Artikkeli

fabian björk

ruo­ka­oh­jeet ja tyy­li Suvi Rüster ku­vat Fa­bi­an Björk

Vuohenputkesta syntyy hienostunut piirakka

Vuohenputken maussa on aavistus pähkinäisyyttä sekä porkkanaa ja selleriä. Siitä syntyy mainio piirakka. Vuohenputken lehti haarautuu kolmeen osaan. Kerää vain nuoria ja hieman jopa nuppuisia lehtiä. Vuohenputkea voi nauttia kypsen­tä­mät­tömänä tai kuten tuoretta pinaattia.

Vuo­hen­put­ki­pii­rak­ka

6 an­nos­ta

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl tat­ta­ri­jau­ho­ja

75 g voi­ta

1 kel­tu­ai­nen

2–3 rkl vet­tä tai ker­maa

Täy­te:

5 dl vuo­hen­put­ken­leh­tiä

3 dl kuo­hu­ker­maa

2 ka­nan­mu­naa

½ tl suo­laa

150 g vuo­hen­juus­toa tai fe­taa

rou­hai­su mus­ta­pip­pu­ria

1. Mit­taa veh­nä­jau­hot, tat­ta­ri­jau­hot ja voi mo­ni­toi­mi­ko­neen kul­hoon. Se­koi­ta mu­ru­mai­sek­si. Li­sää kel­tu­ai­nen ja vesi. Se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­na­pal­lok­si. Pai­ne­le tai­ki­na voi­del­lun pii­rak­ka­vuo­an (Ø 22 cm) reu­noil­le ja poh­jal­le. Nos­ta jää­kaap­piin täyt­teen te­ke­mi­sen ajak­si.

2. Kuu­men­na uu­ni 200 as­tee­seen.

3. Huuh­te­le vuo­hen­put­ket ja hie­non­na veit­sel­lä. Se­koi­ta kul­hos­sa kuo­hu­ker­ma, ka­nan­mu­nat ja suo­la.

4. Kaa­da ker­ma­se­os pii­rak­ka­poh­jan pääl­le. Le­vi­tä pääl­le vuo­hen­put­ket. Vii­pa­loi vuo­hen­juus­to ja le­vi­tä pii­ra­kan pääl­le. Kyp­sen­nä uu­nin kes­ki­ta­sol­la 25–30 mi­nuut­tia, kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt. Rou­hai­se pääl­le mus­ta­pip­pu­ria.

Val­mis­tu­sai­ka: 40 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 8 eu­roa

Näin ke­räät vil­liyrt­te­jä!

Vil­liyr­tit mais­tu­vat par­hail­ta, kun käy­tät nuo­ria, juu­ri puh­jen­nei­ta leh­tiä. Ke­rää vil­liyr­tit mah­dol­li­sim­man kau­kaa ajo­ties­tä tai koi­ra­po­luil­ta. Huuh­tai­se ne lä­vi­kös­sä kyl­mäl­lä ve­del­lä en­nen käyt­töä. Ke­rää vain nii­tä vil­liyrt­te­jä, jot­ka var­mas­ti tun­nis­tat.

fabian björk

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ