Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.
Martti Järvi
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.
Martti Järvi
Omenaruusupiirakka
45 min . helppo . 8 e
6–8 annosta
150 g mantelimassaa
75 g voita
¾ dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
4 pientä omenaa
2 rkl sitruunamehua
1 tl kanelia
¼ tl muskottipähkinää
1 dl kinuskikastiketta
Vaniljarahkavaahto:
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl maitorahkaa
1. Paloittele mantelimassa ja huoneenlämpöinen voi kulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää kananmuna. Vatkaa sekaisin. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan.
2. Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat puoliksi ja edelleen ohuiksi lohkoiksi. Purista lohkoille tilkka sitruunamehua. Pehmennä omenalohkoja mikrossa täydellä teholla 1–2 minuuttia. Riittää, että omenalohkot hieman notkistuvat pehmeiksi. Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle ruusuiksi. Ripottele päälle kanelia ja muskottipähkinää. Valuta päälle vielä puolet kinuskikastikkeesta.
3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat kauniin ruskeat. Valuta valmiin omenapiirakan päälle loput kinuskikastikkeesta.
4. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi. Sekoita joukkoon maitorahka ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi.
5. Tarjoile piirakan kanssa rahkavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Photography: Reetta Pasanen
Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.
Reetta Pasanen
Photography: Reetta Pasanen
Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.
Reetta Pasanen
Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.
Reetta Pasanen
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2