Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

Ruusukaalista syntyy mehevä salaatti

Yhdistä ihanaan salaattiin ruusukaalia, päärynää, sinihomejuustoa, pekonia ja pistaaseja. Herkullinen yhdistelmä!

Ruu­su­kaa­li-pe­ko­ni­sa­laat­ti

20 min . help­po . 13 e

4 pik­ku­an­nos­ta

8 vii­pa­let­ta pe­ko­nia

300 g ruu­su­kaa­lia

1 pää­ry­nä tai ome­na

150 g si­ni­ho­me­juus­toa

4 rkl rou­hit­tua pis­taa­sia tai muu­ta päh­ki­nää

Kas­ti­ke:

1 rkl ome­na­vii­nie­tik­kaa

2 tl ko­ko­jy­vä­si­nap­pia

1 rkl vaah­te­ra­sii­rap­pia

⅓ tl suo­laa

⅓ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

3 rkl olii­vi­öl­jyä

1. Tee kas­ti­ke. Yh­dis­tä etik­ka, si­nap­pi, sii­rap­pi, suo­la ja pip­pu­ri. Se­koi­ta öl­jy jouk­koon ohu­e­na nau­ha­na koko ajan se­koit­ta­en.

2. Pais­ta kuu­ti­oi­tu pe­ko­ni kyp­säk­si pan­nul­la. Nos­ta ta­lous­pa­pe­ril­le va­lu­maan.

3. Leik­kaa ruu­su­kaa­lit ohuik­si vii­pa­leik­si man­do­lii­nil­la tai veit­sel­lä. Kuo­ri ome­na tai pää­ry­nä ha­lu­tes­sa­si. Kuu­ti­oi tai vii­pa­loi he­del­mä. Mu­rus­te­le juus­to.

4. Ko­koa an­nok­set. Lai­ta ruu­su­kaa­lit lau­ta­sil­le. Nos­ta pääl­le pe­ko­nia, pää­ry­nää, juus­toa ja päh­ki­nöi­tä. Vii­meis­te­le kas­tik­keel­la.