Teksti Mari Harjula
Kuvausjärjestelyt ja tyyli Milla Kuusinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
Viinisuositukset Sari Sirén
8–10 kpl
Sienigalettet
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
125 g voita
3/4 dl maustamatonta jogurttia
3/4 dl vettä
Sienitäyte:
1 l metsäsieniä (esim. kantarellia, tatteja ja suppilovahveroita) tai viljeltyjä sieniä (esim. herkkusieniä ja siitakesieniä)
1 pieni sipuli
3–4 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
tilkka sherry- tai balsami-viinietikkaa
2–3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2–3 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
200 g vuohenjuustoa
Näin valmistat:
1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää paloiteltu voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää jogurtti ja vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä kelmulla peitettynä puoli tuntia jääkaapissa.
2. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna rasva pannulla. Lisää sienet ja sipulit ja paista, kunnes ne pehmenevät. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi.
3. Kuutioi vuohenjuusto.
4. Jaa taikina 8–10 osaan. Kauli taikinapalat pieniksi pyörylöiksi. Asettele päälle sienitäytettä ja vuohenjuustokuutioita ja käännä piirakan reunat rennosti painellen sisäänpäin. Siirrä piirakat pellille leivinpaperin päälle.
5. Paista piiraita uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kullanruskeita.
Viinisuositus: Keskitäyteläinen, marjainen ja maukkaan mausteinen Cono Sur Single Vineyard Block 21 Pinot Noir 2015, Chile, 13,90 e. Alkon verkkokaupasta.
Katso myös nämä herkulliset sienireseptit:
Juustoiset sienipiirakat
Gluteenittomat sieni-fetamuffinit
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2