Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

8.2.2022

Sticky chicken eli aasialainen tahmakana on mausteinen uuniherkku

Mausta broileri appelsiinin ja sokerin avustuksella ihanaksi viikon­lop­pu­a­te­riaksi.

Stic­ky chic­ken eli aa­si­a­lai­nen tah­ma­ka­na

2 t 30 min . hel­poh­ko . noin 15 e

4 an­nos­ta

600 g broi­le­rin si­sä­fi­lee­tä tai vii­pa­loi­tua rin­ta­fi­lee­tä

Ma­ri­na­di ja kas­ti­ke:

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

5 cm:n pala in­ki­vää­riä

2 dl vas­ta­pu­ris­tet­tua ve­ri­ap­pel­sii­ni­me­hua (noin 3 ve­ri­ap­pel­sii­nia)

1 dl soi­ja­kas­ti­ket­ta (mie­lel­lään vä­hä­suo­lais­ta)

1 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 rkl rii­si­vii­nie­tik­kaa

2 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

½ tl kui­vat­tua chi­liä myl­lys­tä

½ dl vet­tä

Tar­joi­luun:

kei­tet­tyä rii­siä, ke­vät­si­pu­lia, ko­ri­an­te­ria, see­sa­min­sie­me­niä, kuo­re­ton­ta ve­ri­ap­pel­sii­nia ohui­na vii­pa­lei­na

1. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lit. Raas­ta in­ki­vää­ri. Se­koi­ta ne mui­den ma­ri­na­din ai­nes­ten kans­sa.

2. Ota ⅔ se­ok­ses­ta erik­seen ja se­koi­ta broi­le­rei­den kans­sa. Nos­ta jää­kaap­piin maus­tu­maan vä­hin­tään 2 tun­nik­si. Sääs­tä ⅓ ma­ri­na­dis­ta kas­ti­ket­ta var­ten.

3. Nos­ta ma­ri­noi­dut broi­le­rit lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­tet­tyyn uu­ni­vuo­kaan. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15 mi­nuut­tia tai kun­nes broi­le­ri on kyp­sää.

4. Lai­ta ⅓ ma­ri­na­dis­ta kat­ti­laan. Kie­hau­ta seos ja an­na po­ris­ta noin 5 mi­nuut­tia, kun­nes kas­ti­ke pak­suun­tuu hie­man.

5. Yh­dis­tä kas­ti­ke ja kyp­sä broi­le­ri. Tar­joa rii­sin, hie­non­ne­tun ke­vät­si­pu­lin, ko­ri­an­te­rin, see­sa­min­sie­men­ten ja ve­ri­ap­pel­sii­ni­vii­pa­lei­den kans­sa.

Lue Myös

Paras suppi­lo­vah­ve­ro­re­septi x 6

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 5 herkullista ohjetta

Sitruuna maustaa sekä suolaiset että makeat herkut! 9 raikasta reseptiä

Paras suppi­lo­vah­ve­ro­re­septi x 6

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 5 herkullista ohjetta

Sitruuna maustaa sekä suolaiset että makeat herkut! 9 raikasta reseptiä

Hanna Linnakko

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

Hanna Linnakko

Yksi taikina, neljä erilaista leipää

Raikkaat sitruunaruudut

Mehevän toffee-kookoskakun salaisuus on sieni­kak­ku­poh­jassa

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Ricottagnocchit eli gnudit saavat sitruunaisen kermakastikkeen ja pinaattia höysteekseen

Mehevän toffee-kookoskakun salaisuus on sieni­kak­ku­poh­jassa

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Ricottagnocchit eli gnudit saavat sitruunaisen kermakastikkeen ja pinaattia höysteekseen

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2