Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
Viola Minerva Virtamo
Punajuuri-shrub
valmistelu 2 pv + 15 min valmistus . helppo . 6 e ilman alkoholia
3–5 annosta
Shrub:
3 keskikokoista punajuurta
2 dl vaahterasiirappia
2 dl omenaviinietikkaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
Lisäksi:
bourbon-viskiä
sitruunaa tai limeä
jäitä
1. Kuori punajuuret ja viipaloi. Laita kannelliseen purkkiin vaahterasiirapin kanssa. Sulje kansi ja ravista kunnolla. Laita purkki jääkaappiin noin 24 tunniksi.
2. Lisää purkkiin etikat, ravista ja pidä jääkaapissa vielä toiset 24 tuntia.
3. Siivilöi shrub purkkiin. Sekoita ⅓ viskiä, ⅔ punajuuri-shrubia ja sitruunan- tai limenmehua cocktail-shakerissa. Kaada jäiden päälle laseihin ja nauti heti.
Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
FABIAN BJORK
Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.
FABIAN BJORK
Hanna Linnakko
Kirsi-Marja Savola
Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.
FABIAN BJORK
Photography: Reetta Pasanen
Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.
FABIAN BJORK
Photography: Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.