Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2011 KAT­RI SCHRÖ­DER | KUVA REET­TA PA­SA­NEN

Pinaatti-fetapiiras Spanakopita

Pinaatti-fetapiiras kääritään perinteisesti ilmavan lehtevään filotaikinaan, mutta piiraaseen sopii myös filoa helppo­käyt­töi­sempi lehtitaikina.

12 an­nos­ta

1 pkt (600 g) leh­ti­tai­ki­naa

Täy­te:

3 si­pu­lia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

5 rkl olii­vi­öl­jyä

250 g tuo­ret­ta pi­naat­tia

2 dl tuo­rei­ta, hie­non­net­tu­ja

yrt­te­jä, esim. per­sil­jaa ja til­liä

1 pkt (200 g) fe­ta­juus­toa

2 mu­naa

ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Voi­te­luun:

1 muna

1. An­na leh­ti­tai­ki­na­le­vyn su­laa pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

2. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuul­lo­ta si­pu­li­silp­pua ke­vy­es­ti rei­lun ko­koi­ses­sa ka­sa­ris­sa.

2. Hie­non­na pi­naa­tin­leh­tiä veit­sel­lä pie­nem­mik­si. Li­sää pi­naa­tit ka­sa­riin. Se­koi­ta ja an­na nii­den peh­men­tyä ja ve­täy­tyä ka­saan.

3. Nos­ta ka­sa­ri syr­jään ja an­na jääh­tyä. Li­sää sit­ten yr­tit, hie­non­net­tu fe­ta­juus­to, mu­nat ja maus­teet.

4. Jaa tai­ki­na­le­vy kah­tia. Kau­li pa­lat suo­ra­kai­teen muo­toi­sik­si, ohu­em­mik­si le­vyik­si. Nos­ta toi­sen le­vyn pääl­le pi­naat­ti-fe­ta­se­os. Nos­ta kau­li­men avul­la toi­nen levy pääl­le ja kää­ri reu­nat al­le.

5. Voi­te­le pin­ta vat­ka­tul­la mu­nal­la. Pais­ta pii­ras­ta 225-as­tei­sen uu­nin ala­o­sas­sa noin 30 mi­nuut­tia, kun­nes se on kau­niin rus­kea. An­na jääh­tyä ri­ti­län pääl­lä.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 1 t