Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Re­sep­tit Koti ja keit­ti­ön ar­kis­to, ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen, Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la, Mart­ti Jär­vi, Reet­ta Pa­sa­nen ja Fa­bi­an Björk

6.4.2022

Pyöräytä piirakka: 8 suolaista piirasreseptiä

Piirakka on mainio tarjottava niin juhlissa kuin arjessa. Tarjoa suolainen piirakka salaatin kanssa lounaana tai tuhtina iltapalana. Kokeile leipoa pieniä galetteja, täytteeksi vuohenputkea tai pohjaksi lehtevää filotaikinaa. Mikä näistä piirak­ka­re­sep­teistä maistuisi parhaiten?

Ke­sä­kur­pit­sa-par­me­saa­ni­pii­ras

Mau­kas pii­ras so­pii niin ar­keen kuin juh­laan. Par­me­san­juus­to maus­taa mie­don ke­sä­kur­pit­san ja pin­jan­sie­me­net tuo­vat mu­ka­vaa pu­ru­tun­tu­maa.

Sie­ni­ga­let­tet

Pie­net sie­ni­pii­ra­kat ry­py­te­tään kä­sin pie­nik­si ja mauk­kaik­si ga­let­te­pii­raik­si.

Juus­toi­nen maa-ar­ti­sok­ka­pii­ras

Täy­te­läi­nen maa-ar­ti­sok­ka ja voi­mak­kaan ma­kui­nen juus­to muo­dos­ta­vat täs­sä pii­ra­kas­sa täy­del­li­sen lii­ton. Pii­rak­ka on par­haim­mil­laan, kun an­nat sen te­key­tyä pari tun­tia uu­nis­ta ot­ta­mi­sen jäl­keen.

Feta-par­sa­kaa­li­pii­ras

Ko­kei­le iki-iha­nan feta-pi­naat­ti­pii­raan si­jaan vaih­teek­si kreik­ka­lais­ta par­sa­kaa­li­pii­rak­kaa. Su­loi­set broc­co­lii­nit ovat täy­te­läi­sen pii­raan kau­nis­tus.

Ke­sä­kur­pit­sa-juus­to­quic­he

Mie­don ma­kui­nen ke­sä­kur­pit­sa ja luon­tei­kas vuo­hen­juus­to ovat mai­nio pari pii­ra­kas­sa. Tar­joa mau­kas pii­ras raik­kaan sa­laa­tin kera.

Vuo­hen­put­ki­pii­rak­ka

Vuo­hen­put­ken maus­sa on aa­vis­tus päh­ki­näi­syyt­tä sekä pork­ka­naa ja sel­le­riä. Sii­tä syn­tyy mai­nio pii­rak­ka. Vuo­hen­put­ken leh­ti haa­rau­tuu kol­meen osaan. Ke­rää vain nuo­ria ja hie­man jopa nup­pui­sia leh­tiä. Vuo­hen­put­kea voi naut­tia kyp­sen­tä­mät­tö­mä­nä tai ku­ten tuo­ret­ta pi­naat­tia.

Pi­naat­ti-fe­ta­pii­ras eli Spa­na­ko­pi­ta

Pi­naat­ti-fe­ta­pii­ras kää­ri­tään pe­rin­tei­ses­ti il­ma­van leh­te­vään fi­lo­tai­ki­naan, mut­ta pii­raa­seen so­pii myös fi­loa help­po­käyt­töi­sem­pi leh­ti­tai­ki­na.

Tat­ti-si­pu­li­ga­let­te ja kar­pa­lo­vii­nie­tik­ka

Val­miis­ta ruis-pe­ru­na­tai­ki­nas­ta val­mis­tuu no­pe­as­ti iha­na pii­rak­ka il­ta­pa­lak­si. Va­lu­ta val­miin ga­let­ten pääl­le täy­te­läis­tä bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka­kas­ti­ket­ta, sil­lä se kruu­naa maun.

Lue Myös

Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.

Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.

Photography: Reetta Pasanen

Perunainen tarte tatin on ruokaisa pannupiiras

Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.

Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.

Photography: Reetta Pasanen

Raikas vihreä perunasalaatti käy kaikenlaisen grillattavan seuraksi

Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.

Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.

Martti Järvi

Mausteinen hot pot raakamakkarasta

Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.

Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.

Photography: Reetta Pasanen

Perunainen tarte tatin on ruokaisa pannupiiras

Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.

Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.

Photography: Reetta Pasanen

Raikas vihreä perunasalaatti käy kaikenlaisen grillattavan seuraksi

Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.

Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.

Martti Järvi

Mausteinen hot pot raakamakkarasta

Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.

Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.

Martti Järvi

Kreikkalainen jätti­kat­ka­ra­pupata muhii tomaatin ja valkosipulin kanssa uunissa

Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.

Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.

Martti Järvi

Sitruunainen kanatagine kypsyy uunissa

Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.

Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.

Voi-bataattipata on intialaisen butter chickenin kasvisversio

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Tee ihanan helppoa ja gluteenitonta nyhtöpullaa

Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.

Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.

Martti Järvi

Raparperi-mantelipaistos saa rapean taikinakuoren ja ripauksen calvadosta mausteeksi

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Tee ihanan helppoa ja gluteenitonta nyhtöpullaa

Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.

Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.

Martti Järvi

Raparperi-mantelipaistos saa rapean taikinakuoren ja ripauksen calvadosta mausteeksi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Pyöräytä piirakka: 8 suolaista piirasreseptiä

Ruokakirjailija Tara Junker opettaa arvostamaan kotimaisia kasviksia

60-luvun rivitalossa on jälkiä Japanista

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Värejä & vehreyttä 50-luvun asunnossa

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 5 herkullista ohjetta

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Pyöräytä piirakka: 8 suolaista piirasreseptiä

Ruokakirjailija Tara Junker opettaa arvostamaan kotimaisia kasviksia

60-luvun rivitalossa on jälkiä Japanista

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Värejä & vehreyttä 50-luvun asunnossa

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 5 herkullista ohjetta

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.