Suvi Rüster kuva Martti Järvi
Rapea suklaamarenkikakku
40 minuuttia . melko helppo . 10 e
8 annosta
150 g suklaakeksejä (suklaahippu- tai cookiekeksi)
50 g sulatettua voita
Suklaamarenki:
150 g tummaa suklaata
3 valkuaista
3 dl sokeria
Koristeeksi:
2 dl vaahtoutuvaa
suklaakermaa
2 dl vadelmia
2 rkl pakastekuivattua vadelmaa
50 g rouhittua tummaa suklaata
1. Murskaa keksit suljettavan pussin sisällä kaulimella painelemalla. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa leivinpaperilla kakkuvuoka
(Ø 20 cm), irtopohjavuoka ei ole leipomiseen paras mahdollinen. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
2. Kuumenna uuni 225-asteeseen. Sulata tumma suklaa.
3. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi, kiiltävänvalkoiseksi vaahdoksi. Kaada sula suklaa valkuaisvaahdon joukkoon ja nostele kevyesti sekaisin. Kaada täyte keksipohjan päälle.
4. Kypsennä uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes marenki on päältä hieman tummunut. Marenki saa jäädä sisältä kosteaksi. Anna jäähtyä. Nosta kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle.
5. Vatkaa suklaakerma vaahdoksi. Nostele suklaakermavaahtoa kakun päälle. Koristele kakku vadelmilla, pakastekuivatulla vadelmarouheella ja rouhitulla tummalla suklaalla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2