Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.
Teksti ja kuva Viola Minerva Virtamo
Mausteinen nauriskakku kahvikuorrutteella
45 min + 45 min . melko helppo . 10 e
noin 10 annosta
150 g voita
5 dl erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
2 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
½ rkl kardemummaa
4 kananmunaa
1 ¼ dl turkkilaista jogurttia
2,5 dl sokeria
1 ¾ dl fariinisokeria
2 tl vaniljauutetta
4 dl hienoksi raastettua naurista
Kuorrute:
1 dl maitoa
1 rkl pikakahvijauhetta (espresso)
225 g voita huoneenlämpöisenä
2 tl kardemummaa
1 tl vaniljauutetta
2 dl tomusokeria
Koristeluun:
timjaminoksia
hassel- tai pekaanipähkinöitä
1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vuoraa kakkuvuoka (Ø 20–22 cm) leivinpaperilla tai voitele ja jauhota vuoka.
2. Sulata voi kattilassa ja siirrä sivuun jäähtymään.
3. Sekoita pienessä kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola, kaneli, inkivääri ja kardemumma.
4. Sekoita isossa kulhossa vatkaimella jäähtynyt voisula, kananmunat, sokerit, vaniljauute ja jogurtti. Lisää kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi.
5. Lisää lopuksi taikinaan hienoksi raastetut nauriit ja sekoita. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 45 minuutin ajan, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä.
6. Valmista kuorrute. Kuumenna maito kattilassa ja sekoita pikakahvijauhe sekaan. Siirrä sivuun jäähtymään.
7. Vatkaa voi, kardemumma ja vaniljauute tasaiseksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita. Lisää jäähtynyt maitokahvi hiljalleen seokseen koko ajan vatkaten.
8. Halkaise kakkupohja kahdeksi kerrokseksi. Aseta pohjimmainen kerros tarjoiluvadille. Levitä päälle noin puolet kuorrutteesta ja nosta toinen kerros päälle. Kuorruta kakun sivut ja päällinen lopulla kuorrutteella. Koristele kakku haluamallasi tavalla, esimerkiksi timjaminoksilla ja pähkinöillä.
Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2