Reseptit Koti ja keittiön arkisto, kuvat Arto Vuohelainen, Kirsi-Marja Savola, Martti Järvi, Reetta Pasanen ja Fabian Björk
Kesäkurpitsa-parmesaanipiiras
Maukas piiras sopii niin arkeen kuin juhlaan. Parmesanjuusto maustaa miedon kesäkurpitsan ja pinjansiemenet tuovat mukavaa purutuntumaa.
Pienet sienipiirakat rypytetään käsin pieniksi ja maukkaiksi galettepiiraiksi.
Juustoinen maa-artisokkapiiras
Täyteläinen maa-artisokka ja voimakkaan makuinen juusto muodostavat tässä piirakassa täydellisen liiton. Piirakka on parhaimmillaan, kun annat sen tekeytyä pari tuntia uunista ottamisen jälkeen.
Kokeile iki-ihanan feta-pinaattipiiraan sijaan vaihteeksi kreikkalaista parsakaalipiirakkaa. Suloiset broccoliinit ovat täyteläisen piiraan kaunistus.
Kesäkurpitsa-juustoquiche
Miedon makuinen kesäkurpitsa ja luonteikas vuohenjuusto ovat mainio pari piirakassa. Tarjoa maukas piiras raikkaan salaatin kera.
Vuohenputken maussa on aavistus pähkinäisyyttä sekä porkkanaa ja selleriä. Siitä syntyy mainio piirakka. Vuohenputken lehti haarautuu kolmeen osaan. Kerää vain nuoria ja hieman jopa nuppuisia lehtiä. Vuohenputkea voi nauttia kypsentämättömänä tai kuten tuoretta pinaattia.
Pinaatti-fetapiiras eli Spanakopita
Pinaatti-fetapiiras kääritään perinteisesti ilmavan lehtevään filotaikinaan, mutta piiraaseen sopii myös filoa helppokäyttöisempi lehtitaikina.
Tatti-sipuligalette ja karpaloviinietikka
Valmiista ruis-perunataikinasta valmistuu nopeasti ihana piirakka iltapalaksi. Valuta valmiin galetten päälle täyteläistä balsamiviinietikkakastiketta, sillä se kruunaa maun.
Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.
Photography: Reetta Pasanen
Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.
Photography: Reetta Pasanen
Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.
Martti Järvi
Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.
Photography: Reetta Pasanen
Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.
Photography: Reetta Pasanen
Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.
Martti Järvi
Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.
Martti Järvi
Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.
Martti Järvi
Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.
Martti Järvi
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.
Martti Järvi
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.