Artikkeli

Suvi Rüster kuva Mart­ti Jär­vi

Suklaa­ma­ren­ki­kakku kruunaa aterian tai kahvipöydän

Sisältä tahmea ja päältä rapea suklaa­ma­ren­ki­kakku on näyttävä jälkiruoka tai kahvin kanssa tarjoiltava herkku. Sekoita sulatettu suklaa rennosti marenkivaahdon joukkoon, niin kakun pinta raidoittuu paistettaessa kauniiksi. Kakku on supermakea, joten viimeistele se reippaasti mieleisilläsi tuoreilla marjoilla.

Ra­pea suk­laa­ma­ren­ki­kak­ku

40 mi­nuut­tia . mel­ko help­po . 10 e

8 an­nos­ta

150 g suk­laa­kek­se­jä (suk­laa­hip­pu- tai coo­kie­kek­si)

50 g su­la­tet­tua voi­ta

Suk­laa­ma­ren­ki:

150 g tum­maa suk­laa­ta

3 val­ku­ais­ta

3 dl so­ke­ria

Ko­ris­teek­si:

2 dl vaah­tou­tu­vaa

suk­laa­ker­maa

2 dl va­del­mia

2 rkl pa­kas­te­kui­vat­tua va­del­maa

50 g rou­hit­tua tum­maa suk­laa­ta

1. Murs­kaa kek­sit sul­jet­ta­van pus­sin si­säl­lä kau­li­mel­la pai­ne­le­mal­la. Se­koi­ta jouk­koon su­la­tet­tu voi. Vuo­raa lei­vin­pa­pe­ril­la kak­ku­vuo­ka
(Ø 20 cm), ir­to­poh­ja­vuo­ka ei ole lei­po­mi­seen pa­ras mah­dol­li­nen. Pai­ne­le kek­si­mu­ru­se­os vuo­an poh­jal­le. Nos­ta vuo­ka jää­kaap­piin täyt­teen teon ajak­si.

2. Kuu­men­na uu­ni 225-as­tee­seen. Su­la­ta tum­ma suk­laa.

3. Vat­kaa val­ku­ai­set ja so­ke­ri ko­vak­si, kiil­tä­vän­val­koi­sek­si vaah­dok­si. Kaa­da sula suk­laa val­ku­ais­vaah­don jouk­koon ja nos­te­le ke­vy­es­ti se­kai­sin. Kaa­da täy­te kek­si­poh­jan pääl­le.

4. Kyp­sen­nä uu­nin kes­ki­ta­sol­la 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes ma­ren­ki on pääl­tä hie­man tum­mu­nut. Ma­ren­ki saa jää­dä si­säl­tä kos­te­ak­si. An­na jääh­tyä. Nos­ta kak­ku lei­vin­pa­pe­rin avul­la tar­joi­lu­lau­ta­sel­le.

5. Vat­kaa suk­laa­ker­ma vaah­dok­si. Nos­te­le suk­laa­ker­ma­vaah­toa ka­kun pääl­le. Ko­ris­te­le kak­ku va­del­mil­la, pa­kas­te­kui­va­tul­la va­del­ma­rou­heel­la ja rou­hi­tul­la tum­mal­la suk­laal­la.