Koti ja keittiö 8/2011 KATRI SCHRÖDER | KUVA REETTA PASANEN
12 annosta
1 pkt (600 g) lehtitaikinaa
Täyte:
3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
5 rkl oliiviöljyä
250 g tuoretta pinaattia
2 dl tuoreita, hienonnettuja
yrttejä, esim. persiljaa ja tilliä
1 pkt (200 g) fetajuustoa
2 munaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Voiteluun:
1 muna
1. Anna lehtitaikinalevyn sulaa pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppua kevyesti reilun kokoisessa kasarissa.
2. Hienonna pinaatinlehtiä veitsellä pienemmiksi. Lisää pinaatit kasariin. Sekoita ja anna niiden pehmentyä ja vetäytyä kasaan.
3. Nosta kasari syrjään ja anna jäähtyä. Lisää sitten yrtit, hienonnettu fetajuusto, munat ja mausteet.
4. Jaa taikinalevy kahtia. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi, ohuemmiksi levyiksi. Nosta toisen levyn päälle pinaatti-fetaseos. Nosta kaulimen avulla toinen levy päälle ja kääri reunat alle.
5. Voitele pinta vatkatulla munalla. Paista piirasta 225-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskea. Anna jäähtyä ritilän päällä.
Valmistusaika: noin 1 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2