Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.

Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.

Martti Järvi

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

22.9.2021

Omena­ruu­su­pii­ra­kassa maistuu mantelimassa

Omenaviipaleet asettuvat kauniiksi ruusuiksi piirakan pinnalle, kun niitä kuumentaa hetken mikrossa.

Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.

Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.

Martti Järvi

Ome­na­ruu­su­pii­rak­ka

45 min . help­po . 8 e

6–8 an­nos­ta

150 g man­te­li­mas­saa

75 g voi­ta

¾ dl so­ke­ria

1 ka­nan­mu­na

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

4 pien­tä ome­naa

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 tl ka­ne­lia

¼ tl mus­kot­ti­päh­ki­nää

1 dl ki­nus­ki­kas­ti­ket­ta

Va­nil­ja­rah­ka­vaah­to:

1 dl vaah­tou­tu­vaa va­nil­ja­kas­ti­ket­ta

1 dl mai­to­rah­kaa

1. Pa­loit­te­le man­te­li­mas­sa ja huo­neen­läm­pöi­nen voi kul­hoon. Li­sää so­ke­ri. Vat­kaa säh­kö­vat­kai­mel­la ta­sai­sek­si. Li­sää ka­nan­mu­na. Vat­kaa se­kai­sin. Li­sää jau­hot ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Pai­ne­le tai­ki­na pii­rak­ka­vuo­kaan.

2. Pese ome­nat ja pois­ta sie­men­ko­dat. Leik­kaa ome­nat puo­lik­si ja edel­leen ohuik­si loh­koik­si. Pu­ris­ta loh­koil­le tilk­ka sit­ruu­na­me­hua. Peh­men­nä ome­na­loh­ko­ja mik­ros­sa täy­del­lä te­hol­la 1–2 mi­nuut­tia. Riit­tää, et­tä ome­na­loh­kot hie­man not­kis­tu­vat peh­meik­si. Aset­te­le ome­na­loh­kot pii­rak­ka­poh­jan pääl­le ruu­suik­si. Ri­pot­te­le pääl­le ka­ne­lia ja mus­kot­ti­päh­ki­nää. Va­lu­ta pääl­le vie­lä puo­let ki­nus­ki­kas­tik­kees­ta.

3. Kyp­sen­nä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia, kun­nes pii­ra­kan reu­nat ovat kau­niin rus­ke­at. Va­lu­ta val­miin ome­na­pii­ra­kan pääl­le lo­put ki­nus­ki­kas­tik­kees­ta.

4. Vaah­do­ta va­nil­ja­kas­ti­ke kuoh­ke­ak­si. Se­koi­ta jouk­koon mai­to­rah­ka ja vat­kaa ta­sai­sek­si vaah­dok­si.

5. Tar­joi­le pii­ra­kan kans­sa rah­ka­vaah­toa tai va­nil­ja­jää­te­löä.

Lue Myös

Rapea savulohikranssi syntyy valmiista voitaikinasta

Photography: Reetta Pasanen

Spritzer mansikoista ja mintusta

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Reetta Pasanen

Italialaisen jouluaterian pääruoka on viikunapossu

Rapea savulohikranssi syntyy valmiista voitaikinasta

Photography: Reetta Pasanen

Spritzer mansikoista ja mintusta

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Reetta Pasanen

Italialaisen jouluaterian pääruoka on viikunapossu

Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.

Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.

Reetta Pasanen

Gorgonzola-saksan­päh­ki­nä­pasta on talvinen alku- tai väliruoka

Maukkaat rikkaruohot: tee ihania herkkuja villiyrteistä

Sitruunainen hollan­dai­se­kastike ahvenfileille

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2