Artikkeli

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

Kesäkurpitsa-juustoquiche on maukas piiras

Miedon makuinen kesäkurpitsa ja luonteikas vuohenjuusto ovat mainio pari piirakassa. Tarjoa piiras salaatin kera.

Ke­sä­kur­pit­sa-juus­to­quic­he

20 min + 1 t . hel­poh­ko . 10,5 0 e

8–10 pa­laa

Poh­ja:

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

75 g kyl­mää voi­ta

1 kel­tu­ai­nen

noin 1 rkl kyl­mää vet­tä

Täy­te:

300 g ke­sä­kur­pit­saa

100 g vuo­hen­juus­toa

150 g mau­kas­ta juus­toa raas­tet­tu­na, esi­mer­kik­si vin­ta­gec­hed­da­ria

3 ka­nan­mu­naa

3 dl kuo­hu­ker­maa

1 rkl sit­ruu­nan kuo­ri­raas­tet­ta

1 tl suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

1. Tee poh­ja. Nypi jau­hot ja voi mu­ru­mai­sek­si se­ok­sek­si. Li­sää kel­tu­ai­nen ja vesi ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Kää­ri tai­ki­na kel­muun. Lai­ta jää­kaap­piin 15 mi­nuu­tik­si.

2. Kuu­men­na uu­ni 200 as­tee­seen. Pai­ne­le tai­ki­na jau­ho­te­tuin kä­sin pii­rak­ka- tai ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le. Esi­pais­ta poh­jaa uu­nis­sa 10 mi­nuut­tia.

3. Vii­pa­loi ke­sä­kur­pit­sa. Mu­rus­te­le vuo­hen­juus­to ja raas­ta kova juus­to kul­hoon. Se­koi­ta ka­nan­mu­nat ja ker­ma juus­to­raas­tee­seen. Maus­ta sit­ruu­nan­kuo­rel­la, suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Kaa­da seos esi­pais­te­tul­le pii­ras­poh­jal­le. Aset­te­le ke­sä­kur­pit­sa­vii­pa­leet pin­nal­le. Ri­pot­te­le pääl­le par­me­saa­nia.

4. Pais­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia. Jos pii­ras tum­muu lii­kaa, lai­ta pääl­le fo­lio.

5. An­na quic­hen jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si. Tar­joa sa­laa­tin kans­sa.

Photography: Reetta Pasanen

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ