Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.

Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.

Martti Järvi

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

22.9.2021

Omena­ruu­su­pii­ra­kassa maistuu mantelimassa

Omenaviipaleet asettuvat kauniiksi ruusuiksi piirakan pinnalle, kun niitä kuumentaa hetken mikrossa.

Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.

Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.

Martti Järvi

Ome­na­ruu­su­pii­rak­ka

45 min . help­po . 8 e

6–8 an­nos­ta

150 g man­te­li­mas­saa

75 g voi­ta

¾ dl so­ke­ria

1 ka­nan­mu­na

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

4 pien­tä ome­naa

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 tl ka­ne­lia

¼ tl mus­kot­ti­päh­ki­nää

1 dl ki­nus­ki­kas­ti­ket­ta

Va­nil­ja­rah­ka­vaah­to:

1 dl vaah­tou­tu­vaa va­nil­ja­kas­ti­ket­ta

1 dl mai­to­rah­kaa

1. Pa­loit­te­le man­te­li­mas­sa ja huo­neen­läm­pöi­nen voi kul­hoon. Li­sää so­ke­ri. Vat­kaa säh­kö­vat­kai­mel­la ta­sai­sek­si. Li­sää ka­nan­mu­na. Vat­kaa se­kai­sin. Li­sää jau­hot ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Pai­ne­le tai­ki­na pii­rak­ka­vuo­kaan.

2. Pese ome­nat ja pois­ta sie­men­ko­dat. Leik­kaa ome­nat puo­lik­si ja edel­leen ohuik­si loh­koik­si. Pu­ris­ta loh­koil­le tilk­ka sit­ruu­na­me­hua. Peh­men­nä ome­na­loh­ko­ja mik­ros­sa täy­del­lä te­hol­la 1–2 mi­nuut­tia. Riit­tää, et­tä ome­na­loh­kot hie­man not­kis­tu­vat peh­meik­si. Aset­te­le ome­na­loh­kot pii­rak­ka­poh­jan pääl­le ruu­suik­si. Ri­pot­te­le pääl­le ka­ne­lia ja mus­kot­ti­päh­ki­nää. Va­lu­ta pääl­le vie­lä puo­let ki­nus­ki­kas­tik­kees­ta.

3. Kyp­sen­nä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia, kun­nes pii­ra­kan reu­nat ovat kau­niin rus­ke­at. Va­lu­ta val­miin ome­na­pii­ra­kan pääl­le lo­put ki­nus­ki­kas­tik­kees­ta.

4. Vaah­do­ta va­nil­ja­kas­ti­ke kuoh­ke­ak­si. Se­koi­ta jouk­koon mai­to­rah­ka ja vat­kaa ta­sai­sek­si vaah­dok­si.

5. Tar­joi­le pii­ra­kan kans­sa rah­ka­vaah­toa tai va­nil­ja­jää­te­löä.

Lue Myös

Ripaus piparkakkumaustetta antaa suklaiselle kahvijuomalle sopivasti mausteisuutta. Tuhti kahvi sopii hyvin jälkiruoaksi.

Ripaus piparkakkumaustetta antaa suklaiselle kahvijuomalle sopivasti mausteisuutta. Tuhti kahvi sopii hyvin jälkiruoaksi.

Herkullinen piparkakku-suklaalatte

FABIAN BJORK

Seesamiahvenet ja lämmin linssi-ruusu­kaa­li­sa­laatti ovat oiva makupari

FABIAN BJORK

Vihreä curry-sinisim­puk­ka­keitto tuo terveiset thai-keittiöstä

Ripaus piparkakkumaustetta antaa suklaiselle kahvijuomalle sopivasti mausteisuutta. Tuhti kahvi sopii hyvin jälkiruoaksi.

Ripaus piparkakkumaustetta antaa suklaiselle kahvijuomalle sopivasti mausteisuutta. Tuhti kahvi sopii hyvin jälkiruoaksi.

Herkullinen piparkakku-suklaalatte

FABIAN BJORK

Seesamiahvenet ja lämmin linssi-ruusu­kaa­li­sa­laatti ovat oiva makupari

FABIAN BJORK

Vihreä curry-sinisim­puk­ka­keitto tuo terveiset thai-keittiöstä

Arto Vuohelainen

4 hieman hienostuneempaa lisäkettä

Sisilialaiset rakastavat munakoisoja. Pasta alla Norman eli tomaattisen munakoisopastan lisäksi yksi tunnetuimmista ruoista on parmigiana di melanzane. Siinä munakoisot kypsyvät kaikessa rauhassa uunin lämmössä muhkean makuiseksi vuokaruoaksi.

Sisilialaiset rakastavat munakoisoja. Pasta alla Norman eli tomaattisen munakoisopastan lisäksi yksi tunnetuimmista ruoista on parmigiana di melanzane. Siinä munakoisot kypsyvät kaikessa rauhassa uunin lämmössä muhkean makuiseksi vuokaruoaksi.

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

FABIAN BJORK

Herkullinen siemen-pähkinäleipä paistuu helposti uunipellillä

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Photography: Reetta Pasanen

Paista herkullinen lohipizza grillissä

Hanna Linnakko

Siiderinen karitsapata

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Photography: Reetta Pasanen

Paista herkullinen lohipizza grillissä

Hanna Linnakko

Siiderinen karitsapata

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2