Koti ja Keittiö 6–7/2010 KUVA ARTO VUOHELAINEN
1 piirasvuoallinen
Pohja:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
50 parmesaanijuustoa
raastettuna
125 g voita tai margariinia
3 rkl maitoa tai kermaa
Täyte:
1 kesäkurpitsa
150 g parmesaanijuustoa
raasteena
2 munaa
150 g ranskankermaa
200 g maustamatonta
tuorejuustoa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
3–4 rkl balsamiviinietikkaa
3 rkl pinjansiemeniä
tuoretta timjamia
1. Sekoita vehnäjauhot ja parmesaaniraaste. Nypi joukkoon rasva. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Anna jähmettyä viileässä.
2. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Sekoita parmesaani, munat, ranskankerma ja tuorejuusto.
3. Kauli taikina voideltuun piirasvuokaan. Kaada päälle muna-juustoseos. Levitä päälle kesäkurpitsaviipaleet. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria ja pirskota vielä oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa. Viimeistele piiras pinjansiemenillä ja timjaminlehdillä.
4. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes piiras on kypsä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2