fabian björk
ruokaohjeet ja tyyli Suvi Rüster kuvat Fabian Björk
Vuohenputkipiirakka
6 annosta
2 dl vehnäjauhoja
1 dl tattarijauhoja
75 g voita
1 keltuainen
2–3 rkl vettä tai kermaa
Täyte:
5 dl vuohenputkenlehtiä
3 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
½ tl suolaa
150 g vuohenjuustoa tai fetaa
rouhaisu mustapippuria
1. Mittaa vehnäjauhot, tattarijauhot ja voi monitoimikoneen kulhoon. Sekoita murumaiseksi. Lisää keltuainen ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinapalloksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 22 cm) reunoille ja pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Huuhtele vuohenputket ja hienonna veitsellä. Sekoita kulhossa kuohukerma, kananmunat ja suola.
4. Kaada kermaseos piirakkapohjan päälle. Levitä päälle vuohenputket. Viipaloi vuohenjuusto ja levitä piirakan päälle. Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Rouhaise päälle mustapippuria.
Valmistusaika: 40 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 8 euroa
Näin keräät villiyrttejä!
Villiyrtit maistuvat parhailta, kun käytät nuoria, juuri puhjenneita lehtiä. Kerää villiyrtit mahdollisimman kaukaa ajotiestä tai koirapoluilta. Huuhtaise ne lävikössä kylmällä vedellä ennen käyttöä. Kerää vain niitä villiyrttejä, jotka varmasti tunnistat.
fabian björk
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2