Arto Vuohelainen
Suvi Rüster
6 annosta
1 pkt (400 g) ruis-perunataikinaa, Sunnuntai
1 punasipuli
200 g tatteja
½ tl suolaa
200 g ranskankermaa
175 g raastettua juustoraastetta, esim. goudaa
2 rkl pinjansiemeniä
Lisäksi:
1–2 rkl balsamiviinietikkakastiketta
2 rkl hienonnettua timjamia
1. Ota taikina pakkauksesta pois ja anna sulaa leivinpaperin päällä noin 20 minuuttia. Kaaviloi taikina noin puolen sentin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi pohjaksi leivinpaperin päällä. Liuta leivinpaperi uunipellin päälle.
2. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Puhdista tatit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu. Lisää pannulle tatit. Paista, kunnes tateista irronnut neste on haihtunut pannulta. Mausta sienet suolalla.
3. Levitä ruistaikinapohjalle ranskankermaa ja puolet juustoraasteesta. Levitä päälle tatit, sipulit ja pinjansiemenet. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.
4. Kypsennä piirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pohja on paistunut reunoilta rapeaksi ja täyte on kauniin ruskea.
5. Anna piirakan jäähtyä hetki. Lisää lopuksi pinnalle balsamiviinietikkakastiketta ja hienonnettua timjamia.
Karpalovinaigrette
6–8 annosta
2 dl karpaloita
3 rkl hunajaa
½ dl öljyä
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl hienonnettuja rosmariininlehtiä
1. Mittaa korkeaan kulhoon karpalot, hunaja, öljy, sitruunanmehu ja hienonnettu rosmariini.
2. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Kastike säilyy jääkaapissa noin viikon.
Valmistusaika: 10 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 17 e
Huom!
Hinnat on laskettu sillä perusteella, että marjat ja sienet on kerätty itse.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2