Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Sticky chicken eli aasialainen tahmakana
2 t 30 min . helpohko . noin 15 e
4 annosta
600 g broilerin sisäfileetä tai viipaloitua rintafileetä
Marinadi ja kastike:
3 valkosipulinkynttä
5 cm:n pala inkivääriä
2 dl vastapuristettua veriappelsiinimehua (noin 3 veriappelsiinia)
1 dl soijakastiketta (mielellään vähäsuolaista)
1 dl fariinisokeria
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
½ tl kuivattua chiliä myllystä
½ dl vettä
Tarjoiluun:
keitettyä riisiä, kevätsipulia, korianteria, seesaminsiemeniä, kuoretonta veriappelsiinia ohuina viipaleina
1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Raasta inkivääri. Sekoita ne muiden marinadin ainesten kanssa.
2. Ota ⅔ seoksesta erikseen ja sekoita broilereiden kanssa. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 2 tunniksi. Säästä ⅓ marinadista kastiketta varten.
3. Nosta marinoidut broilerit leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää.
4. Laita ⅓ marinadista kattilaan. Kiehauta seos ja anna porista noin 5 minuuttia, kunnes kastike paksuuntuu hieman.
5. Yhdistä kastike ja kypsä broileri. Tarjoa riisin, hienonnetun kevätsipulin, korianterin, seesaminsiementen ja veriappelsiiniviipaleiden kanssa.
FABIAN BJORK
Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.
Reetta Pasanen
FABIAN BJORK
Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.
Reetta Pasanen
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.
Martti Järvi
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.
Martti Järvi
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.