FABIAN BJORK
Suvi Rüster
Karamellisoidut kampasimpukat ja sitrussalaatti
20 min • helppo • 20 e
4 annosta
300 g kampasimpukoita
2 rkl voita
2 rkl hunajaa
¾ tl suolaa
Sitrussalaatti:
2 appelsiinia
2 mandariinia
1 granaattiomena
1 dl pistaasipähkinöitä
1 rasia (70 g) miniversosalaattia
Samppanjavinegretti:
3 rkl öljyä
2 rkl samppanjaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
1. Ota kampasimpukat pakkauksestaan ja anna sulaa huoneenlämmössä noin tunti, kunnes simpukat ovat sulaneet. Pyyhi kampasimpukoiden pinta kuivaksi talouspaperilla.
2. Leikkaa appelsiini ja mandariinit kuorettomiksi ja kalvottomiksi, kuutioi hedelmäliha ja poista mahdolliset siemenet. Leikkaa granaattiomena lohkoiksi ja irrottele siemenet. Rouhi pistaasipähkinät.
3. Sekoita samppanjavinegretin ainekset lasissa.
4. Levitä annoslautasille miniversosalaattia, appelsiini- ja mandariinikuutioita ja granaattiomenaa.
5. Paista kampasimpukoita voissa pannulla minuutti molemmin puolin. Lisää hunaja ja suola. Kääntele kampasimpukoita pannulla vielä pari minuuttia.
6. Nosta kampasimpukoita annoslautasille. Pirskottele päälle samppanjaviinietikkaa. Lisää päälle pistaasipähkinöitä. Tarjoile alkuruokana.
FABIAN BJORK
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2