Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.

Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.

Teks­ti ja kuva Vi­o­la Mi­ner­va Vir­ta­mo

4.12.2021

Naurista kakkuun - mehevä maustekakku kuorrutetaan kahvikreemillä

Arkisina pidetyt suomalaiset juurekset ansaitsevat ehdottomasti paikan juhlapöydässä. Kokeile rohkeasti hienostunutta nauris­täy­te­kakkua.

Maus­tei­nen nau­ris­kak­ku kah­vi­kuor­rut­teel­la

45 min + 45 min . mel­ko help­po . 10 e

noin 10 an­nos­ta

150 g voi­ta

5 dl eri­kois­veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl ruo­ka­soo­daa

½ tl suo­laa

2 tl ka­ne­lia

1 tl jau­het­tua in­ki­vää­riä

½ rkl kar­de­mum­maa

4 ka­nan­mu­naa

1 ¼ dl turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

2,5 dl so­ke­ria

1 ¾ dl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 tl va­nil­jau­u­tet­ta

4 dl hie­nok­si raas­tet­tua nau­ris­ta

Kuor­ru­te:

1 dl mai­toa

1 rkl pi­ka­kah­vi­jau­het­ta (esp­res­so)

225 g voi­ta huo­neen­läm­pöi­se­nä

2 tl kar­de­mum­maa

1 tl va­nil­jau­u­tet­ta

2 dl to­mu­so­ke­ria

Ko­ris­te­luun:

tim­ja­mi­nok­sia

has­sel- tai pe­kaa­ni­päh­ki­nöi­tä

1. Kuu­men­na uu­ni 175-as­tei­sek­si. Vuo­raa kak­ku­vuo­ka (Ø 20–22 cm) lei­vin­pa­pe­ril­la tai voi­te­le ja jau­ho­ta vuo­ka.

2. Su­la­ta voi kat­ti­las­sa ja siir­rä si­vuun jääh­ty­mään.

3. Se­koi­ta pie­nes­sä kul­hos­sa jau­hot, lei­vin­jau­he, ruo­ka­soo­da, suo­la, ka­ne­li, in­ki­vää­ri ja kar­de­mum­ma.

4. Se­koi­ta isos­sa kul­hos­sa vat­kai­mel­la jääh­ty­nyt voi­su­la, ka­nan­mu­nat, so­ke­rit, va­nil­jau­u­te ja jo­gurt­ti. Li­sää kui­vat ai­nek­set ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

5. Li­sää lo­puk­si tai­ki­naan hie­nok­si raas­te­tut nau­riit ja se­koi­ta. Kaa­da tai­ki­na vuo­kaan ja pais­ta uu­nis­sa noin 45 mi­nuu­tin ajan, kun­nes kak­ku on kyp­sä. Ku­moa kak­ku vuo­as­ta ja an­na jääh­tyä.

6. Val­mis­ta kuor­ru­te. Kuu­men­na mai­to kat­ti­las­sa ja se­koi­ta pi­ka­kah­vi­jau­he se­kaan. Siir­rä si­vuun jääh­ty­mään.

7. Vat­kaa voi, kar­de­mum­ma ja va­nil­jau­u­te ta­sai­sek­si. Li­sää jouk­koon to­mu­so­ke­ri ja se­koi­ta. Li­sää jääh­ty­nyt mai­to­kah­vi hil­jal­leen se­ok­seen koko ajan vat­ka­ten.

8. Hal­kai­se kak­ku­poh­ja kah­dek­si ker­rok­sek­si. Ase­ta poh­jim­mai­nen ker­ros tar­joi­lu­va­dil­le. Le­vi­tä pääl­le noin puo­let kuor­rut­tees­ta ja nos­ta toi­nen ker­ros pääl­le. Kuor­ru­ta ka­kun si­vut ja pääl­li­nen lo­pul­la kuor­rut­teel­la. Ko­ris­te­le kak­ku ha­lu­a­mal­la­si ta­val­la, esi­mer­kik­si tim­ja­mi­nok­sil­la ja päh­ki­nöil­lä.

Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.

Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.

Lue Myös

Fabian Björk

Taivaallisen ihana valkosuklainen tiramisu

Savusärki-näkkäritapas maistuu kesän juhlapöydässä

fabian björk

Koivunlehdillä maustettu graavilohi

Fabian Björk

Taivaallisen ihana valkosuklainen tiramisu

Savusärki-näkkäritapas maistuu kesän juhlapöydässä

fabian björk

Koivunlehdillä maustettu graavilohi

fabian björk

Ihanan voikukkapeston aika on nyt!

Mansikkainen piimäjuustokakku on raikas kesäherkku

Omenamehusta ja tyrnitäysmehusta valmistat hienon makuisen vispipuuron. Vispipuuron päälle annostellaan trendikkään smoothiekulhon tapaan rahkaa, kookoslastuja ja marjoja.

Omenamehusta ja tyrnitäysmehusta valmistat hienon makuisen vispipuuron. Vispipuuron päälle annostellaan trendikkään smoothiekulhon tapaan rahkaa, kookoslastuja ja marjoja.

Virtaa välipaloista: tuhti smoothie, pehmeä vispipuuro, chiansiemen-suklaakeksit ja pinaat­ti­mu­na­kas­toast

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Photography: Reetta Pasanen

Paista herkullinen lohipizza grillissä

Hanna Linnakko

Siiderinen karitsapata

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Photography: Reetta Pasanen

Paista herkullinen lohipizza grillissä

Hanna Linnakko

Siiderinen karitsapata

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2