Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Ruusukaali-pekonisalaatti
20 min . helppo . 13 e
4 pikkuannosta
8 viipaletta pekonia
300 g ruusukaalia
1 päärynä tai omena
150 g sinihomejuustoa
4 rkl rouhittua pistaasia tai muuta pähkinää
Kastike:
1 rkl omenaviinietikkaa
2 tl kokojyväsinappia
1 rkl vaahterasiirappia
⅓ tl suolaa
⅓ tl mustapippuria myllystä
3 rkl oliiviöljyä
1. Tee kastike. Yhdistä etikka, sinappi, siirappi, suola ja pippuri. Sekoita öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
2. Paista kuutioitu pekoni kypsäksi pannulla. Nosta talouspaperille valumaan.
3. Leikkaa ruusukaalit ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai veitsellä. Kuori omena tai päärynä halutessasi. Kuutioi tai viipaloi hedelmä. Murustele juusto.
4. Kokoa annokset. Laita ruusukaalit lautasille. Nosta päälle pekonia, päärynää, juustoa ja pähkinöitä. Viimeistele kastikkeella.
Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.
Martti Järvi
Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.
Martti Järvi
Arto Vuohelainen
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2