Koti ja keittiö 1-2/2011 KUVA REETTA PASANEN
4 annosta
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä tai kuivaa vermuttia
6 dl kasvislientä
1/2 luomusitruuna
3 rkl kuohukermaa
3 rkl hienonnettua basilikaa
25 g parmesaanijuustoa
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää risottoriisi ja kuumenna seosta hetki koko ajan sekoittaen.
2. Lisää valkoviini tai vermutti ja anna sen imeytyä riisiin.
3. Pilko sitruuna pieniksi paloiksi kuorineen. Sekoita sitruunapalat risottoon.
4. Lisää kasvislientä vähissä erissä, niin että neste imeytyy riisiin. Riisi on sopivan kypsää, kun se tuntuu maistettaessa pureskeltavan napakalta. Pehmennä risottoa lorauksella kermaa.
5. Mausta risotto hienonnetulla basilikalla ja parmesaanilastuilla.
Valmistusaika: noin 25 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2