Reseptit Koti ja keittiön arkisto, kuvat Arto Vuohelainen, Kirsi-Marja Savola, Martti Järvi, Reetta Pasanen ja Fabian Björk
Kesäkurpitsa-parmesaanipiiras
Maukas piiras sopii niin arkeen kuin juhlaan. Parmesanjuusto maustaa miedon kesäkurpitsan ja pinjansiemenet tuovat mukavaa purutuntumaa.
Pienet sienipiirakat rypytetään käsin pieniksi ja maukkaiksi galettepiiraiksi.
Juustoinen maa-artisokkapiiras
Täyteläinen maa-artisokka ja voimakkaan makuinen juusto muodostavat tässä piirakassa täydellisen liiton. Piirakka on parhaimmillaan, kun annat sen tekeytyä pari tuntia uunista ottamisen jälkeen.
Kokeile iki-ihanan feta-pinaattipiiraan sijaan vaihteeksi kreikkalaista parsakaalipiirakkaa. Suloiset broccoliinit ovat täyteläisen piiraan kaunistus.
Kesäkurpitsa-juustoquiche
Miedon makuinen kesäkurpitsa ja luonteikas vuohenjuusto ovat mainio pari piirakassa. Tarjoa maukas piiras raikkaan salaatin kera.
Vuohenputken maussa on aavistus pähkinäisyyttä sekä porkkanaa ja selleriä. Siitä syntyy mainio piirakka. Vuohenputken lehti haarautuu kolmeen osaan. Kerää vain nuoria ja hieman jopa nuppuisia lehtiä. Vuohenputkea voi nauttia kypsentämättömänä tai kuten tuoretta pinaattia.
Pinaatti-fetapiiras eli Spanakopita
Pinaatti-fetapiiras kääritään perinteisesti ilmavan lehtevään filotaikinaan, mutta piiraaseen sopii myös filoa helppokäyttöisempi lehtitaikina.
Tatti-sipuligalette ja karpaloviinietikka
Valmiista ruis-perunataikinasta valmistuu nopeasti ihana piirakka iltapalaksi. Valuta valmiin galetten päälle täyteläistä balsamiviinietikkakastiketta, sillä se kruunaa maun.
Photography: Reetta Pasanen
Leivo tämä kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasoittuvat. Halutessasi voit paistaa taikinasta muffineita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja kuorruttaa muffinit kinuskikermalla.
Photography: Reetta Pasanen
Photography: Reetta Pasanen
Leivo tämä kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasoittuvat. Halutessasi voit paistaa taikinasta muffineita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja kuorruttaa muffinit kinuskikermalla.
Photography: Reetta Pasanen
FABIAN BJORK
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
Leivo kesän kahvipöytään mehevä yllätys. Raasta kesäkurpitsa brownietaikinaan ja paista maistuviksi ruuduiksi.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2