Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Opas
Resepti

Arto Vuohelainen

Suvi Rüster

11.10.2018

Tee ihana tatti-sipuligalette ja karpa­lo­vii­nie­tikkaa

Valmiista ruis-perunataikinasta valmistuu nopeasti ihana piirakka iltapalaksi. Valuta valmiin galetten päälle balsa­mi­vii­nie­tik­ka­kas­ti­ketta, sillä se kruunaa maun.

6 an­nos­ta

1 pkt (400 g) ruis-pe­ru­na­tai­ki­naa, Sun­nun­tai

1 pu­na­si­pu­li

200 g tat­te­ja

½ tl suo­laa

200 g rans­kan­ker­maa

175 g raas­tet­tua juus­to­raas­tet­ta, esim. gou­daa

2 rkl pin­jan­sie­me­niä

Li­säk­si:

1–2 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka­kas­ti­ket­ta

2 rkl hie­non­net­tua tim­ja­mia

1. Ota tai­ki­na pak­kauk­ses­ta pois ja an­na su­laa lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä noin 20 mi­nuut­tia. Kaa­vi­loi tai­ki­na noin puo­len sen­tin pak­sui­sek­si suo­ra­kai­teen muo­toi­sek­si poh­jak­si lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä. Liu­ta lei­vin­pa­pe­ri uu­ni­pel­lin pääl­le.

2. Kuo­ri ja vii­pa­loi pu­na­si­pu­li ohuik­si ren­kaik­si. Puh­dis­ta ta­tit ja leik­kaa pie­nik­si pa­loik­si. Kuu­men­na pin­noi­tet­tu pais­tin­pan­nu. Li­sää pan­nul­le ta­tit. Pais­ta, kun­nes ta­teis­ta ir­ron­nut nes­te on haih­tu­nut pan­nul­ta. Maus­ta sie­net suo­lal­la.

3. Le­vi­tä ruis­tai­ki­na­poh­jal­le rans­kan­ker­maa ja puo­let juus­to­raas­tees­ta. Le­vi­tä pääl­le ta­tit, si­pu­lit ja pin­jan­sie­me­net. Ri­pot­te­le pääl­le lo­put juus­to­raas­tees­ta.

4. Kyp­sen­nä pii­rak­kaa 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 25 mi­nuut­tia, kun­nes poh­ja on pais­tu­nut reu­noil­ta ra­pe­ak­si ja täy­te on kau­niin rus­kea.

5. An­na pii­ra­kan jääh­tyä het­ki. Li­sää lo­puk­si pin­nal­le bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka­kas­ti­ket­ta ja hie­non­net­tua tim­ja­mia.

Kar­pa­lo­vi­naig­ret­te

6–8 an­nos­ta

2 dl kar­pa­loi­ta

3 rkl hu­na­jaa

½ dl öl­jyä

1 rkl sit­ruu­nan­me­hua

1 rkl hie­non­net­tu­ja ros­ma­rii­nin­leh­tiä

1. Mit­taa kor­ke­aan kul­hoon kar­pa­lot, hu­na­ja, öl­jy, sit­ruu­nan­me­hu ja hie­non­net­tu ros­ma­rii­ni.

2. So­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la ta­sai­sek­si kas­tik­keek­si. Kas­ti­ke säi­lyy jää­kaa­pis­sa noin vii­kon.

Val­mis­tu­sai­ka: 10 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 17 e

Huom!

Hin­nat on las­ket­tu sil­lä pe­rus­teel­la, et­tä mar­jat ja sie­net on ke­rät­ty it­se.

Lue Myös

Grillatut muikut aasialaisittain

Grillattu kuha tarjoillaan tomaattisen salsa verden kera

FABIAN BJORK

Rennot mustikkapullat

Grillatut muikut aasialaisittain

Grillattu kuha tarjoillaan tomaattisen salsa verden kera

FABIAN BJORK

Rennot mustikkapullat

FABIAN BJORK

Mustikka-grano­la­mu­ru­paistos on helppo herkku

Kookoskinuski-kaurapalat

Kookoskinuski-kaurapalat

Martti Järvi

Pellillinen leivoksia kerralla ­- paista pähkinäiset kookoskinuski-kaurapalat!

Photography: Reetta Pasanen

Porkka­na­kak­ku­boston on mehevä pullaherkku

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Photography: Reetta Pasanen

Kesäkur­pit­sa­voh­velit ja lohitahna

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Photography: Reetta Pasanen

Kermamuhennetut perunat on ruotsalaisten kesäherkku

Mansikkainen victoria sponge sopii kesäisiin herkut­te­lu­hetkiin

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Photography: Reetta Pasanen

Kesäkur­pit­sa­voh­velit ja lohitahna

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Photography: Reetta Pasanen

Kermamuhennetut perunat on ruotsalaisten kesäherkku

Mansikkainen victoria sponge sopii kesäisiin herkut­te­lu­hetkiin

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Sisusta olohuone ulos!

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesäkoti kukkii: Ihastu ihanaan pikku­kuk­ka­kuosiin!

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Sisusta olohuone ulos!

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesäkoti kukkii: Ihastu ihanaan pikku­kuk­ka­kuosiin!

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.