Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 6–7/2010 KUVA AR­TO VUO­HE­LAI­NEN

Kesäkurpitsa-parmesaanipiiras

Maukas piiras arkeen ja juhlaan.

1 pii­ras­vuo­al­li­nen

Poh­ja:

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

50 par­me­saa­ni­juus­toa

raas­tet­tu­na

125 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

3 rkl mai­toa tai ker­maa

Täy­te:

1 ke­sä­kur­pit­sa

150 g par­me­saa­ni­juus­toa

raas­tee­na

2 mu­naa

150 g rans­kan­ker­maa

200 g maus­ta­ma­ton­ta

tuo­re­juus­toa

1/2 tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl olii­vi­öl­jyä

3–4 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

3 rkl pin­jan­sie­me­niä

tuo­ret­ta tim­ja­mia

1. Se­koi­ta veh­nä­jau­hot ja par­me­saa­ni­raas­te. Nypi jouk­koon ras­va. Li­sää nes­te ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. An­na jäh­met­tyä vii­le­äs­sä.

2. Leik­kaa ke­sä­kur­pit­sa ohuik­si vii­pa­leik­si esi­mer­kik­si juus­to­höy­läl­lä. Se­koi­ta par­me­saa­ni, mu­nat, rans­kan­ker­ma ja tuo­re­juus­to.

3. Kau­li tai­ki­na voi­del­tuun pii­ras­vuo­kaan. Kaa­da pääl­le muna-juus­to­se­os. Le­vi­tä pääl­le ke­sä­kur­pit­sa­vii­pa­leet. Ri­pot­te­le pääl­le suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria ja pirs­ko­ta vie­lä olii­vi­öl­jyä ja bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa. Vii­meis­te­le pii­ras pin­jan­sie­me­nil­lä ja tim­ja­min­leh­dil­lä.

4. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia, kun­nes pii­ras on kyp­sä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ