Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Sticky chicken eli aasialainen tahmakana
2 t 30 min . helpohko . noin 15 e
4 annosta
600 g broilerin sisäfileetä tai viipaloitua rintafileetä
Marinadi ja kastike:
3 valkosipulinkynttä
5 cm:n pala inkivääriä
2 dl vastapuristettua veriappelsiinimehua (noin 3 veriappelsiinia)
1 dl soijakastiketta (mielellään vähäsuolaista)
1 dl fariinisokeria
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
½ tl kuivattua chiliä myllystä
½ dl vettä
Tarjoiluun:
keitettyä riisiä, kevätsipulia, korianteria, seesaminsiemeniä, kuoretonta veriappelsiinia ohuina viipaleina
1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Raasta inkivääri. Sekoita ne muiden marinadin ainesten kanssa.
2. Ota ⅔ seoksesta erikseen ja sekoita broilereiden kanssa. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 2 tunniksi. Säästä ⅓ marinadista kastiketta varten.
3. Nosta marinoidut broilerit leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää.
4. Laita ⅓ marinadista kattilaan. Kiehauta seos ja anna porista noin 5 minuuttia, kunnes kastike paksuuntuu hieman.
5. Yhdistä kastike ja kypsä broileri. Tarjoa riisin, hienonnetun kevätsipulin, korianterin, seesaminsiementen ja veriappelsiiniviipaleiden kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2