Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Kesäkurpitsa-juustoquiche
20 min + 1 t . helpohko . 10,5 0 e
8–10 palaa
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
75 g kylmää voita
1 keltuainen
noin 1 rkl kylmää vettä
Täyte:
300 g kesäkurpitsaa
100 g vuohenjuustoa
150 g maukasta juustoa raastettuna, esimerkiksi vintagecheddaria
3 kananmunaa
3 dl kuohukermaa
1 rkl sitruunan kuoriraastetta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1 dl raastettua parmesaania
1. Tee pohja. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
3. Viipaloi kesäkurpitsa. Murustele vuohenjuusto ja raasta kova juusto kulhoon. Sekoita kananmunat ja kerma juustoraasteeseen. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla. Kaada seos esipaistetulle piiraspohjalle. Asettele kesäkurpitsaviipaleet pinnalle. Ripottele päälle parmesaania.
4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jos piiras tummuu liikaa, laita päälle folio.
5. Anna quichen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tarjoa salaatin kanssa.
Photography: Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2