RUOKA MARI HARJULA • SISUSTUS TEA HONKASALO • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 12/2013
2 nahallista siikafileetä (500 g)
2 rkl karkeaa merisuolaa
2 tl ruokosokeria
1 limetin mehu ja kuori
pieni pala inkivääriä (noin peukalonpään kokoinen)
1. Levitä pöydälle reilu pala voi- tai leivinpaperia.
2. Aseta siikafileet paperille vierekkäin nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileiden päälle suola ja sokeri.
3. Pese lime hyvin. Raasta limen kuoren vihreä osa kokonaan hienoksi raasteeksi. Halkaise lime ja purista mehut fileille. Levitä päälle raastettu limen kuori.
4. Kuori ja raasta inkivääri. Levitä inkivääriraaste fileille. Käännä fileet vastakkain, nahkapuolet ulospäin.
5. Kääri fileet paperiin ja anna graavautua jääkaapissa vähintään 6–8 tuntia tai mielellään yön yli.
6. Pyyhi mausteet pois fileiden pinnalta ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2