Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.
Martti Järvi
Suvi Rüster
Sitruunainen kanatagine
1 h . helppo . 16 e
4 annosta
600 g broilerin paistileikettä
2 päärynää
1 keltasipuli
3–4 valkosipulinkynttä
3 dl kanalientä
2 dl valkoviiniä
1 dl vihreitä oliiveja
½ dl oliiviöljyä
5 kokonaista säilöttyä pientä sitruunaa
3 rkl vihreää harissatahnaa
1 rkl hunajaa
½ tl suolaa
Lisäksi:
1 dl hienonnettua minttua
1. Leikkaa paistileikkeet puoliksi.
2. Kuori ja halkaise päärynät, poista siemenkodat ja leikkaa päärynät lohkoiksi. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet, leikkaa sipuli lohkoiksi ja valkosipulit viipaleiksi.
3. Mittaa pataan tai uunivuokaan kaikki taginen ainekset. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
4. Hienonna päälle reilusti tuoretta minttua. Tarjoa kuskusin, riisin tai kvinoan kanssa.
Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.
Martti Järvi
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2