Sitruuna-kookoskakku kruunaa juhlapöydän kevään juhlissa.
Fabian Björk
Suvi Rüster
Sitruuna-kookosjuustokakku
(15 annosta)
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 keltuaista
2 dl kookosjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2 sitruunaa (1 dl mehua + kuoret raastettuina)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
3 rkl maissitärkkelysjauhoja
50 g sulatettua voita
Pinnalle:
3 rkl kookoslastuja
syötäviä kukkia
tomusokeria
Näin valmistat situuna-kookoskakun:
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuainen. Sekoita kookosjauhot ja vehnäjauhot keskenään ja lisää rasvavaahtoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
2. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunojen väliin, kiristä vuoan reunat kiinni. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
3. Pese sitruunat huolellisesti, raasta kuoret ja purista mehut. Sekoita kananmunat, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste, sokeri ja maissitärkkelysjauhot kulhossa tasaiseksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
4. Kaada täyte pohjan päälle. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla 35 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
5. Siivilöi kakun päälle tomusokeria. Koristele syötävillä kukilla ja kookoslastuilla. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä. Kakku säilyy jääkaapissa viisi päivää.
Makeankirpeä sitruuna-kookoskakku vie ajatukset pariisilaiseen kahvilaan. Kookos-jauhot voi halutessaan korvata mantelijauheella. Kakku maistuu parhaalta seuraavana päivänä.
Fabian Björk
Aika ja hinta
Valmistusaika: 60 min
Vaikeustaso: helppo
Hinta: 10 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2