Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Mary Berryn sitruunaruudut

Mary Berryn sitruunaruudut

San­na Ke­kä­läi­nen

11.2.2021

Mary Berryn sitruunaruudut paistetaan uunipellillä

Koko Britannia leipoo -sarjan ihastuttava tuomari Mary Berry tietää, miten pieneen palaan saa mahtumaan paljon makua. Hänen mehevissä kakkuruuduissaan on sitruunaa sekä taikinassa että kuorrutuksessa.

Mary Ber­ryn sit­ruu­na­ruu­dut

20 min + 1,5 t . help­po . noin 11 e

noin 24 pa­laa

Poh­ja:

225 g kyl­mää voi­ta

225 g (noin 2 ¾ dl) so­ke­ria

275 g (noin 4 ¼ dl ) veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

4 isoa ka­nan­mu­naa

2 rkl mai­toa

2 rkl le­mon cur­dia

2 (luo­mu)sit­ruu­nan kuo­ri raas­tet­tu­na

Kuor­ru­tus:

250 g (noin 4 ¼ dl) to­mu­so­ke­ria sii­vi­löi­ty­nä

3–4 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 (luo­mu)sit­ruu­nan kuo­ri­raas­te

1. Lai­ta lei­vin­pa­pe­ri uu­ni­vuo­kaan tai pel­lil­le, joka on kool­taan noin 22 x 32 cm. Läm­mi­tä uu­ni 175 as­tee­seen.

2. Mit­taa kaik­ki poh­jan ai­neet kul­hoon. Vat­kaa säh­kö­vat­kai­mel­la noin 2 mi­nuut­tia tai kun­nes tai­ki­na on ta­sais­ta. Kaa­da vuo­kaan. Ta­soi­ta pin­ta.

3. Pais­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la 30–35 mi­nuut­tia tai kun­nes kak­ku on kyp­sä. An­na jääh­tyä ko­ko­naan.

4. Tee kuor­ru­tus. Mit­taa sii­vi­löi­ty to­mu­so­ke­ri kul­hoon. Li­sää sit­ruu­na­me­hua vä­hän ker­ral­laan, kun­nes seos on jä­mä­kän juok­se­vaa. Kaa­da ka­kul­le. Ko­ris­te­le raas­te­tul­la sit­ruu­nan­kuo­rel­la.

Mary Berryn sitruunaruudut

Mary Berryn sitruunaruudut

Lue Myös

Paras suppi­lo­vah­ve­ro­re­septi x 6

Ihana sitruuna-juustopiiras on kevätkauden herkku

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 5 herkullista ohjetta

Paras suppi­lo­vah­ve­ro­re­septi x 6

Ihana sitruuna-juustopiiras on kevätkauden herkku

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 5 herkullista ohjetta

Sitruuna maustaa sekä suolaiset että makeat herkut! 9 raikasta reseptiä

Hanna Linnakko

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

Hanna Linnakko

Yksi taikina, neljä erilaista leipää

Mehevän toffee-kookoskakun salaisuus on sieni­kak­ku­poh­jassa

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Ricottagnocchit eli gnudit saavat sitruunaisen kermakastikkeen ja pinaattia höysteekseen

Mehevän toffee-kookoskakun salaisuus on sieni­kak­ku­poh­jassa

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Ricottagnocchit eli gnudit saavat sitruunaisen kermakastikkeen ja pinaattia höysteekseen

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2