Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Suvi Rüster kuva Mart­ti Jär­vi

13.10.2021

Suklaa­ma­ren­ki­kakku kruunaa aterian tai kahvipöydän

Sisältä tahmea ja päältä rapea suklaa­ma­ren­ki­kakku on näyttävä jälkiruoka tai kahvin kanssa tarjoiltava herkku. Sekoita sulatettu suklaa rennosti marenkivaahdon joukkoon, niin kakun pinta raidoittuu paistettaessa kauniiksi. Kakku on supermakea, joten viimeistele se reippaasti mieleisilläsi tuoreilla marjoilla.

Ra­pea suk­laa­ma­ren­ki­kak­ku

40 mi­nuut­tia . mel­ko help­po . 10 e

8 an­nos­ta

150 g suk­laa­kek­se­jä (suk­laa­hip­pu- tai coo­kie­kek­si)

50 g su­la­tet­tua voi­ta

Suk­laa­ma­ren­ki:

150 g tum­maa suk­laa­ta

3 val­ku­ais­ta

3 dl so­ke­ria

Ko­ris­teek­si:

2 dl vaah­tou­tu­vaa

suk­laa­ker­maa

2 dl va­del­mia

2 rkl pa­kas­te­kui­vat­tua va­del­maa

50 g rou­hit­tua tum­maa suk­laa­ta

1. Murs­kaa kek­sit sul­jet­ta­van pus­sin si­säl­lä kau­li­mel­la pai­ne­le­mal­la. Se­koi­ta jouk­koon su­la­tet­tu voi. Vuo­raa lei­vin­pa­pe­ril­la kak­ku­vuo­ka
(Ø 20 cm), ir­to­poh­ja­vuo­ka ei ole lei­po­mi­seen pa­ras mah­dol­li­nen. Pai­ne­le kek­si­mu­ru­se­os vuo­an poh­jal­le. Nos­ta vuo­ka jää­kaap­piin täyt­teen teon ajak­si.

2. Kuu­men­na uu­ni 225-as­tee­seen. Su­la­ta tum­ma suk­laa.

3. Vat­kaa val­ku­ai­set ja so­ke­ri ko­vak­si, kiil­tä­vän­val­koi­sek­si vaah­dok­si. Kaa­da sula suk­laa val­ku­ais­vaah­don jouk­koon ja nos­te­le ke­vy­es­ti se­kai­sin. Kaa­da täy­te kek­si­poh­jan pääl­le.

4. Kyp­sen­nä uu­nin kes­ki­ta­sol­la 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes ma­ren­ki on pääl­tä hie­man tum­mu­nut. Ma­ren­ki saa jää­dä si­säl­tä kos­te­ak­si. An­na jääh­tyä. Nos­ta kak­ku lei­vin­pa­pe­rin avul­la tar­joi­lu­lau­ta­sel­le.

5. Vat­kaa suk­laa­ker­ma vaah­dok­si. Nos­te­le suk­laa­ker­ma­vaah­toa ka­kun pääl­le. Ko­ris­te­le kak­ku va­del­mil­la, pa­kas­te­kui­va­tul­la va­del­ma­rou­heel­la ja rou­hi­tul­la tum­mal­la suk­laal­la.

Lue Myös

Raikkaat sitruunaruudut

Fabian Björk

Mansikka-moscato on jäätelö aikuiseen makuun

Fabian Björk

Raikas mansikkakakku syntyy helposti

Raikkaat sitruunaruudut

Fabian Björk

Mansikka-moscato on jäätelö aikuiseen makuun

Fabian Björk

Raikas mansikkakakku syntyy helposti

Kolmen raaka-aineen sitruunarahkajäätelö saa olla huoneenlämmössä vartin verran ennen tarjoilua, niin maut ovat lempeästi sovussa ja hileinen rakenne pehmenee.

Kolmen raaka-aineen sitruunarahkajäätelö saa olla huoneenlämmössä vartin verran ennen tarjoilua, niin maut ovat lempeästi sovussa ja hileinen rakenne pehmenee.

Martti Järvi

Helppo sitruu­na­rah­ka­jäätelö on pirteä proteiinipommi

Mansikkainen victoria sponge sopii kesäisiin herkut­te­lu­hetkiin

Voit sekoittaa mokkarahkapuuron illalla jääkaappiin valmiiksi, niin chiansiemenet turpoavat ja tukevoittavat rakenteen.

Voit sekoittaa mokkarahkapuuron illalla jääkaappiin valmiiksi, niin chiansiemenet turpoavat ja tukevoittavat rakenteen.

Kahvilla maustettu mokkarahkabowl on aamupuuron luksusversio

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Photography: Reetta Pasanen

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Reetta Pasanen

Graavaa kesäinen lohi snapsilla ja tarjoa hovimes­ta­rin­kas­tikkeen kera

Fabian Björk

Ruokaisa maalais­pe­ru­na­sa­laatti on täydellistä kesäruokaa

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Photography: Reetta Pasanen

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Reetta Pasanen

Graavaa kesäinen lohi snapsilla ja tarjoa hovimes­ta­rin­kas­tikkeen kera

Fabian Björk

Ruokaisa maalais­pe­ru­na­sa­laatti on täydellistä kesäruokaa

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2