Opas
Resepti
Sitruuna-kookoskakku kruunaa juhlapöydän kevään juhlissa.

Sitruuna-kookoskakku kruunaa juhlapöydän kevään juhlissa.

Fabian Björk

Suvi Rüster 

Ihana sitruuna-kookoskakku

Makeankirpeä sitruuna-kookoskakku on täydellinen herkku pääsiäispöytään tai kevään muihin juhliin. Se on myös helppo valmistaa.

Sit­ruu­na-koo­kos­juus­to­kak­ku

(15 an­nos­ta)

150 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 dl so­ke­ria

2 kel­tu­ais­ta

2 dl koo­kos­jau­ho­ja

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

Täy­te:

2 sit­ruu­naa (1 dl me­hua + kuo­ret raas­tet­tui­na)

4 ka­nan­mu­naa

2 dl so­ke­ria

3 rkl mais­si­tärk­ke­lys­jau­ho­ja

50 g su­la­tet­tua voi­ta

Pin­nal­le:

3 rkl koo­kos­las­tu­ja

syö­tä­viä kuk­kia

to­mu­so­ke­ria

Näin val­mis­tat si­tuu­na-koo­kos­ka­kun:

1. Vat­kaa ras­va ja so­ke­ri vaa­le­ak­si vaah­dok­si. Li­sää jouk­koon kel­tu­ai­nen. Se­koi­ta koo­kos­jau­hot ja veh­nä­jau­hot kes­ke­nään ja li­sää ras­va­vaah­toon. Se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

2. Ase­ta lei­vin­pa­pe­ri ir­to­poh­ja­vuo­an (Ø 22 cm) poh­jan ja reu­no­jen vä­liin, ki­ris­tä vuo­an reu­nat kiin­ni. Pai­ne­le tai­ki­na vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le. Esi­kyp­sen­nä poh­jaa 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 10 mi­nuut­tia.

3. Pese sit­ruu­nat huo­lel­li­ses­ti, raas­ta kuo­ret ja pu­ris­ta me­hut. Se­koi­ta ka­nan­mu­nat, sit­ruu­na­me­hu ja sit­ruu­nan­kuo­ri­raas­te, so­ke­ri ja mais­si­tärk­ke­lys­jau­hot kul­hos­sa ta­sai­sek­si. Li­sää su­la­tet­tu voi ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si.

4. Kaa­da täy­te poh­jan pääl­le. Alen­na uu­nin läm­pö 175 as­tee­seen. Kyp­sen­nä kak­kua uu­nin kes­ki­ta­sol­la 35 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si.

5. Sii­vi­löi ka­kun pääl­le to­mu­so­ke­ria. Ko­ris­te­le syö­tä­vil­lä ku­kil­la ja koo­kos­las­tuil­la. Par­haim­mil­laan kak­ku on seu­raa­va­na päi­vä­nä. Kak­ku säi­lyy jää­kaa­pis­sa vii­si päi­vää.

Makeankirpeä  sitruuna-kookoskakku vie ajatukset pariisilaiseen kahvilaan. Kookos-jauhot voi halutessaan korvata mantelijauheella. Kakku maistuu parhaalta seuraavana päivänä.

Makeankirpeä sitruuna-kookoskakku vie ajatukset pariisilaiseen kahvilaan. Kookos-jauhot voi halutessaan korvata mantelijauheella. Kakku maistuu parhaalta seuraavana päivänä.

Fabian Björk

Ai­ka ja hin­ta

Val­mis­tu­sai­ka: 60 min

Vai­keus­ta­so: help­po

Hin­ta: 10 e

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ