuu­ti­oi­ta ja gra­naat­ti­o­me­naa.

5. Pais­ta kam­pa­sim­pu­koi­ta vois­sa pan­nul­la mi­nuut­ti mo­lem­min puo­lin. Li­sää hu­na­ja ja suo­la. Kään­te­le kam­pa­sim­pu­koi­ta pan­nul­la vie­lä pari mi­nuut­tia.

6. Nos­ta kam­pa­sim­pu­koi­ta an­nos­lau­ta­sil­le. Pirs­kot­te­le pääl­le samp­pan­ja­vii­nie­tik­kaa. Li­sää pääl­le pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä. Tar­joi­le al­ku­ruo­ka­na.

FABIAN BJORK