fabian björk
ruokaohjeet ja tyyli Suvi Rüster kuvat Fabian Björk
Vuohenputkipiirakka
6 annosta
2 dl vehnäjauhoja
1 dl tattarijauhoja
75 g voita
1 keltuainen
2–3 rkl vettä tai kermaa
Täyte:
5 dl vuohenputkenlehtiä
3 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
½ tl suolaa
150 g vuohenjuustoa tai fetaa
rouhaisu mustapippuria
1. Mittaa vehnäjauhot, tattarijauhot ja voi monitoimikoneen kulhoon. Sekoita murumaiseksi. Lisää keltuainen ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinapalloksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 22 cm) reunoille ja pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Huuhtele vuohenputket ja hienonna veitsellä. Sekoita kulhossa kuohukerma, kananmunat ja suola.
4. Kaada kermaseos piirakkapohjan päälle. Levitä päälle vuohenputket. Viipaloi vuohenjuusto ja levitä piirakan päälle. Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Rouhaise päälle mustapippuria.
Valmistusaika: 40 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 8 euroa
Näin keräät villiyrttejä!
Villiyrtit maistuvat parhailta, kun käytät nuoria, juuri puhjenneita lehtiä. Kerää villiyrtit mahdollisimman kaukaa ajotiestä tai koirapoluilta. Huuhtaise ne lävikössä kylmällä vedellä ennen käyttöä. Kerää vain niitä villiyrttejä, jotka varmasti tunnistat.
fabian björk
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
Kookoskinuski-kaurapalat
Martti Järvi
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
Kookoskinuski-kaurapalat
Martti Järvi
Photography: Reetta Pasanen
Piimä antaa naanleivän makuun ihanaa hapokkuutta, mutta sen voi halutessaan korvata perinteisemmin käytetyllä turkkilaisella jogurtilla. Naanleipä viimeistellään pinnalle sipaistulla voisulalla, jonka voi maustaa yrteillä tai valkosipulilla.
Martti Järvi
Veriappelsiini on mahtavan makuinen myös risotossa. Aavistuksen makea ja hieman kirpeä hedelmä pyöristää risoton upean makuiseksi.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.