Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Ruusukaali-pekonisalaatti
20 min . helppo . 13 e
4 pikkuannosta
8 viipaletta pekonia
300 g ruusukaalia
1 päärynä tai omena
150 g sinihomejuustoa
4 rkl rouhittua pistaasia tai muuta pähkinää
Kastike:
1 rkl omenaviinietikkaa
2 tl kokojyväsinappia
1 rkl vaahterasiirappia
⅓ tl suolaa
⅓ tl mustapippuria myllystä
3 rkl oliiviöljyä
1. Tee kastike. Yhdistä etikka, sinappi, siirappi, suola ja pippuri. Sekoita öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
2. Paista kuutioitu pekoni kypsäksi pannulla. Nosta talouspaperille valumaan.
3. Leikkaa ruusukaalit ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai veitsellä. Kuori omena tai päärynä halutessasi. Kuutioi tai viipaloi hedelmä. Murustele juusto.
4. Kokoa annokset. Laita ruusukaalit lautasille. Nosta päälle pekonia, päärynää, juustoa ja pähkinöitä. Viimeistele kastikkeella.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2