Artikkeli
Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.

Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.

Teks­ti ja kuva Vi­o­la Mi­ner­va Vir­ta­mo

Naurista kakkuun - mehevä maustekakku kuorrutetaan kahvikreemillä

Arkisina pidetyt suomalaiset juurekset ansaitsevat ehdottomasti paikan juhlapöydässä. Kokeile rohkeasti hienostunutta nauris­täy­te­kakkua.

Maus­tei­nen nau­ris­kak­ku kah­vi­kuor­rut­teel­la

45 min + 45 min . mel­ko help­po . 10 e

noin 10 an­nos­ta

150 g voi­ta

5 dl eri­kois­veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl ruo­ka­soo­daa

½ tl suo­laa

2 tl ka­ne­lia

1 tl jau­het­tua in­ki­vää­riä

½ rkl kar­de­mum­maa

4 ka­nan­mu­naa

1 ¼ dl turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

2,5 dl so­ke­ria

1 ¾ dl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 tl va­nil­jau­u­tet­ta

4 dl hie­nok­si raas­tet­tua nau­ris­ta

Kuor­ru­te:

1 dl mai­toa

1 rkl pi­ka­kah­vi­jau­het­ta (esp­res­so)

225 g voi­ta huo­neen­läm­pöi­se­nä

2 tl kar­de­mum­maa

1 tl va­nil­jau­u­tet­ta

2 dl to­mu­so­ke­ria

Ko­ris­te­luun:

tim­ja­mi­nok­sia

has­sel- tai pe­kaa­ni­päh­ki­nöi­tä

1. Kuu­men­na uu­ni 175-as­tei­sek­si. Vuo­raa kak­ku­vuo­ka (Ø 20–22 cm) lei­vin­pa­pe­ril­la tai voi­te­le ja jau­ho­ta vuo­ka.

2. Su­la­ta voi kat­ti­las­sa ja siir­rä si­vuun jääh­ty­mään.

3. Se­koi­ta pie­nes­sä kul­hos­sa jau­hot, lei­vin­jau­he, ruo­ka­soo­da, suo­la, ka­ne­li, in­ki­vää­ri ja kar­de­mum­ma.

4. Se­koi­ta isos­sa kul­hos­sa vat­kai­mel­la jääh­ty­nyt voi­su­la, ka­nan­mu­nat, so­ke­rit, va­nil­jau­u­te ja jo­gurt­ti. Li­sää kui­vat ai­nek­set ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

5. Li­sää lo­puk­si tai­ki­naan hie­nok­si raas­te­tut nau­riit ja se­koi­ta. Kaa­da tai­ki­na vuo­kaan ja pais­ta uu­nis­sa noin 45 mi­nuu­tin ajan, kun­nes kak­ku on kyp­sä. Ku­moa kak­ku vuo­as­ta ja an­na jääh­tyä.

6. Val­mis­ta kuor­ru­te. Kuu­men­na mai­to kat­ti­las­sa ja se­koi­ta pi­ka­kah­vi­jau­he se­kaan. Siir­rä si­vuun jääh­ty­mään.

7. Vat­kaa voi, kar­de­mum­ma ja va­nil­jau­u­te ta­sai­sek­si. Li­sää jouk­koon to­mu­so­ke­ri ja se­koi­ta. Li­sää jääh­ty­nyt mai­to­kah­vi hil­jal­leen se­ok­seen koko ajan vat­ka­ten.

8. Hal­kai­se kak­ku­poh­ja kah­dek­si ker­rok­sek­si. Ase­ta poh­jim­mai­nen ker­ros tar­joi­lu­va­dil­le. Le­vi­tä pääl­le noin puo­let kuor­rut­tees­ta ja nos­ta toi­nen ker­ros pääl­le. Kuor­ru­ta ka­kun si­vut ja pääl­li­nen lo­pul­la kuor­rut­teel­la. Ko­ris­te­le kak­ku ha­lu­a­mal­la­si ta­val­la, esi­mer­kik­si tim­ja­mi­nok­sil­la ja päh­ki­nöil­lä.

Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.

Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ